16.7 C
Arta
24 Απριλίου 2024

Επί παντός επιστητού

Διαβάστε επίσης

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΑΡΤΑΣ


Την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στο Ε.Π. «Αλιεία και Θάλασσα» δύο έργων για τη Προστασία Λιμνοθαλάσσιων Οικοκοσυστημάτων ενέκρινε σε συνεδρίαση της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Συγκεκριμένα η πρώτη πρόταση είναι για «Έργα Αποκατάστασης και Προστασίας Λιμνοθαλάσσιων Οικοσυστημάτων της Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 15.309.663,13 € και η δεύτερη για «Έργα Αποκατάστασης και Προστασίας Λιμνοθαλάσσιων Οικοσυστημάτων της Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 5.713.323,25 €.

ΜΙΑ ΤΥΧΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ


Τυχαία η συνάντηση των βουλευτών της Άρτας, Όλγας Γεροβασίλη με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και του Χρήστου Γκόκα με το Κίνημα Αλλαγής.
Τι συζήτησαν! Όχι βέβαια θέματα ενδεχόμενης συνεργασίας της κεντροαριστεράς, αλλά επικεντρώθηκαν στην ανταλλαγή των ευχών για το νέο έτος, που απ’ότι φαίνεται πρόκειται να είναι και εκλογικό.

ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ


Ο Κάρολος Παπούλιας ήταν ιδιαιτέρως αγαπητός σε όλους τους αρτινούς, καθώς και ο ίδιος επιδείκνυε σαφές ενδιαφέρον για την περιοχή της Άρτας. Στην φωτογραφία που μας έδωσε ο πρώην πρόεδρος της ΕΓΣΑΦ κ. Βαγγέλης Βαγγέλης, ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον υποδέχεται στο Προεδρικό Μέγαρο το έτος 2008 και τον ρωτάει αμέσως για την κατάσταση στην αγροτική οικονομία της περιοχής.
Ένας Πρόεδρος με μεγάλη ενσυναίσθηση του ρόλου του και γνήσιο ενδιαφέρον για την χώρα του.

ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο Μ/Φ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΟΥΦΑΣ

Ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Άρτης «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ», με ακόμη μια ανθρωπιστική δράση, στηρίζει τη Κιβωτό του Κόσμου και τις άπορες οικογένειες της πόλης μας.
Στο κάλεσμα μας ανταποκρίθηκαν και συγκεντρώθηκαν από τα μέλη του Συλλόγου τρόφιμα τα οποία τα παρέδωσαν στον Ερυθρό Σταυρό και σε άπορες οικογένειες.
Τα μέλη του τμήματος ελληνικών χορών του Συλλόγου μας, μικρά και μεγάλα, ανέλαβαν την πρωτοβουλία και συγκέντρωσαν χρηματικό ποσό το οποίο και απέστειλαν στη Κιβωτό του Κόσμου στο παράρτημα της Πωγωνιανής.
Ευχαριστούμε όλα τα μελή μας για την άμεση ανταπόκριση τους στο κάλεσμα του Συλλόγου μας.
Ευχόμαστε οι εθελοντικές δράσεις να είναι μαζικές και να χαρίζουμε χαμόγελο και αισιοδοξία.

ΟΥΡΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ COVID-19 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ


Την 2η μέρα της Πρωτοχρονιάς, εκατοντάδες ήταν οι συμπολίτες μας, που σχημάτισαν ουρά πολλών μέτρων, προκειμένου να κάνουν rapid test στο συνεργείο που είχε δημιουργηθεί στην έξοδο του εκθεσιακού κέντρου «ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΓΙΑΣ». Το μεγάλο ενδιαφέρον, ήταν σαφώς συνυφασμένο με την αύξηση των κρουσμάτων και στην περιοχή μας.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ


Την καθιερωμένη ετήσια τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών του Δήμου Αρταίων, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πραγματοποίησε με τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη το απόγευμα ο Δήμος Αρταίων, λόγω των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων που ισχύουν. Η βράβευση, που περιελάμβανε τιμητικό έπαινο αλλά και φορητά “bluetooth” ηχεία, αφορούσε τους μαθητές και μαθήτριες Λυκείων του Δήμου Αρταίων, που διακρίθηκαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις με βαθμό πρόσβασης άνω των 18.000 μορίων και εισήχθησαν την περυσινή χρονιά σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Ευαγγέλου, στον χαιρετισμό του συνεχάρη τις επιτυχούσες και τους επιτυχόντες για την διάκρισή τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, συνομιλώντας με τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά για τους στόχους και τα όνειρά τους.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Ευαγγέλου ανέφερε πως: “Ως Δημοτική Αρχή, προσπαθούμε να σας συνδράμουμε με χρήσιμα δώρα, αλλά και με τον ηθικό έπαινο της προσπάθειας σας. Είστε η νέα γενιά της Άρτας και εύχομαι ο επαγγελματικός σας βίος να ανθίσει στην πόλη μας”.
Στη βράβευση, εκτός από τους μαθητές συμμετείχε και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα. Παρασκευή Χαμπηλομάτη μετά από πρόσκληση που αποδέχτηκε, η οποία με την σειρά της χαιρέτησε και συνεχάρη όλα τα παιδιά για την επιτυχία τους.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΕΠ ΚΑΙ ΔΗΜΤΟ ΑΡΤΑΣ

Η ΔΕΕΠ και οι ΔΗΜΤΟ Άρτας με αντιπροσωπεία μελών τους, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες « Αγία Θεοδώρα » στην Άρτα. Κατά την επίσκεψη δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστούν τα μέλη των οργανώσεων με τα παιδιά και το προσωπικό της δομής, αντήλλαξαν ευχές για το νέο έτος που έρχεται και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Πρόεδρο κ. Χαράλαμπο Μπίζα σχετικά με ζητήματα που αφορούν τα άτομα αυτά και τις οικογένειές τους.
Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η επίσκεψη αυτή περιλαμβάνεται στις δράσεις που υλοποιεί η Γραμματεία Οργανωτικού, με τις Γραμματείες Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα