17.8 C
Arta
28 Μαρτίου 2024

Με υπογραφή Δημάρχου Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννη, η αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) της πόλης της Άρτας.

Διαβάστε επίσης

Λύση στην ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών λυμάτων της Άρτας

Στην αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) της πόλης της Άρτας, προχώρα η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας (Δ.Ε.Υ.Α.Α.), ύστερα από την υπογραφή της σύμβασης από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ και Δήμαρχο Αρταίων, Χρήστο Τσιρογιάννη, με τον ανάδοχο του έργου.
Η αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) της πόλης της Άρτας, έρχεται να δώσει λύση στην ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων για την προστασία της δημόσιας υγείας και την βελτίωση της ποιότητας των υπόγειων, επιφανειακών υδάτων και της καλής λειτουργίας της Εγκατάστασης, με τον συνολικό προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται σε 705.262,40 ευρώ, το οποίο είναι χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και πόρους της ΔΕΥΑΑ.
Μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθούν εργασίες απομάκρυνσης μέρους του υφιστάμενου ηλεκτρομηχανολογικού (Η/Μ) εξοπλισμού της Ε.Ε.Λ., και η αντικατάστασή του με την προμήθεια νέου. Περιλαμβάνεται επίσης η μεταφορά επί τόπου, η εγκατάσταση και η θέση σε λειτουργία του νέου εξοπλισμού. Η σύμβαση θα εκτελεστεί σύμφωνα με τα οριζόμενα από τον Νόμο.
« Με την αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) της πόλης της Άρτας στοχεύουμε στην καλή λειτουργία της Εγκατάστασης, ( ΕΕΛ ) λόγω παλαιότητας ή φυσιολογικής φθοράς από τα 30 χρόνια συνεχούς λειτουργίας της Ε.Ε.Λ.» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, Χρήστος Τσιρογιάννης.
Ενώ από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Βιολογικού Κώστας Καρέλης τόνισε «Ο Βιολογικός είναι από τους πρώτους βιολογικούς που λειτούργησε στην Περιφέρεια της Ηπειρου που αισίως κλείνει τα 30 χρόνια λειτουργίας του. Σκοπός μας είναι ο βιολογικός μας με τον καινούργιο πλέον εξοπλισμό στο μεγαλύτερο μέρος του, να συνεχίσει απρόσκοπτα να επεξεργάζεται τα λύματα της πόλης και των γύρω όμορων περιοχών».
Η ΔΕΥΑ Άρτας, εκπόνησε τις απαραίτητες μελέτες, υπέβαλλε την πρόταση χρηματοδότησης και θα είναι και ο φορέας υλοποίησης του έργου το οποίο έχει συνολική διάρκεια υλοποίησης 8 μήνες.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα