19.8 C
Arta
20 Απριλίου 2024

Η πίστη στην Εκκλησία είναι δικαίωμα του καθενός. Η Εκκλησία όμως δεν στάθηκε στο ύψος της…

Διαβάστε επίσης

Ο Μαθηματικός και Φροντιστής Παναγιώτης Λύτρας γράφει

Αφορμή βλέπουμε για παράδειγμα τον μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμά και την περίπτωσή του σε ό,τι αφορά τον κοροναϊό. Βλέπουμε χωρίς να θέλουμε να μετρήσουμε πόσο κακό έκανε, πόσους μάλλον με τις βλακείες του έστειλε στον τάφο. Πόσο λίγος στάθηκε για τον κόσμο του, το ποίμνιο που λένε αυτοί. Μα και για τον εαυτό του λίγος φάνηκε ότι ήταν.
Όμως, κάπου έχουμε μπερδέψει τα πράγματα με τη θρησκεία και την Επιστήμη. Κι ευτυχώς υπάρχουν σοβαροί ιεράρχες, επιστήμονες πολλοί από αυτούς, οι οποίοι υπάρχουν για να επαναφέρουν στην τάξη τους ανόητους. Όσους μπορούν να φέρουν στην τάξη. Μαζί με γιατρούς θεοφοβούμενους με άτομα εύκολα πειθόμενα φτιάξανε μια πλασματική πραγματικότητα και πολλοί αλλά και πολλές έφυγαν από δίπλα μας.
Πρόκειται για έγκλημα…λέει σε άρθρο του στο www.in,gr ο Βασίλης Σ. Κανέλλης
‘’Διότι άλλο η Εκκλησία, άλλο η πίστη και τα θρησκευτικά πιστεύω, κι άλλο η αρρώστια, ο κοροναϊός, η πανδημία, ο καρκίνος κι όποια άλλη ασθένεια.
Το να πιστεύεις ότι θα σε σώσει η πίστη είναι δικαίωμά σου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα εμπιστευτείς τους γιατρούς και θα αρνείσαι τις θεραπείες που σου προσφέρει η επιστήμη.
Αλίμονο αν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Είναι σίγουρο τότε ότι θα είχαμε εκατομμύρια θύματα.’’
Πιάσε ένα γυμνό καλώδιο ρεύματος μέσα στην εκκλησία είπε ένας δεσπότης και τότε θα δούμε τα αποτελέσματα. Το είπε ο άνθρωπος σαν παράδειγμα συνετισμού.
Όσοι συζητάμε καθημερινά με άτομα με τέτοια λογική νοιώθουμε την επιθετικότητα στην κουβέντα τους την απαξίωση στα λεγόμενά τους και το απαράδεκτο ύφος τους.
Θέλουμε να τους πούμε απλά πράγματα και τα λεγάμενά τους μας φέρνουν ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Θέλω να κλάψω όταν παραστατικά δείχνουν από πού θα μπει το τσιπάκι, τι διαδρομή θα κάνει, πόσο θα μας χαλάσει την καθημερινότητα μας. Μετά όλα τα ρίχνουν στο διάβολο και συνεχίζοντας βλέπουν μια νέα εποχή με εμάς τους εμβολιασμένους άρρωστους για πάντα και δυο κατηγορίες ανθρώπων σε αυτή την γη. Δεν πίστευα τι άκουγα σε μια συζήτηση. Έκανα πολλές φορές προσπάθεια να διαβάσω ένα άρθρο και να καταλάβω τι έλεγε νοήμων άνθρωπος για τον γαμο-ιό που έφερε στα πρόθυρα της λογικής κατάρρευσης τους γνωστούς και φίλους μας. Την κοινωνία μας. Ένα μάτσο θρησκετο-βλακείες.
Με νοιάζει όμως εμένα ότι πολλοί φθάσανε στον τάφο. ‘’Θέλημα Θεού ‘’ είπε μοναχή για τον χαμό της κόρης της.
Κάτι πήγε στραβά με τον κ. Κοσμά και βρίσκεται διασωληνωμένος στον Ευαγγελισμό. Εκεί που ο Θεός υπάρχει για να δίνει κουράγιο στους επιστήμονες να διασώσουν ακόμη και ψυχικά άρρωστους. Το ίδιο με κάποιο άλλο γιατρό στρατιωτικό που πέρασε μέρες στην διασωλήνωση. Αρνητής και αυτός ‘’ψεκασμένος’’ όπως τους τιτλάρουν τα σαιτ.
Mε όλη την λογική που αναπτύχθηκε μέσα από τους θρησκευτικούς κόλπους δόθηκε αφορμή και έναυσμα σε ομάδες ανεγκέφαλων συμπολιτών μας και δημιουργήσανε ομάδες όπως η «Συνταγματική Αστυνομία»

Τι είναι όμως η «Συνταγματική Αστυνομία», τα μέλη της οποίας αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και επικαλούνται το Άρθρο 120 του Συντάγματος που αναφέρει ότι οι Έλληνες «…δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία»;

Δεν αποτελεί, φυσικά, κάποιο νεοσύστατο τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά μια ομάδα αρνητών του κορωνοϊού, του εμβολίου και… της λογικής, που «ελέγχουν τους πάντες και τα άντα», ενώ έχουν δημιουργήσει και ειδικό χώρο, για τη δημιουργία στολών και σημάτων, τα οποία κολλούν στα αυτοκίνητα για να θυμίζουν… περιπολικά.
Όλοι αυτοί αρπάζουν την ευκαιρία να δείξουν πιστοποιημένα την βλακεία τους μιας και η εκκλησία τους καλύπτει, τους καλύπτουν νομικοί αλλά και γιατροί.

Έχουμε άξιους μητροπολίτες. Φωτισμένους, καθαρούς, μπροστάρηδες στη μάχη κατά της πανδημίας. Ας τους ακούσουμε, κι ας κλείσουμε τα αυτιά στις ψεκασμένες Σειρήνες εντός της Εκκλησίας. Αυτό λέει και θέλει η λογική. Έλα όμως που μια σειρά θρησκευόμενοι βλάκες κάνουν τον ΄΄καμπόσο΄΄ στην κοινωνία. Γιατροί μοιράζουν ιατρικές συνταγές πριν ασθενήσεις για το αν ασθενήσεις. Οι μάσκες συμβουλεύουν δεν χρειάζονται, φυσικά καμμιά συζήτηση για τεστ. Καιρός πια η κρατική δομή και η δικαιοσύνη να λάβουν μέτρα. Εύκολα μπορούμε όλοι να φορέσουμε τον μανδύα του τρελού. Να μπουν παπάδες στην στενή, γιατροί και δικηγόροι να χάσουν τις δουλείες τους. Αν το κράτος δεν τους μαζέψει για πιο λόγο να απαιτεί 100ευρα από τους ανεμβολίαστους 60αρηδες.
Θα τρελαθεί η κοινωνία από τις βλακείες και των δύο πλευρών. Πάντως αυτοί που χάσανε από όλη αυτή την κορονο-περιπέτεια είναι εκκλησία που δεν στάθηκε στο ύψος της. Δεν μπόρεσε να ελέγξει δεν μπόρεσε να κοινωνήσει με ελπίδα τον κόσμο. Στάθηκε μπροστάρησα στην βλακεία την επέβαλλε σε μερικούς δικούς της άρρωστους ψυχικά ανθρώπους, την επέβαλλε όπου μπορούσε και φθάσαμε μέχρι νέοι και νέες μορφωμένοι να χάνονται και οι πνευματικοί τιποτάδες να μην πληρώνουν για την βλακεία τους.
Δεν είδα πνευματικούς με τέτοιο ζήλο για τον θρησκευτικό χριστιανικό αγώνα τους. Μερικοί μάλιστα το πολιτικοποιήσανε και φθάσαμε στα άκρα της θρησκευτικής λογικής. Μερικοί αγράμματοι πνευματικοί ξεπέρασαν κάθε λογική και φθάσαν να γίνονται καθημερινά νούμερα στα σαιτ και στο fb στο tw. Όμως η εξουσία αφήνει τους πάντες να κάνουν αγώνα βλακείας και η ίδια έμεινε να κόβει πρόστιμα. Χάθηκε από παντού η λογική τελικά.

Με συγκίνησε ο χαμός της νεαρής μητέρας στην Μακεδονία και θέλησα σήμερα να φωνάξω και εγώ.
ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΤΕ μπας και την γλυτώσει η κοινωνία μας και επανέρθουμε πάλι στα συγκαλά μας…
ΛΥΤΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα