21.8 C
Arta
8 Μαΐου 2024

Βαγγέλης Ντάκουλας: Διοικητής την εποχή του covid19

Διαβάστε επίσης

Ο Βαγγέλης Ντάκουλας είναι ο άνθρωπος που έλαχε σε αυτόν να διαχειριστεί το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, κατά την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης του covid-19.
Και παράλληλα με το υπόλοιπο διοικητικό και υγειονομικό προσωπικό, καλείται να κρατήσει τις ισορροπίες σε μια σειρά από πραγματικά δεδομένα, όπως η ψυχολογία των εργαζομένων, αλλά και των ασθενών και των οικογενειών του, τα ζητήματα της διοίκησης του Νοσοκομείου και πέρα από όλα αυτά να διαχειριστεί και το πολιτικό ζήτημα, γύρω από την κρίση και την δημόσια υγεία.
Τον είδαμε το τελευταίο διάστημα να είναι σε επικοινωνία με τον κυβερνητικό βουλευτή και υφυπουργό Γιώργο Στύλιο, προκειμένου να προωθούνται άμεσα ζητήματα που έχουν σχέση με το Γενικό Νοσοκομείο της Άρτας και προβλήματα που παρουσιάζονται, αλλά επιπλέον υποδέχθηκε, συνομίλησε και ανέλυσε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και στους βουλευτές της αντιπολίτευσης στο Νομό μας, πρώτα στον Χρήστο Γκόκα, ο οποίος πριν δυο εβδομάδες επισκέφθηκε ο ίδιος το Νοσοκομείο, προκειμένου ιδίοις όμμασι να διαπιστώσει την πραγματικότητα, αλλά και την Όλγα Γεροβασίλη, η οποία με ένα επιτελείο συνεργατών της, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο και συνομίλησε με ασθενείς, νοσηλευτικό προσωπικό, διοικητικό προσωπικό και γιατρούς, προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση.
Το πρόβλημα της υγειονομικής κρίσης, όπως όλοι γνωρίζουμε έχει και τις πολιτικές του παραμέτρους, τις οποίες το πολιτικό προσωπικό της χώρας, προσπαθεί να εργαλειοποιήσει και να παρουσιάσει κατά το δοκούν και σύμφωνα με την δική του οπτική και βέβαια τα δικά του συμπεράσματα.
Ο Βαγγέλης Ντάκουλας, στην δεδομένη περίοδο, υπήρξε συνεργάσιμος σε όλους, προκειμένου να μπορούν να γνωρίζουν όλοι ποια είναι τα αληθινά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο της Άρτας και με ποιον τρόπο, ο ίδιος και το προσωπικό, προσπαθούν να τα επιλύσουν, χωρίς να κρύβεται πίσω από παραπετάσματα δικαιολογιών.
Ο ίδιος θεωρεί ότι γίνεται όσο το δυνατόν καλύτερο έργο από το προσωπικό που έχει το νοσοκομείο, σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει και κυρίως σύμφωνα με το μέγεθός του. Έχει βέβαια την αμέριστη υποστήριξη εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας και της 6ης ΥΠΕ, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει προωθούνται άμεσα κυρίως από τον κυβερνητικό βουλευτή, έτσι ώστε να υπάρχει εξέλιξη της κατάστασης.
Σε κάθε περίπτωση όμως, όλα αυτά τα δεδομένα έχουν συμβάλλει ώστε το Γενικό Νοσοκομείο της Άρτας να είναι από τα πλέον αξιοπρεπή της χώρας και αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο προσωπικό του, το οποίο σε πολλά ζητήματα υπερβάλλει εαυτόν, προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει άριστα και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τόσο των κατοίκων της Άρτας, όσο και μιας ευρύτερης περιοχής, που φθάνει μέχρι την Πρέβεζα, την Λευκάδα και την Αμφιλοχία, οι οποίοι έχουν εκτιμήσει ότι το Νοσοκομείο της Άρτας είναι από τα καλύτερα της κατηγορίας του, ενώ το προσωπικό του είναι αξιόπιστο και αποτελεσματικό.
Να αναφέρουμε δε ότι όλες οι πολιτικές παρατάξεις έχουν αναγνωρίσει τα δεδομένα αυτά και σε επίπεδο διοίκησης και για τον λόγο αυτόν, αν και θα ήταν ο εύκολος στόχος, επισταμένα απέφυγαν να καταφύγουν σε τέτοια κριτική.
Με την πίεση των καταστάσεων να γίνεται πολλές φορές αφόρητη, είναι σημαντικό ότι ο Βαγγέλης Ντάκουλας, μπορεί και ανταποκρίνεται στα δεδομένα με αμεσότητα και ευαισθησία, προκειμένου να διατηρηθεί η καλή εικόνα των υπηρεσιών του Νοσοκομείου μας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα