16.7 C
Arta
23 Απριλίου 2024

Ακόμη και γήπεδο εντός Άρτας
μένει χρόνια χωρίς κερκίδες και υποδομές

Διαβάστε επίσης

Ο “ΑΒΔΗΡΗΤΙΣΜΟΣ” ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Το Γήπεδο της Δόξας Άρτας είναι εγκατειλημμένο – Και η ιστορική Μέλισσα θέλει κερκίδες για το γήπεδο του Γλυκορίζου

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε δημοσιεύσει ένα σχόλιο στην στήλη των αθλητικών με τον τίτλο «Αβδηριτισμός», στο οποίο σημειώναμε τα εξής:
«Είχαμε αναφερθεί και στο παρελθόν αναφορικά με τις υποδομές των γηπέδων στα χωριά της Άρτας και είχαμε επισημάνει ότι οι παράγοντες της Αυτοδιοίκησης αρέσκονται να κάνουν αναφορές για τα έργα που έκαναν, πολλές φορές για γήπεδα χωρίς αγωνιστική αναφορά. Επειδή από αυτήν εδώ την στήλη επισημάναμε ότι ομάδες όπως π.χ. η ΑΕΚΠ παίζει σε ένα ακατάλληλο γήπεδο, χωρίς κερκίδες, χωρίς τουαλέτες και βέβαια χωρίς αποδυτήρια, είναι προκλητικές γι’αυτούς τέτοιες αναφορές. Παρόλα αυτά η αλήθεια είναι ότι ένα τεχνικό πρόγραμμα για την χρηματοδότηση ενός έργου μπορεί να συνταχθεί με εισήγηση που ελήφθη 2-3 χρόνια πριν, οπότε σε κάποιον βαθμό μπορεί να δικαιολογηθεί αυτή η αναντιστοιχία, που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως σύγχρονος Αβδηριτισμός».

Εγκατάλειψη στο
γήπεδο του ΚΤΕΛ

Αναφορικά με το σχόλιο αυτό, αναγνώστης της εφημερίδας μας μας απέστειλε το εξής μήνυμα, το οποίο παρουσιάζει ενδιαφέρον και το δημοσιεύουμε:
Καλησπέρα. Συμφωνώ με την παράγραφο ‘αβδηριτισμός’ . Και συμφωνώ ότι πρέπει να αναβαθμιστεί το γήπεδο στους Πλησιούς, που καθώς φαίνεται μετά από χρόνια γίνεται μια αξιόλογη προσπάθεια των ανθρώπων εκεί με την ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού και πρέπει το γήπεδο τους να βελτιωθεί σημαντικά ( εγκαταστάσεις , κερκίδες, τουαλέτες κ.ο.κ). Ενώ παράλληλα διαφημίζονται έργα και βελτιώσεις σε γήπεδα με μάλιστα τοποθέτηση κερκίδων σε γήπεδα που δεν έχουν καμία ενεργή ποδοσφαιρική ομάδα ! Όπως θα ήταν ορθό να συμβεί στο γήπεδο των Πλησιών, είναι άξιο αναφοράς να σημειωθεί και η προκλητική αδιαφορία του δήμου για το 2ο γήπεδο της πόλης, το ‘Γεώργιος Γιολδάσης’ (ΚΤΕΛ). Τραγικός αγωνιστικός χώρος, τραγικές εγκαταστάσεις , αποδυτήρια απαρχαιωμένα , 1 τουαλέτα μόνο για την γηπεδούχο ομάδα, σοβάδες έτοιμοι να καταρρεύσουν , και φυσικά ένα γήπεδο με τόσο ..χώρο που φιλοξενεί μια ιστορική ομάδα σαν την ΔΟΞΑ που σχεδόν κάθε χρόνο εδώ και 30-40 χρόνια ανελλιπώς, όχι μόνο συμμετέχει απλά , αλλά πρωταγωνιστεί στο τοπικό ποδόσφαιρο με διακρίσεις αλλά και με ενεργή ακαδημία 80-90 παιδιών.
Που σαν σωματείο στην Άρτα , έχει εκδώσει πάνω από 10.000 αθλητικά δελτία αποτελεί ζωντανό-ενεργό κύτταρο της Αρτινής κοινωνίας, αφουγκράζοντας τις ανάγκες και τα προβλήματα των καιρών, στέκοντας πάντα αρωγός στην προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη.. Που αθλούνται και προπονούνται σε αυτές τις τραγικές εγκαταστάσεις. Συν την ομάδα των Ρακούν, που διαθέτουν επίσης και αντρικό και αξιόλογα τμήματα. Το γήπεδο είναι δημοτικό, που σημαίνει ότι οποιαδήποτε πρωτοβουλία και παρέμβαση πρέπει να εγκριθεί από τον Δήμο.
Που εδώ και χρόνια αδιαφορεί σε κάθε αίτημα. Αυτό το γήπεδο, παρόλο που βρίσκεται πιθανώς στην πιο όμορφη τοποθεσία της πόλης και φιλοξενεί 2 ιστορικά σωματεία και φυσικά άπειρα παιδάκια, βρίσκεται παρατημένο , χρόνια στο …έλεος του θεού. Για τους ενήλικες που αθλούνται πάει ..και έρχεται. Είναι ντροπή για τα παιδάκια να αθλούνται σε τέτοιες συνθήκες και σε τέτοιες εγκαταστάσεις. Το πρώτο γήπεδο που χρήζει κατά την γνώμη μου βελτίωσης ,ανακατασκευής ολικής αγωνιστικού χώρου και εγκαταστάσεων είναι λοιπόν το γήπεδο της Δόξας στο ΚΤΕΛ. Και σίγουρα , αυτό το γήπεδο δικαιούται να έχει και μια κερκίδα να παρακολουθεί ο κόσμος πιο εύκολα τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια και κυρίως οι …γονείς , τα παιδιά τους !
Προχτές υπήρχαν τουλάχιστον 150 άτομα στο γήπεδο σαν θεατές, όρθιοι στον περιβάλλοντα χώρο. Σε άλλα ντέρμπι φέτος , ειδικά στο Δόξα- Κλειδί ο κόσμος μπορεί να ήταν και πάνω από 200-250 άτομα , χωρίς ίχνος υπερβολής . Σας τα στέλνω όλα αυτά , και μάλιστα είναι συνοπτικά με ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα θίξετε και το γηπεδικό πρόβλημα στο ‘Γεώργιος Γιολδάσης’. Δεν μπορεί να φτιάχνεται και να ανακαινίζεται το γήπεδο στην.. Καλαμιά και μάλιστα με τοποθέτηση κερκίδας και το γήπεδο στο ΚΤΕΛ που είναι μέσα στον ιστό της πόλης και διαθέτει 2 ενεργές αντρικές ομάδες συν παιδικά τμήματα με πληθώρα παιδιών , να βρίσκεται σε αυτήν την τραγική κατάσταση με τέτοια αδιαφορία από τον Δήμο. Πρόσφατα έθιξα το ίδιο θέμα στον αντιπεριφερειαρχη, και μου ανέφερε ότι είναι θέμα της δημοτικής αρχής . Η οποία προφανώς …χρόνια τώρα , αδιαφορεί προκλητικά. Πάλι καλά που έρχεται ένας άνθρωπος 1 φορά τις 2 βδομάδες, και ας πούμε …βάζει γραμμές στο γήπεδο για να διεξάγονται και οι αγώνες.

Και η Μέλισσα
θέλει κερκίδες

Για το θέμα των κερκίδων, απ’ότι πληροφορηθήκαμε ενεργοποιήθηκαν και άλλοι δραστήριοι σύλλογοι, όπως π.χ. η Μέλισσα, η οποία αποφάσισε να στείλει επιστολή προς την Περιφέρεια, προκειμένου να επιληφθεί για την κατασκευή κερκίδας στο γήπεδο του Γλυκορρίζου, στο οποίο αθλείται η ιστορική ομάδα, αλλά και ο Απόλλων Γλυκορρίζου. Πραγματικά αυτή η δράση να ενισχυθούν με υποδομές γήπεδα χωρίς κανένα αγωνιστικό ενδιαφέρον, προκάλεσε την θλίψη πολλών παραγόντων των υπολοίπων ομάδων, οι οποίοι όπως μας έλεγαν επιβεβαίωσαν ότι οι πολιτικές επιλογές γίνονται με άλλους όρους πλην των αγωνιστικών αναγκών.
Εμείς προς αποφυγή περαιτέρω παρεξηγήσεων επαναλαμβάνουμε ότι ένα τεχνικό πρόγραμμα για την χρηματοδότηση ενός έργου μπορεί να συνταχθεί με εισήγηση που ελήφθη 2-3 χρόνια πριν, οπότε σε κάποιον βαθμό μπορεί να δικαιολογηθεί αυτή η αναντιστοιχία, αλλά μάλλον το θέμα είναι βαθιά χρόνιο και ξεπερνάει και αυτό το χρονικό διάστημα της … άφεσης αμαρτιών.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα