19.8 C
Arta
29 Μαρτίου 2024

Παρουσιάστηκε το graphic novel που επιμελήθηκε ο Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης

Διαβάστε επίσης

Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στον Πολυχώρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, παρουσιάστηκε με επιτυχία το graphic novel Κωσταντίνος Καραθεοδωρή – Ο σπουδαίος Έλληνας μαθηματικός , εκδόσεις Παπαδόπουλος.
Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου έγινε στο Μέγαρο για να γίνει ευρύτερα γνωστό το graphic novel του δημιουργού. Για το βιβλίο μίλησαν οι :
Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης
Συγγραφέας
Παναγιώτης Πανταζής
Comic artist – Εικονογράφος
Χριστόφορος Χαραλαμπάκης
Ομότιμος Καθηγητής Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών
Τη συζήτηση τη συντόνισε ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Πάνος Αμυράς.
Όπως τόνισαν οι ομιλητές μέσα από ένα graphic novel μπορεί να γνωρίσει ένας νεαρός σε ηλικία αναγνώστης ένα έργο της παγκόσμιας κλασικής λογοτεχνίας, που δύσκολα θα έπιανε στα χέρια του στην πρωτότυπη μορφή του, μεταγραφημένο με την τέχνη των comics.
Εκτός από τη λογοτεχνική αξία και τη συμβολή στη φιλαναγνωσία, τα graphic novels συμβάλλουν σε έναν ακόμη σημαντικό σκοπό: την ευαισθητοποίηση του αναγνωστικού κοινού σε κοινωνικά ζητήματα.
Η πρωτότυπη ιδέα, του Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη να μετατραπεί η προσωπικότητα του Καραθεοδωρή σε graphic novel θα βοηθήσει τους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες να μάθουν για τον διάσημο μαθηματικό και να ταξιδέψουν μαζί του μέσα από τις εικόνες και τα κείμενα…
Η παρουσίαση έγινε σε εξαιρετική ατμόσφαιρα και ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην εκδήλωση παρευρίσκονταν και απόγονοι του Καραθεοδωρή.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα