11.8 C
Arta
25 Απριλίου 2024

Επί παντός του επιστητού

Διαβάστε επίσης

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Παιδικά χαμόγελα, χριστουγεννιάτικες μελωδίες, χορός, θέατρο, κάλαντα… Και όλα αυτά κάτω από έναν υπέροχο ήλιο!
Κάπως έτσι ήταν το πρωινό της Πέμπτης στο Μουσικό Σχολείο Άρτας. Αφού πρώτα φιλοξενήσαμε το «Χαμόγελο του παιδιού» και φορτώσαμε τα δώρα μας, άρχισε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας, που συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριές μας. Με πολλές και διαφορετικές ορχήστρες με μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, με θεατρικά δρώμενα που γράψανε και παίξανε οι μαθητές και ο μαθήτριές μας, με πολύ χορό και τραγούδι και κάλαντα από όλες τις διαφορετικές μουσικές παραδόσεις της χώρας μας, τα παιδιά μας οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς και κηδεμόνες του Μουσικού Σχολείου Άρτας εύχονται σε όλους υγεία και μια νέα χρονιά γεμάτη αγάπη!
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ
Αγαπητοί μου συμπολίτες,
«Σε λίγες ημέρες αποχαιρετούμε μία ακόμη δύσκολη χρονιά που υπό την σκιά της πανδημίας, δοκίμασε τις αντοχές μας αλλά και την αλληλεγγύη μας.
Απευθυνόμενος σε εσάς, εύχομαι από καρδιάς η νέα χρονιά να απαιτήσει λιγότερες θυσίες από όλους μας. Να βρει το κάθε σπιτικό με υγεία και δύναμη για να καταφέρει ο καθένας από εμάς, η κάθε οικογένεια τους στόχους της.
Ο Δήμος μας, όπως κάνει σταθερά όλα τα τελευταία χρόνια, θα συνεχίσει να παράγει μετρήσιμο έργο για όλη την κοινωνία. Στην οικονομία, τις υποδομές, την καθημερινότητα. Πέρα από τις δυσκολίες, πέρα από την αγωνία της επιβίωσης, είμαι βέβαιος πως Δήμος και δημότες, εσείς και εμείς μπορούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο τη ζωή μας.
Χρόνια Πολλά, λοιπόν, σε κάθε σπιτικό.
Χρόνια Πολλά στην Άρτα μας.
Καλή χρονιά σε όλους».
ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΗΡΟΥ
Ο Δήμος Ζηρού έπειτα από την απόφαση απαγόρευσης εκδηλώσεων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της Covid-19, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει τη ματαίωση όλων των εορταστικών εκδηλώσεων οι οποίες με πολλή αγάπη και ζήλο είχαν σχεδιαστεί.
Ελπίζουμε η φετινή χρονιά να σηματοδοτήσει τη λήξη της πανδημίας και από του χρόνου να υλοποιήσουμε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εμπλουτισμένες, αλλά κυρίως απαλλαγμένες από τον φόβο του κορονοϊού.
Στο μεταξύ σήμερα ο μάγος, τα ξωτικά και οι ξυλοπόδαροι πρόλαβαν να εμφανιστούν στο Θεσπρωτικό και στην Κερασούντα, όπου σκόρπισαν τον ενθουσιασμό και τη χρυσόσκονη των εορτών, έκαναν τα ‘μαγικά’ τους και διασκέδασαν τους μικρούς μας φίλους.
Ευχόμαστε ολόψυχα καλές γιορτές με Υγεία και ευτυχία!
ΝΕΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα νέα ασφαλτόστρωσης στο κέντρο της πόλης της Άρτας. Πρόκειται για έργα και παρεμβάσεις που στόχο έχουν την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών της Άρτας.
Αυτές τις μέρες ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση ολισθηρότητας με κατασκευή νέας αντιολισθηρής στρώσης ασφάλτου επί της οδού Μικράς Ασίας, από το ύψος της οδού Σμύρνης έως την οδό Κομμένου, εργασίες που κρίθηκαν επιβεβλημένες εξαιτίας του όγκου των αυτοκινήτων που δέχονται καθημερινά.
Στο σημείο βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Σωτήρης Χρηστούλης, θέλοντας να επιβλέψει την πορεία των έργων από κοντά. «Τα έργα που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα στο κέντρο της πόλης είναι πολύ σημαντικά, καθώς συμβάλλουν στην βελτίωση της κατάστασης των δρόμων μέσα στην Άρτα, που δέχονται καθημερινά μεγάλο φόρτο από τα διερχόμενα αυτοκίνητα» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο κ. Χρηστούλης.
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΔΑΠ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Μία ξεχωριστή εμπειρία γεμάτη γνώσεις, ενθουσιασμό, βραβεύσεις και όμορφες στιγμές, έζησαν μαθήτριες και μαθητές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου Ζηρού κατά την εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα και την επίσκεψή τους στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός κόσμος», όπου στις 18 Δεκεμβρίου ήταν προσκεκλημένοι στα εγκαίνια έκθεσης με τα έργα που ξεχώρισαν στον Πανελλήνιο Εικαστικό Διαγωνισμό του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού «Ανακαλύπτοντας την Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης που κατοικεί κοντά μου».
Η έμπνευση και η δημιουργικότητά των παιδιών σε συνδυασμό με τη σωστή καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, έφεραν την επιτυχία και την υπερηφάνεια της διάκρισης. Οι μαθήτριες και οι μαθητές τιμήθηκαν με βραβεία συμμετοχής για τα έργα με χειροτεχνίες κολάζ που φιλοτέχνησαν για τον εικαστικό διαγωνισμό και κατέθεσαν στην επιτροπή «Ελλάδα 2021». Σημειώνεται ότι τα δύο από τα τρία θεματικά έργα και συγκεκριμένα τα: «Πέντε Πηγάδια, το οχυρό σε σχήμα σταυρού» και το «Γεώργιος Δράκος, ένας άγνωστος ήρωας», επιλέγηκαν από ομάδα ιστορικών και επιστημόνων του «Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού» στα καλύτερα 100 και κοσμούν ήδη, ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ιδρύματος.
Συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου οι μαθήτριες και οι μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και την εκπαιδευτική εκδρομή στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στον ‘θόλο΄ εικονικής πραγματικότητας, την εντυπωσιακή τρισδιάστατη ταινία «Ταξίδι στον κόσμο των δεινοσαύρων». Ακόμη επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στο θεματικό πάρκο Santa Claus Kindom και να κάνουν μία βόλτα στην παλιά Αθήνα και στο στολισμένο κέντρο. Μαζί τους ήταν και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ζηρού κ. Θεόδωρος Πανούσης.
Κλείνοντας, αξίζει να υπενθυμίσουμε, ότι το έργο «Πέντε Πηγάδια, το οχυρό σε σχήμα σταυρού» που διακρίθηκε στον διαγωνισμό, το φιλοτέχνησαν μαθήτριες και μαθητές ηλικίας 6 έως 10 ετών, ενώ τα άλλα δύο φιλοτεχνήθηκαν από παιδιά ηλικίας 11 έως 14 ετών. Εκτός από την Αλεξάνδρα Τσάτσιου και τον Χάρη Γεώργα την ομάδα των εκπαιδευτικών απαρτίζουν και οι: Χριστίνα Πέτρου, Ειρήνη Καλαμπόκη, Ειρήνη Φίντζου, Πένυ Μαρούτσιου και Μάνθα Χρήστου.
ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠO ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΟΥ ΚΣ ΑΡΤΑΣ
Η κυνηγετική οικογένεια της Άρτας μέσω το Κυνηγετικού Συλλόγου ανταποκρίθηκε άμεσα και απέδειξε έμπρακτα την κοινωνική αλληλεγγύη και την ευαισθησία της απέναντι σε συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ακόμη και στις βασικές ανάγκες των οικογενειών τους. Εκτός από την πλούσια δράση που έχουμε επιδείξει σε φιλοπεριβαλλοντικές και φιλοθηραματικές δράσεις οι κυνηγοί μέλη μας απέδειξαν ότι δεν μένουν ασυγκίνητοι στις δύσκολες μέρες της οικονομικής ύφεσης που πλήττουν την τοπική κοινωνία.
Καταφέραμε λοιπόν για έκτη χρονιά να συγκεντρώσουμε 1190 κιλά κρέας αγριόχοιρου τα οποία διανεμήθηκαν έπειτα από συνεννόηση μέσω της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας (970 κιλά) και του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Νικολάου Σκουφά (220 κιλά) στην τοπική κοινωνία και τις ευάλωτες ομάδες των συμπολιτών μας.
Η προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης , μικρή ή μεγάλη, γίνεται με πολύ αγάπη στους συνανθρώπους μας από τους κυνηγούς που παραμένουν ενεργό κομμάτι προσφοράς και εθελοντισμού της κοινωνίας μας.
Ευχαριστούμε θερμά εκ μέρους όλων των μελών του ΔΣ τις ομάδες κυνηγών αγριόχοιρου για την προσφορά τους και την συγκινητική ανταπόκριση τους στο κάλεσμα του Συλλόγου τους.
ΔΗΛΩΣΗ ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
Σήμερα αποχαιρετάμε έναν Ηπειρώτη που υπηρέτησε πολυεπίπεδα την Ελλάδα και τη Δημοκρατία.
Ως Αθλητής, Αντιστασιακος, Πολιτικός, Υπουργός και Πρόεδρος, έθετε πάντοτε τον προσωπικό και πολιτικό πήχη ψηλά, ξεπερνώντας τον και ανεβάζοντάς τον με το παράδειγμά του ακόμη ψηλότερα.
Καλό ταξίδι κ. Πρόεδρε.
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΟΛΔΑΣΗ
Ο Δήμαρχος κ. Νικόλαος Καλαντζής, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζουν την βαθιά θλίψη και οδύνη τους για την απώλεια του Χρήστου Γιολδάση του Βησσαρίωνος, πολιτικού μηχανικού, ο οποίος έως το 2016 εργαζόταν στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Σάββατο 25 Δεκεμβρίου και ώρα 16.00 από τον Ι.Ν. Αγίου Βησσαρίωνα στη Φιλιππιάδα.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα