18.8 C
Arta
6 Μαΐου 2024

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ:C’est la guerre alors!

Διαβάστε επίσης

Έπεσε το γάντι της προεκλογικής αντιπαράθεσης

Εδώ και πολλά χρόνια είθισται οι βουλευτές της αντιπολίτευσης να μην κάνουν προσωπικές επιθέσεις στους κυβερνητικούς βουλευτές της ίδιας εκλογικής περιφέρειας. Το είχαμε δει από την Μεταπολίτευση και μετά, όπου όλοι οι βουλευτές ασκούσαν την πολιτική τους αντιπολίτευση απευθυνόμενοι στην κυβέρνηση και όχι σε πρόσωπα της ίδιας εκλογικής περιφέρειας και ιδίως στους περιφερειακούς νομούς.


Βέβαια μόλις πριν τρεις ημέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε ότι πρέπει να πάψουν τα «είθισται», που οδήγησαν την χώρα σε έναν καταστροφικό δικομματισμό και φαίνεται ότι πρώτη η βουλευτής Άρτας ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, ακολούθησε αυτήν την γραμμή, κάνοντας αυστηρή αντιπολιτευτική κριτική στον ΥφΑΑΤ και βουλευτή Άρτας ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΥΛΙΟ, με ένα σχόλιο το οποίο δημοσιοποίησε στα τοπικά ΜΜΕ και το πλήρες κείμενο του οποίου έχει ως εξής:


“Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε μια απεγνωσμένη προσπάθεια επικοινωνιακής επίπλευσης από τον συμπατριώτη μας υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφορικά με τις αποζημιώσεις που θα πάρουν οι πληττόμενοι ελαιοπαραγωγοί και εσπεριδοκαλλιεργητές της περιοχής μας.
Όμως, ακόμη και μαθητής Δημοτικού σχολείου θα διαπίστωνε ότι τα εξαγγελθέντα ποσά, διαιρούμενα με τον αριθμό των δικαιούχων, δίνουν ως αποτέλεσμα «ψίχουλα», που σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτουν, ούτε κατ’ ελάχιστο, τις απώλειες των αγροτών μας.
Και αυτό χωρίς να συνυπολογίσουμε το κύμα της ακρίβειας που εκτόξευσε το κόστος παραγωγής και μείωσε δραματικά το αγροτικό εισόδημα. Ένα φαινόμενο που η κυβέρνηση, στην οποία είναι μέλος, αρχικά προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, χαρακτηρίζοντάς το «προσωρινό» και ακολούθως αρκέστηκε να το παρακολουθεί «αμέριμνη», αδιαφορώντας για τις συνέπειες σε νοικοκυριά και επαγγελματίες.
Αντιλαμβανόμαστε βεβαίως την αγωνία του κ. Στύλιου, ιδίως μετά και την παταγώδη αποτυχία του πολυδιαφημισμένου προγράμματος των Νέων Αγροτών στην Ήπειρο, αλλά καλό θα είναι να αντιληφθεί ότι, εκτός από εκπρόσωπος της κυβέρνησης, είναι και εκπρόσωπος των πολιτών του Νομού μας.”


Αν ένα πράγμα είναι βέβαιο είναι το γεγονός ότι το σχόλιο αυτό της ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, δεν φαίνεται να αγγίζει στο ελάχιστο τον ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΥΛΙΟ, ο οποίος μάλιστα έχει συνηθίσει τέτοιου είδους βολές… από το εσωκομματικό περιβάλλον και τους ανταγωνιστές του.
Άλλωστε, όπως ο ίδιος επισημαίνει πολλές φορές κατά τις πολιτικές του συζητήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει λόγο για τον αγροτικό τομέα, καθώς όχι μόνο δεν τον υποστήριξε καθόλου, αλλά με τις πολιτικές του κόντεψε να τον διαλύσει.
Είναι λοιπόν μια προσωπική διαφορά, μεταξύ των δυο πολιτικών, που φαίνεται να επικρατούν στην Άρτα;
Η απάντηση είναι σίγουρα αρνητική. Η ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ όμως, στα πλαίσια της πολιτικής ενεργοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εν όψει των επικείμενων εκλογών, έριξε το γάντι της προεκλογικής αντιπαράθεσης, στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης στο Νομό της Άρτας.
Δεν γνωρίζουμε με ποιόν τρόπο και αν ο αρτινός ΥφΑΑΤ απαντήσει στο σχόλιο της ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, είναι πάντως αναμενόμενο να υπάρξει κάποια αντίδραση, αν όχι με γραπτή ανακοίνωση ή σχόλιο, τουλάχιστον σε επίπεδο πολιτικής δράσης, έτσι ώστε να δοθεί το μήνυμα ότι στην προεκλογική αντιπαράθεση, θα προβάλλει έργα και δράσεις.
Θα έχει πάντως μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη αυτής της πολιτικής αντιπαράθεσης, η οποία είναι πρωτόγνωρη στα τοπικά μας χρονικά και σίγουρα εντάσσεται και στα νέα δεδομένα που το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα επιδιώξει να εισάγει στα πολιτικά μας ήθη.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα