12.8 C
Arta
19 Απριλίου 2024

Η ΚΡΙΣΙΜΗ μάχη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας

Διαβάστε επίσης

Στην Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός των Αθηνών μεταφέρθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου 2021 ο Σεβ. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.
Ο σεβαστός Ιεράρχης από την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 αντιμετώπισε ήπια τα συμπτώματα του κορονοϊού και παρέμεινε στην οικία του σύμφωνα με τις οδηγίες των ιατρών του.
Η κατάσταση του επιδεινώθηκε και έτσι την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 το απόγευμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου.
Εκεί μετά από συνεννόηση με το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και την σύμφωνη γνώμη του Μητροπολίτου κ. Κοσμά διασωληνώθηκε και πραγματοποιήθηκε η διακομιδή με ασφάλεια στην Αθήνα (έφθασε με καλό οξυγόνο).
Από την πρώτη στιγμή ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμ. Επιφάνιος Καραγεώργος και οι συνεργάτες του εξέφρασαν την άποψη τους να μεταφερθεί ο Μητροπολίτης στο νοσοκομείο από την οικία του όπου αντιμετώπιζε την ασθένεια του.
Η Μοναχή που επέβλεπε την πορεία της υγείας του όταν η κατάσταση άρχισε να επιδεινώνεται, σε αντίθεση με φωνές (συγγενικό περιβάλλον) να μην μεταφερθεί στο νοσοκομείο, σταμάτησε να παρέχει τις υπηρεσίες της εκφράζοντας την γνώμη της για την άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Εδώ παρενέβησαν τηλεφωνικά για να πείσουν το συγγενικό περιβάλλον οι Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος και ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Μουρτζιανός από την Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας.
Μέχρι τώρα κατάσταση της υγείας του Μητροπολίτου παραμένει σταθερά κρίσιμη.
Βέβαια αυτές τις στιγμές διάφορα δημοσιεύματα με σχόλια που δεν πρέπει για κανέναν άνθρωπο να λέγονται, δυστυχώς δηλητηριάζουν το σώμα της Εκκλησίας και τον Μητροπολίτη κ. Κοσμά που δεν έκανε τίποτα παραπάνω από αυτό που τάχθηκε σε όλη του τη ζωή, να υπερασπιστεί την Ορθόδοξη Πίστη μας με αρχηγό τον Ιησού Χριστό.
Δεν αντέκρουσε κουβέντα, ύβρεις και δεν ανταπέδωσε επιθέσεις. Σιωπηλός ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά ευλογώντας τους πάντες…
Γι΄ αυτό οι προσευχές ΟΛΩΝ ανεξαρτήτως τι πρέπει και τι όχι να κάνουμε πρέπει να τον συνοδεύουν.
Τέτοια Πνευματικά αναστήματα όπως και ο Άγιος Αιτωλίας δεν πρόκειται να ξαναπεράσουν !!!

Γαβριήλ Λεπενιώτης

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα