18.8 C
Arta
20 Μαΐου 2024

Επιτυχώς η Π.Ε. ΑΡΤΑΣ αντιμετώπισε το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Δυτική Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΘΑΣ:Δεν υπήρξαν καταστροφές, κλείσιμο δρόμων
Το πρόβλημα στα Θεοδώριανα αντιμετωπίστηκε ΑΜΕΣΑ

Επιτυχώς η Π.Ε. Άρτας και οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των Δήμων της περιοχής αντιμετώπισαν την κακοκαιρία του προηγούμενου τριημέρου. Το σημαντικότερο πρόβλημα παρουσιάστηκε στα Θεοδώριανα, αλλά αντιμετωπίστηκε άμεσα.
Πολλά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε όλη την Ήπειρο, ως αποτέλεσμα των ακραίων καιρικών φαινομένων του προηγούμενου διημέρου. Μάλιστα εξαιτίας της κατάστασης υπήρξαν διακοπές κυκλοφορίας σε σημεία του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ηπείρου και συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας:
Στα Ιωάννινα έκλεισε η Επαρχιακή Οδός Μπαλντούμας – Μικρής Γότιστας, λόγω κατάρρευσης γέφυρας επί του ποταμού Αράχθου. Η διεξαγωγή της κυκλοφορίας και η πρόσβαση στα γύρω χωριά πραγματοποιείται από έτερο επαρχιακό δίκτυο.
Στην Πρέβεζα έκλεισε α) το 48ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αντιρρίου (ύψος Κερασώνα Πρέβεζας), λόγω υπερχείλισης ποταμού Λούρου. Διεξαγωγή της κυκλοφορίας μέσω Ιόνιας Οδού (κόμβος Φιλιππιάδας – κόμβος Αυγού) β) το 1ο χιλιόμετρο Επαρχιακής Οδού Πολυστάφυλου – Σκιαδά, λόγω εισόδου φερτών υλικών στο οδόστρωμα γ)το 4ο χιλιόμετρο Καναλλακίου – Μορφίου (γέφυρα Καστρί), λόγω υπερχείλισης ποταμού Αχέροντα και εισόδου υδάτων στο οδόστρωμα ε) ο Κόμβος Καναλλακίου – Αχερουσίας, λόγω υπερχείλισης ποταμού Αχέροντα και εισόδου υδάτων στο οδόστρωμα.
Στην Θεσπρωτία έκλεισε α) Από 70ο έως 75,5ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, λόγω υπερχείλισης ποταμού Καλαμά. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω Εθνικής Οδού Αρχαγγέλου-Νεράιδας και Εγνατίας Οδού β) Από 2ο έως 6,1ο χιλιόμετρο Επαρχιακής οδό Γλυκής – Κυψέλης, λόγω υπερχείλισης ποταμού Αχέροντα γ) Από 8ο έως 11,5ο χιλιόμετρο Επαρχιακής Οδού Νεράιδας – Σαγιάδας, λόγω υπερχείλισης ποταμού Καλαμά. Η διεξαγωγή της κυκλοφορίας από παράπλευρες επαρχιακές οδούς.
Στην Άρτα, παρά το γεγονός ότι δέχθηκε την μεγαλύτερη βροχόπτωση, δεν υπήρξε καμία διακοπή κυκλοφορίας, ούτε πλημμύρες, λόγω της ετοιμότητας των υπηρεσιών της Π.Ε. Άρτας, των Δήμων της περιοχής και της Πολιτικής Προστασίας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, ο οποίος εμμέσως «κήρυξε» την υπηρεσία σε καθεστώς «κατάστασης ανάγκης», σε δήλωσή του σε δημοσιογράφους κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες όταν διαπιστώσουν πρόβλημα, προκειμένου να επέμβουν. Μάλιστα ο ίδιος δεν έφυγε από το γραφείο της Π.Ε. Άρτας, ούτε για να παρασταθεί μαζί με την υφυπουργό Τουρισμού κ. Ζαχαράκη, προκειμένου να είναι διαθέσιμος για κάθε πρόβλημα, εν όψει της επερχόμενης κακοκαιρίας. Ο ίδιος ανέφερε σε δημοσίευσή του στα social media: «Μια εντελώς διαφορετική εικόνα η σημερινή σε σχέση με τη χθεσινή. Ρέμα Μπούση, Αμφιθέα, Λιμίνη, γέφυρα Κόπραινας, αντλιοστάσιο Βίγλας, Κομποτέικος. Η κατάσταση πολύ πιο ήπια, παρά το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, το ακραίο καιρικό φαινόμενο που είχαμε, τις μεγάλες ποσότητες βροχής που έπεσαν. Η χθεσινή δύσκολη ημέρα, ήταν μια καλή μέρα για την Άρτα σε γενικές γραμμές. Δεν υπήρξαν καταστροφές, ζημιές, κλείσιμο δρόμων κλπ. Ας ελπίσουμε ότι και στο μέλλον θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα, χάρη στη δουλειά μας (Περιφέρεια Ηπείρου), στη συνεργασία (με τους φορείς) και με το θέλημα του Κυρίου!


Η μοναδική εξαίρεση παρουσιάστηκε στον δρόμο της σύνδεσης των Θεοδωριάνων με το Αθαμάνιο, καθώς το Σάββατο το απόγευμα στην γέφυρα στην είσοδο των Θεοδωριάνων ξεκίνησε μια κατάπτωση που είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή της υδροδότησης και το κλείσιμο του δρόμου. Αμέσως ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δημήτρης Σφώρος ήρθε σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστο Χασιάκο, τον Αντιδήμαρχο Γεώργιο Στασινο και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας Βασίλη Ψαθά, στους οποίους μεταβίβασε τα προβλήματα και βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία. Βέβαια η κατάπτωση συνεχίστηκε όλη την νύχτα με αποτέλεσμα να μπαζωθεί ολόκληρη η γέφυρα και το ποτάμι να εκτραπεί από την πλευρά του νερόμυλου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Ψαθάς ανέθεσε σε εργολάβο να μεταβεί στο συγκεκριμένο σημείο με τα ανάλογα μηχανήματα για να αποκατασταθεί η ζημιά, ενώ μέχρι την αποκατάσταση ο δρόμος από Αθαμάνιο ήταν κλειστός και η επικοινωνία γινόταν από τον δρόμο της Νεράιδας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα