14.6 C
Arta
24 Απριλίου 2024

Αρχαιρεσίες σε Δήμους και Περιφέρεια: Χωρίς εκπλήξεις!

Διαβάστε επίσης

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΑΜΠΑΣ: Με σεβασμό στην διαφορετική άποψη

Με το ξεκίνημα της νέα χρονιάς και πιο συγκεκριμένα το πρωί της Κυριακής 9 Ιανουαρίου 2022, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκαν οι διεργασίες εκλογής του νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της συνεδρίασης και κατά την είσοδο των Συμβούλων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου, πραγματοποιήθηκαν rapid test στην είσοδο του Δημαρχείου.
Ο Δήμαρχος Αρταίων, αφού καλωσόρισε τα μέλη του Συμβουλίου ευχόμενος το 2022 να είναι μια χρονιά υγείας και ευημερίας αναφέρθηκε στην εκλογική διαδικασία:
«Μετά από μια δύσκολη χρονιά, η Άρτα υποδέχθηκε το 2022 με ομορφιά, Τέχνη και αισιοδοξία. Θέλω να ευχηθώ στον κάθε συνάδελφο Δημοτικό Σύμβουλο, η νέα χρονιά να του φέρει υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευημερία. Δεν πρέπει να ξεχνούμε όσοι είμαστε σ’ αυτή την αίθουσα, πως οι θέσεις και τα αξιώματα μας είναι εφήμερα. Όμως η Αρτινή καταγωγή μας είναι αμετάκλητη. Όταν το συνειδητοποιήσουμε αυτό, είμαι βέβαιος πως θα συνειδητοποιήσουμε πως όσα μας ενώνουν είναι περισσότερα απ’ όσα μας χωρίζουν. Αλλά και για αυτά ακόμη, το Δημοτικό μας Συμβούλιο έχει βρει τον τρόπο υπό την Προεδρία του Κώστα Τράμπα, να τα λειαίνει, να τα εκπολιτίζει, να τα συζητά εντός πλαισίου θεσμικής σοβαρότητας. Αυτή είναι μια δημόσια αναγνώριση που οφείλουμε όλοι, στον Πρόεδρο μας.
Σας καλώ όλους, λοιπόν, έχοντας συνείδηση των παραπάνω, να δώσουμε προτεραιότητα στο έργο που θα παράγουμε, με ευθύνη, ανιδιοτέλεια και συνεργασία. Να παραμερίσουμε αλαζονικές συμπεριφορές, να βάλουμε σε δεύτερη μοίρα παραταξιακές και κομματικές στρατηγικές, καθώς και προσωπικές φιλοδοξίες.
Με έντιμες αντιπαραθέσεις ιδεών και επιχειρημάτων με σκοπό τη γόνιμη συνεργασία, για το καλό της Άρτας και των Αρτινών, ας καλωσορίσουμε τη νέα θητεία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων.
Θέλω να ευχηθώ στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους καλή δύναμη και συνεργασία, για μια γόνιμη και παραγωγική θητεία».
Κατά τις σημερινές αρχαιρεσίες για το Δήμο Αρταίων προέκυψαν τα εξής:
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη με 19 ψήφους ο Κωνσταντίνος Τράμπας, Αντιπρόεδρος Δ.Σ εξελέγη, με 16 ψήφους ο Απόστολος Πλατσούκας και Γραμματέας Δ.Σ εξελέγη με 24 ψήφους, η κα. Βικτωρία Βασιλάκη – Μητρογιώργου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνέχεια εξέλεξε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, οι οποίες έχουν την εξής σύνθεση:
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Τσιρογιάννης Χρήστος, Πρόεδρος
Σιαφάκας Χριστόφορος
Λιόντος Νικόλαος
Πανέτας Γιώργος
Χαρακλιάς Κωνσταντίνος
Ταπραντζή Πολυξένη
Αγγέλης Χρήστος
Νταλάκας Δημήτριος
Καλλώνης Στράτος

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
Τσιρογιάννης Χρήστος, Πρόεδρος
Κοτσαρίνης Μιχάλης
Χρηστούλης Σωτήρης
Κωλέτσος Παντελής
Σφήκας Δημήτρης
Χουλιάρα Χαρίκλεια
Σκανδάλης Ευάγγελος
Καραγέωργος Γιώργος
Ζιώβας Βησσαρίων
Ο κ. Τράμπας, μετά την εκλογή του ως Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων, ανέφερε σε δήλωση του τα εξής:
«Θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη για την πολύ τιμητική πρόταση που μου έκανε να είμαι ο Πρόεδρος του Δημοτικού μας Συμβουλίου για ακόμη μια φορά. Επίσης, όλους τους συναδέλφους των άλλων δημοτικών παρατάξεων που με τη στάση τους στήριξαν την επιλογή αυτή. θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα λειτουργήσω θεσμικά προασπίζοντας τα συμφέροντα όλων των συμβούλων αλλά και όλων των δημοτικών παρατάξεων. Θέλω να καταστεί σαφές ότι η θέση του Προέδρου, και το λέω αυτό γνωρίζοντας πολύ καλά την θέση που υπηρετώ καταρχήν, έχει ως αποστολή να διαφυλάξει το σεβασμό στη διαφορετική άποψη και προς την κατεύθυνση αυτή σκοπεύω να ασκήσω τα καθήκοντά μου».

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΠΕΙΡΟΥ: Εκ νέου πρόεδρος η Σταυρούλα Μπραϊμη

Συνεδρίασε την Κυριακή το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, και εξέλεξε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Προεδρείου του για τη διετία 2022-2023.Τα μέλη του Σώματος καλωσόρισε η Πρόεδρος κ. Σταυρούλα Μπραϊμη – Μπότση, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι επικεφαλής των παρατάξεων και στη συνέχεια ακολούθησε η εκλογική διαδικασία.
Πρόεδρος εξελέγη η κ. Σταυρούλα Μπραΐμη- Μπότση (από την «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη»). Αντιπρόεδρος ο κ. Δημήτριος Τρομπούκης (από το Κοινό Ηπειρωτών) και Γραμματέας ο κ. Δημήτριος Γκαμπρέλας (από τους Ορίζοντες Ηπείρου).
Το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνέχεια εξέλεξε την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, που έχει την εξής σύνθεση:
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:
Από την πλειοψηφία: Παναγιώτα Ναυρόζογλου, Δημήτρης Βαρέλης, Πρόδρομος Γαϊτανίδης, Ιωάννης Κατέρης, Βασίλειος Καλούδης
Από τη μειοψηφία: Γιώργος Ζάψας (Κοινό Ηπειρωτών), Δημήτρης Παππάς (Ορίζοντες Ηπείρου), Δημήτριος Δημήτριου (Ήπειρος Όλον)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:
Από την πλειοψηφία: Αναστασία Σίμου- Τάσιου, Χάρης Λαζάνης, Σταυρούλα Τσιάρα, Αχιλλέας Γκούμας, Παναγιώτα Μητροκώστα,
Από την Μειοψηφία: Αριστείδης Σπέγγος (Κοινό Ηπειρωτών), Σπυρίδων Ριζόπουλος (Ορίζοντες Ηπείρου), Μαργαρίτα Κιτσανού (Ήπειρος Όλον).
Μετά την εκλογή της η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σταυρούλα Μπραΐμη- Μπότση, δήλωσε τα εξής:

Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Περιφερειάρχη και την παράταξή μου που ανανέωσαν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Να ευχαριστήσω τους περιφερειακούς συμβούλους που με τίμησαν με την ψήφο τους.
Το σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο είναι το πρώτο που γίνεται δια ζώσης μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Το 2021 ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά που άφησε σε όλους μας το σκληρό αποτύπωμα της πανδημίας και σίγουρα άλλαξε τις ζωές μας.

Ας ελπίσουμε το 2022 να είναι χρονιά επιστροφής στην κανονικότητα και να φανούν τα χαμόγελα όλων καθώς και να φύγουν … οι μάσκες.
Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί με συγκλίσεις και συνθέσεις, με υπομονή, εργατικότητα και προσήλωση στους στόχους μας, να οδηγήσουμε την Ήπειρο εκεί που της αξίζει.
Με τη δέσμευση εκ μέρους μου ότι θα συνεχίσω να είναι πρόεδρος όλων των Περιφερειακών Συμβούλων, εύχομαι ολόψυχα μια καλή χρονιά με υγεία, έμπνευση , αλληλεγγύη και δημιουργικότητα.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα