11.8 C
Arta
25 Απριλίου 2024

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΛΟΜΑΖΟΣ: Σοβαρότητα για το συμφέρον της οικονομίας

Διαβάστε επίσης

Το Επιμελητήριο της Άρτας τα τελευταία χρόνια έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι της επικοινωνίας και της ενημέρωσης, με τον Γιάννη Γκολομάζο να έχει αναδειχθεί σε πρόσωπο που έχει την ικανότητα να μπορεί να ρυθμίζει καταστάσεις, να φέρνει θέματα στο προσκήνιο, αλλά ταυτόχρονα και κρατάει και τις αποστάσεις του από τα πρόσωπα, που πολλές φορές εμπλέκονται σε αυτά.
Η επιστολή του Γιάννη Γκολομάζου, αναφορικά με την ανάγκη να πιστοποιηθεί το αρτινό ακτινίδιο, σαφώς δεν είναι μια πρωτότυπη ιδέα, τίθεται όμως την κατάλληλη περίοδο, καθώς ο αγροτικός κόσμος της Άρτας έχει αντιμετωπίσει τα προβλήματα της ακαρπίας, έχει δεχθεί πλήγμα από την διακίνηση της τελευταίας καλλιεργητικής περιόδου του ακτινιδίου, όπου άλλες τιμές προσδοκούσε και άλλες τελικά έλαβε και το κυριότερο, υπάρχει πλέον η αίσθηση, ότι το τοπικό μας προϊόν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μια ποιοτική παραγωγή και όχι ως μια απλή επιλογή της σειράς, σύμφωνα με τις ορέξεις των εμπόρων.
Από την άλλη ο Γιάννης Γκολομάζος, επιδεικνύει και την δυναμική του, παίζοντας μεταξύ των βαθμών της Αυτοδιοίκησης και ορίζοντας τις αρχές και τις πεποιθήσεις της αγοράς απέναντι στις υποχρεώσεις και τις δράσεις των φορέων των Δήμων και της Περιφέρειας…
Εκεί που η Περιφέρεια Ηπείρου είχε προτείνει ένα αίτημα αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών, που κατά γενική ομολογία θύμιζε έκθεση ιδεών και αιτήματα χωρίς σχέδιο, πρόγραμμα και το κυριότερο να έχει προηγηθεί κάποια ουσιαστική μελέτη, έρχεται ο Γιάννης Γκολομάζος και τους επισημαίνει ότι καλό είναι πρώτα να βοηθήσουν σε κάτι το οποίο μπορεί να είναι εφικτό και κυρίως πραγματοποιήσιμο και με άμεσο αποτέλεσμα για την τοπική οικονομία και κοινωνία, όπως είναι η υπεράσπιση του υποβληθέντος φακέλου για την λήψη Πιστοποίησης Γεωγραφικής Ένδειξης, έτσι ώστε το προϊόν μας να φύγει από την κατηγορία «καφάσι» και να περάσει στην κατηγορία «ποιοτικό προϊόν με ονομασία προέλευσης», με ό,τι αυτό μπορεί και συνεπάγεται στην παραγωγή, την κυκλοφορία και την οικονομική του αξία.
Θα ισχυριζόταν κάποιος ότι ο Γιάννης Γκολομάζος κάνει αυτές τις ενέργειες περισσότερο για εσωτερική κατανάλωση, προκειμένου να επιβληθεί απέναντι στον εκλογικό του εταίρο Δημήτρη Χουλιάρα, ο οποίος επιθυμεί να γίνει νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου, βασιζόμενος σε αναφερόμενη συμφωνία του με τον Γιάννη Γκολομάζο.
Παρόλα αυτά, είδαμε λίγες ημέρες πριν η ίδια παρεμβατική στάση του Γιάννη Γκολομάζου να επαναλαμβάνεται και προς τον Δήμαρχο Αρταίων κ. Τσιρογιάννη, για τις δηλώσεις του περί αλλαγής θέσης του Βιομηχανικού Πάρκου της Άρτας.
Αλλά ας μην ξεχνάμε και παλιότερες δράσεις, όπου έφερε τα πράγματα ενώπιον της ειδησεογραφίας, όπως π.χ. το ζήτημα με την αξιοποίηση της λίμνης Πουρναρίου, με χαρακτήρα αμιγώς αναπτυξιακό για την περιοχή και ευρύτερα για την Περιφέρεια της Ηπείρου.
Το ζήτημα είναι ότι ο Γιάννης Γκολομάζος το τελευταίο διάστημα, εντοπίστηκε ως το άτομο εκείνο, που μπορεί να αναλάβει τον Δήμο Αρταίων ως επικεφαλής συνδυασμού νίκης.
Ευτυχώς ο ίδιος, νωρίς, μπόρεσε και διέκρινε την παγίδα και απομακρύνθηκε από κινήσεις που μόνο εντυπωσιασμό δημιούργησαν και μάλιστα αρνητικό.
Και μέσα από όλην αυτήν την διαδικασία, αισθανόμενος και ο ίδιος ελεύθερος από δεσμά και βαρίδια, μπορεί και επικοινωνεί με ελεύθερο τρόπο τα ζητήματα του εμπορικού κόσμου της Άρτας, προασπιζόμενος όχι μόνο με συντεχνειακή λογική τα συμφέροντά τους, αλλά λειτουργώντας προς το συμφέρον της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.
Μένει να δούμε την κατάληξη αυτής της προσπάθειας και με ποιον τρόπο θα μπορέσει να ευωδοθεί η καλή πρόταση του Επιμελητηρίου.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα