13.8 C
Arta
29 Μαρτίου 2024

Κατέπεσε το εξωτερικό τοιχείο αντιστήριξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου

Διαβάστε επίσης

Αγωνία για την ασφάλεια μαθητών και δασκάλων

Έκπληκτοι γονείς, μαθητές και δάσκαλοι του 9ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας είδαν το τοιχείο αντιστήριξης του σχολείου τους και του 11ου Νηπιαγωγείου Άρτας, σταδιακά να αποκολλείται και στο τέλος να καταρρέει σε γειτονικό μονοπάτι.
Για το θέμα αυτό ο Δήμος Αρταίων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι σε συνεννόηση με την Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έλαβε μέτρα για την αναβολή των μαθημάτων. Επίσης αναφέρει ότι η κατάπτωση ήταν αποτέλεσμα βροχοπτώσεων.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ήμερων και των προβλημάτων, που προκάλεσαν, είχαν ως αποτέλεσμα να καταπέσει τμήμα του εξωτερικού τοίχου του 9ουΔημοτικού Σχολείου. Οι υπηρεσίες του Δήμου Αρταίων έχοντας προετοιμαστεί για αυτό το ενδεχόμενο, είχαν ξεκινήσει με την διαδικασία του κατεπείγοντος τις ενέργειες για την αποκατάστασή του.
Με απόφαση του Δήμου Αρταίων και ύστερα από σχετική συνεννόηση με την Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, αποφασίστηκε μεριμνώντας για την ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και συνοδών, από αύριο 30 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, να παραμείνουν κλειστά το 9ο Δημοτικό σχολείο και το 11ο Νηπιαγωγείο Άρτας, προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά στο τοιχίο ώστε να μην εγκυμονεί κανένα κίνδυνο για παιδιά και εκπαιδευτικούς. Ειδικότερα, από αύριο τα πρωί ο εργολάβος θα βρίσκεται στο σημείο υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, και θα ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάστασή του τοιχίου.
Αυτονόητα, έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Τα μαθήματα από αύριο 30/11/2021 έως 3/12/2021 θα υλοποιηθούν με την διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, κατόπιν ενημέρωσης των μαθητών από τις σχολικές τους μονάδες.
Για οτιδήποτε νεότερο, ο Δήμος Αρταίων θα κρατά ενήμερους τους πολίτες με Δελτία Τύπου, με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και στον επίσημο λογαριασμό του Δήμου στο «Viber».

ΤΖΕΝΗ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ: Κροκοδείλια δάκρυα από την Δημοτική Αρχή
Για την υπόθεση αυτή σε δήλωση προέβη και η επικεφαλής της Δημοτικής Αναγέννησης κ. Τζένη Ταπραντζή, η οποία ανέφερε: Και ενώ από πέρυσι είχαμε επισημάνει το σοβαρό και τεράστιο πρόβλημα ασφάλειας του 9°Δημοτικού Σχολείου Αρτας και στο Δημοτικό Συμβούλιο και στον τύπο….οι έντονες διαμαρτυρίες μας έπεσαν στο καλάθι των αχρήστων…Και υποτίθεται ότι είχαμε πάρει την υπόσχεση ότι το θέμα θα είχε πλήρη και άμεση αποκατάσταση…Και ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε και θύματα…Αλλά τα “κροκοδείλια δάκρυα”της Δημοτικής Αρχής πλέον δεν περνάνε..Και ήξερε και είχε ενημερωθεί από όλους μας αλλά δυστυχώς επέδειξε “εγκληματική αδιαφορία”.

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ: Χρόνιο το πρόβλημα
Για «εγκληματική αδιαφορία» κάνουν λόγο και οι γονείς, καθώς σε έκτακτη συνάντηση μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού Σχολείου, αναφέρθηκε ότι υπήρχε συνεχής ενημέρωση της Διεύθυνσης του Σχολείου προς την προϊστάμενή της αρχή, χωρίς όμως να υπάρξει μέριμνα για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος, καθώς το πρόβλημα δεν είναι αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων, αλλά εκτόνωση μιας χρόνιας κατάστασης, βάθους πολλών ετών.
Οι γονείς, που τέθηκαν εκτός προγραμματισμού, λόγω επαναφοράς της τηλεκπαίδευσης των παιδιών τους, είναι αγανακτισμένοι από την κατάσταση της έλλειψης ασφάλειας των παιδιών τους, αλλά και των δασκάλων και μάλιστα ετέθη και ζήτημα να κινηθούν δικαστικά για την διερεύνηση πιθανόν ευθυνών για την εξέλιξη αυτή.
Η πραγματικότητα είναι ότι το γεγονός αυτό, όπως μας έλεγε κάποιος γονέας, τους έκανε να χάσουν κάθε εμπιστοσύνη στους αρμόδιους φορείς, ενώ για την συνέχιση των μαθημάτων περίμεναν μέχρι το βράδυ της Κυριακής σχετική έγγραφη διαβεβαίωση για την ασφάλεια του σχολικού κτηρίου.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Άρτας για το 9ο Δημοτικό Σχολείο: Ανεπαρκής και επικίνδυνη η δημοτική αρχή

Το χθεσινό περιστατικό της κατάρρευσης του εξωτερικού τοίχου στο 9ο Δημοτικό- 11ο Νηπιαγωγείο Άρτας, προκαλεί συναισθήματα αποτροπιασμού και αγανάκτησης σε κάθε αρτινό πολίτη.
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, η δημοτική αρχή αποδεικνύεται ανεπαρκής και επικίνδυνη. Και, αν για την ανεπάρκειά της δεν υπάρχει πια καμιά αμφιβολία, διαπιστώνουμε με τρόμο ότι έχει καταστεί επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα συμπολιτών μας και, μάλιστα, ακόμη και μικρών παιδιών.
Πώς αλλιώς θα μπορούσε να εξηγήσει κανείς την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής που, αντί να αναλάβει τις ευθύνες της και να ζητήσει συγνώμη από τους δημότες της Άρτας για την τραγική ανικανότητά της, επαίρεται για την δήθεν ετοιμότητά της. Για ποια ετοιμότητα ακριβώς μιλάνε; Έπρεπε να οδηγηθούμε στην κατάρρευση του τοίχου για να παρθούν τα αυτονόητα μέτρα, παρόλο που υπήρχαν, εδώ και ένα χρόνο, οχλήσεις και καταγγελίες από συμπολίτες μας για την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου σημείου;
Ειλικρινά, αδυνατούμε να εξηγήσουμε -με βάση την κοινή λογική- τις πράξεις, τις παραλείψεις και τις ανούσιες φανφάρες της πιο ανίκανης δημοτικής αρχής που γνώρισε ο τόπος μας. Η πολιτική τους παρουσία και πρακτική αναλώνεται, συνήθως, σε φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα, παρουσιάζοντας απλά έργα της καθημερινότητας ως έργα μακρόπνοης προοπτικής, πάντα υπό την επίβλεψη του Μεγάλου Τιμονιέρη. Είτε πρόκειται για πλαστικά κολονάκια, συντήρηση της ασφάλτου είτε αφορά «επιθεώρηση» έργων τέχνης.
Η προσπάθειά τους, όμως, να εθίσουν τους αρτινούς πολίτες στην μικροπολιτική και σε σχέσεις εξάρτησης και υποταγής με την πολιτική εξουσία, θα πέσει στο κενό. Οι αρτινοί πολίτες, ήδη, έχουν αντιληφθεί την εγκληματική γύμνια τους, που καλύπτεται πίσω από τις «αστραφτερές» εικόνες στα social media και τα παχιά λόγια χωρίς περιεχόμενο.
Ο πολιτικός τους χρόνος μετράει αντίστροφα και η κλεψύδρα έχει αρχίσει να αδειάζει. Τουλάχιστον να φύγουν χωρίς άλλες εγκληματικές παραλείψεις, για να μη φθάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε θύματα.
ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Άρτας

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα