17.8 C
Arta
24 Απριλίου 2024

Αντιδρούν οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί για την καθυστέρηση στις πληρωμές ΕΣΠΑ και τις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας

Διαβάστε επίσης

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ & ΙΩΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ (ΣΙΠΣΠΕΗΙΝ), σε δελτίο τύπου διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση των πληρωμών από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και για τις αλλαγές που προγραμματίζει στον τρόπο ελέγχου παρουσίας των ωφελούμενων παιδιών.

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

Μετά από πολλές συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και τον φορέα υλοποίησης ΕΕΤΑΑ του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής» και «Οικονομικής Στήριξης Οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας» καταγγέλλουμε τα εξής:

  1. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί με τετράμηνη καθυστέρηση πληρωμών των προγραμμάτων ΕΣΠΑ αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας αφού δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς την Πολιτεία (φορολογικές, ασφαλιστικές και προς τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές τους.
    ΟΧΙ άλλο εμπαιγμό!!
  2. Οι διαδικασίες εφαρμογής του ηλεκτρονικού παρουσιολογίου από 1-1-2022 , με την κάρτα που θα εκτυπώσει η μανούλα και θα σκανάρει καθημερινά στην είσοδο και στην έξοδο από το σχολείο ή το σχολικό λεωφορείο η παιδαγωγός, δε βρίσκουν σύμφωνους εκτός από τους ιδιοκτήτες των βρεφονηπιακών σταθμών και τους περισσότερους από το παιδαγωγικό προσωπικό και τους/τις συνοδούς σχολικών λεωφορείων, ως επίσης και τους ωφελούμενους γονείς που πρέπει να χρησιμοποιούν καθημερινά για κάθε παιδί προσωπικούς τους κωδικούς(ΤΑΧΙΣΝΕΤ), καθώς αντίκεινται στις διατάξεις περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. ΟΧΙ στις περικοπές στην αμοιβή της δομής από την ΕΕΤΑΑ , αν μια μανούλα λόγω ιώσεων ή της πανδημίας covid 19 αποφασίσει να μην στείλει το παιδί για ένα χρονικό διάστημα στο σχολείο, διότι το προσωπικό μας εργάζεται όλο το παιδαγωγικό έτος, οπότε έχουμε σταθερές και ανελαστικές υποχρεώσεις έναντι αυτού και του κράτους (π.χ. ΕΦΚΑ)
  3. ΟΧΙ στο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» διότι έχει υποτυπώδεις και αμφιλεγόμενες προδιαγραφές (υποδομές, έλεγχος, παιδαγωγικό πλαίσιο, προσόντα προσωπικού κ.ά.) και δημιουργεί άνιση μεταχείριση και αθέμιτο ανταγωνισμό ανάμεσα σε παρόχους των ίδιων υπηρεσιών (βρεφονηπιακοί σταθμοί – νταντάδες της γειτονιάς).
  4. ΟΧΙ στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας για ίδρυση mini παιδικών σταθμών εντός εταιρειών με επιδότηση του κράτους. Βρίσκει αντίθετους τους ιδιώτες ,οι οποίοι ουδεμία έχουν λάβει επιδότηση.
    ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 ΩΡΑ 10:30 ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα