19.8 C
Arta
29 Μαρτίου 2024

Γιώργος Μαυρογιώργος: Καυτή πατάτα το μέλλον της Αναγέννησης

Διαβάστε επίσης

Οι ημέρες είναι δύσκολες για την ιστορική ομάδα της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Άρτας και αυτό δεν έχει να κάνει με την παραίτηση του προέδρου του Δ.Σ. κ. Γρηγορίου από την θέση του.
Οι ημέρες είναι δύσκολες επειδή η τοπική κοινωνία και κυρίως οικονομία έχει παραιτηθεί από κάθε ενδιαφέρον για την υποστήριξη της αρτινής ομάδας με την βαριά φανέλα και την μεγάλη ιστορία.
Η κακή της θέση στον πίνακα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας αποδεικνύουν ότι η ομάδα δεν έχει την δυναμική εκείνη, που θα της επιτρέψει να πρωταγωνιστήσει και σε κάθε περίπτωση δεν φαίνεται πλέον να έχει την δύναμη να συνεχίσει να παραμένει στην κατηγορία αυτή.
Με ποιον άραγε τρόπο θα μπορούσε η Διοίκηση της Αναγέννησης να αντιστρέψει την κατάσταση; Τα πρόσωπα που γνωρίζουν από αθλητικό μάνατζμεντ και μάρκετινγκ αναφέρονται στην αναγκαιότητα προσέλκυσης ικανότερων παικτών, και ίσως καλύτερου προπονητικού σχεδιασμού και τημ.
Αυτό δεν το παραγνωρίζει κανένας, αυτό όμως που δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα είναι οι οικονομικές δυνατότητες για να γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα. Εν ολίγοις, το ταμείον της ομάδας είναι μείον και κάθε προγραμματισμός, ο οποίος έχει οικονομική βάση είναι καταδικασμένος να αποτύχει.
Έτσι όπως συχνά γίνεται, οι προπονητές της εξέδρας, πολλέ φορές γίνονται και μάνατζερ της εξέδρας. Έχουν έτοιμα σχέδια και οικονομικούς προγραμματισμούς, γνωρίζουν ποιοι παίκτες χρειάζονται και πως μπορούν να συγκεντρώσουν χορηγείες, διαφημίσεις, επιδοτήσεις και δωρεές, αλλά κανείς δεν αναλαμβάνει να τα κάνει αυτά πραγματικότητα, για τον απλό λόγο ότι η πραγματικότητα είναι κάτι πολύ σκληρό για να ασχοληθεί κανείς μαζί της. Και με τον τρόπο αυτόν οι θεωρητικοί παίρνουν τα εύσημα της «καλής σκέψης», ενώ όσοι μπαίνουν στον στίβο της αληθινής διαχείρισης, κρατάνε στα χέρια τους την καυτή πατάτα του δημόσιου εξευτελισμού.
Τι σχέση έχει ο Γιώργος Μαυρογιώργος με την περίπτωση αυτή; Ο Γιώργος Μαυρογιώργος βρίσκεται στην δεύτερη κατάσταση… Έχει στα χέρια του μια καυτή πατάτα, η οποία μάλλον εξελίσσεται σε χειροβομβίδα.
Αφορά την πιθανή εξέλιξη η Αναγέννηση να μην μπορέσει να κάνει τις μεταγραφές και τις αλλαγές που χρειάζονται για την διατήρησή του στην Γ’ Εθνική Κατηγορία, με μεγάλη πιθανότητα να υποβιβαστεί και μαζί με αυτήν να κλείσει οριστικά ο κύκλος της επαναφοράς της αρτινής βασίλισσας του ποδοσφαίρου στα μεγάλα σαλόνια.
Ο ίδιος γνωρίζει τον κίνδυνο, αλλά παρόλα αυτά αισιοδοξεί ότι κάτι μπορεί να αλλάξει, όταν όλες οι ενδείξεις είναι τουλάχιστον απογοητευτικές για το μέλλον της «ασπρόμαυρης θύελλας». Παρόλα αυτά επιμένει και προσπαθεί να απενεργοποιήσει την χειροβομβίδα που είναι στα χέρια του, ίσως έχοντας κάποια κρυφά χαρτιά, τα οποία φροντίζει να μην κοινοποιεί σε κανέναν.
Ο Γιώργος Μαυρογιώργος, είναι ο άτυπος πρόεδρος της ομάδας, αυτό είναι γνωστό σε όλους. Και στην περίπτωση που τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως πρέπει, ίσως και από δικά του σφάλματα ή παραλείψεις, αυτός θα πρέπει να διαχειριστεί εκτός από την υποβάθμιση της ομάδας και την δική του εικόνα.
Κανένας όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι στις εποχές αυτές, που όλοι κρατούν αποστάσεις – δικαίως ή αδίκως- από την Αναγέννηση, είναι εκείνος, που κρατάει την ομάδα τόσο ζωντανή, όσο πρέπει για να θυμίζει σε όλους μας ότι έχουμε μια τελευταία ευκαιρία να την υποστηρίξουμε…
Οι επόμενες ημέρες, θα είναι μια εποχή αλλαγών, που σίγουρα θα επηρεάσουν την τοπική ομάδα περισσότερο. Θα τις καταγράψουμε όχι όμως με όρους συμπάθειας, αλλά με την αίσθηση της ευθύνης για το μέλλον του τοπικού ποδοσφαίρου και του αθλητισμού. Και είναι βέβαιο ότι ο Γιώργος Μαυρογιώργος θα είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων, ανεξάρτητα από το σενάριο που θα διαμορφωθεί.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα