13.8 C
Arta
26 Απριλίου 2024

ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης

  • Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα τα τελευταία πέντε χρόνια βρισκόμαστε με τον Στάθη Μπαρτζώκα προσκεκλημένοι του Χρήστου Τράμπα στο σπίτι του και μεταξύ τύρου και οίνου, συζητάμε ή μάλλον επανακεφαλαιώνουμε κάποια ζητήματα που έχουν σχέση με την Άρτα.
  • Ο Στάθης έχει ένα όραμα: να ξαναζωντανέψουν τα κτήρια της οδού Σκουφά και να ξαναγίνουν κατοικήσιμα. Αν όχι με την μορφή της μόνιμης κατοικίας, τουλάχιστον ως boutique-hotel.
  • Μας έλεγε χαρακτηριστικά ότι μόνο ένα είναι το σπίτι (τα παλιά αρχοντικά, όχι τα σύγχρονα) που κατοικείται από τον συμπολίτη μας Κώστα Κοτσαρίδα και όλα τα υπόλοιπα σπίτια έχουν καταντήσει αποθηκευτικοί χώροι για τα καταστήματα των ισογείων.
  • Θα μπορούσε λοιπόν να γίνει ένα project το οποίο θα υποστήριζε η τοπική κοινωνία με τις εκφάνσεις της (αυτοδιοίκηση, σύλλογοι, επιμελητήρια, εμπορικός κόσμος) ώστε να δημιουργηθούν τα κίνητρα εκείνα, τα οποία θα προσελκύσουν τους επενδυτές εκείνους, οι οποίοι θα αφιερώσουν χρόνο και κυρίως χρήμα να κάνουν το δίκο τους open hotel mall (δικός μου ο νεολογισμός, ας μην κατηγορηθεί ο Στάθης γι’αυτό), όπου θα μπορούν να γνωρίζουν οι επισκέπτες την τοπική παραδοσιακή αρχιτεκτονική των παλιών αρχοντικών – νεοκλασικών κτηρίων της Άρτας…
  • … αλλά θα μπορούν να κυκλοφορούν στην αγορά της οδού Σκουφά και όπου αυτοί επιθυμούν, θα μπορούν να ενισχύουν τα καταστήματα, εμπορικά και εστίασης, με μόνο σκοπό την αναβάθμιση της περιοχής μας.
  • Ο Στάθης θεωρεί ότι τα υφιστάμενα ξενοδοχεία, καλώς ή κακώς δεν επαρκούν, κυρίως επειδή σε μεγάλο ποσοστό είναι εκτός του οικιστικού ιστού της Άρτας. Αντίθετα στα γειτονικά μας Ιωάννινα, ένα μεγάλο ποσοστό των ξενοδοχείων είναι εντός του οικιστικού ιστού της πόλης και έχουν επενδυτικό χαρακτήρα οι συναλλαγές των επισκεπτών.
  • Ας αφήσουμε πίσω αυτή την κουβέντα. Άλλωστε με τον Στάθη Μπαρτζώκα, κανονίσαμε συνέντευξη εφ’όλης της ύλης για τα ζητήματα της Άρτας, που πιθανόν θα δημοσιευτεί στο επόμενο φύλλο.
  • Εμείς να υπογραμμίσουμε ότι πρόκειται για μεγάλη ήττα, η αναστολή όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων των Δήμων σε όλη την χώρα. Σχήμα οξύμωρο γιατί δεν καταργήθηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους, αλλά έστω και αυτό είναι μια καλή εξέλιξη…
  • Σε κάθε περίπτωση, ευτυχώς υπάρχουν λίγα παιχνίδια στην κεντρική πλατεία, προκειμένου να περάσουν λίγες στιγμές χριστουγεννιάτικης διασκέδασης τα παιδάκια της πόλης, που έχουν βαρύτατα πληγεί από τους περιορισμούς της πανδημίας…
  • ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ από όλους τους συντελεστές της εφημερίδας «ΑΠΟΨΗ».

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα