12.8 C
Arta
19 Απριλίου 2024

Α.Ε. Καραϊσκάκης: Έφερε την Άρτα στα αθλητικά σαλόνια

Διαβάστε επίσης

Η Αθλητική Ένωση Καραϊσκάκης (εν συντομία Α.Ε. Καραϊσκάκης) είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος που εδρεύει στην Άρτα. Αγωνιστική έδρα της ομάδας αποτελεί το Δημοτικό Στάδιο Αγίων Αναργύρων με χωρητικότητα που ανέρχεται στις 1.656 θέσεις. Χρώματα του συλλόγου αποτελούν το πράσινο και το λευκό. Είναι η ομάδα που ζωντάνεψε ξανά το ποδόσφαιρο στην πόλη μας.
Ο σύλλογος διαθέτει επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα με επίσημη επωνυμία ΠΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας, η οποία μετέχει στη Super League 2 από την περίοδο 2017-18.
Η Αθλητική Ένωση «Καραϊσκάκης» ιδρύθηκε το 2012, έπειτα από συγχώνευση τριών ομάδων από την Άρτα, τον Αετό Διασέλλου, την Ομόνοια Πέτρας και τον Α.Ο. Άρτας. Την πρώτη της σεζόν η ομάδα αγωνίστηκε στην τέταρτη εθνική κατηγορία, την Δ΄ Εθνική, όπου και τελείωσε 7η, μόλις μια θέση πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού σε τοπικά πρωταθλήματα. Αυτό, σήμαινε και την άνοδο της ομάδας στην Γ΄ Εθνική. Την επόμενη περίοδο, 2013-14 πλέον στην τρίτη κατηγορία, η ομάδα έπειτα από μια επιτυχημένη σεζόν, κατέλαβε την 4η θέση ανάμεσα σε 16 ομάδες.
Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
H ομάδα με επικεφαλής τον Οδυσσέα Δράκο και μια ομάδα επιφανών επιχειρηματιών της πόλης (Γιαννούλης Γιώργος, Λιανός Γιώργος, Αλέξης Κώστας, Παππάς Γιώργος, Γεωργίου Δημήτρης) κρατήσανε την ομάδα σε ψηλά αγωνιστικά επίπεδα και φέρανε στην πόλη της Άρτας παίχτες που ανέβασαν το ποδόσφαιρο και το κύρος της ομάδας.
Δέχτηκε η πόλη μας μια σειρά ιστορικές ομάδες σε αγώνες πρωταθλήματος όπως (ΑΡΗΣ- ΟΦΗ – ΞΑΝΘΗ- ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ -ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ). Το γήπεδο στολίδι των Αγ. Ανάργυρων είναι ένα από τα λιγοστά γήπεδα της χώρας που βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, μιας και η προηγουμένη διοίκηση το συντηρούσε, όπως επίσης και τα άλλα 2 βοηθητικά γήπεδα με δικά της πάντα έξοδα.
Μια Άρτα που δεν υπήρχε για πολλά χιόνια στον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας, μέσα από τον Καραϊσκάκη μπήκε σε όλες τις αθλητικές εκπομπές και εφημερίδες.
ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
Μπράβο στην ομάδα του Καραϊσκάκη για το αθλητικό της ήθος. Μετά από κάθε αγώνα εκτός έδρας κάνει δημόσια ευχαριστία για την ομάδα που τους φιλοξένησε. Ένα γεγονός που μας εκπλήσσει πάρα πολύ, γιατί δείχνει το μεγαλείο αυτών που διοίκησαν αλλά και διοικούν αυτή την ομάδα.
Ευχαριστήρια ανακοίνωση προς ΠΑΕ Δόξα Δράμας
Η ΠΑΕ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ ευχαριστεί την ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ για τη φιλοξενία που παρείχε στην αποστολή της ομάδας μας και στους συνοδούς στο πλαίσιο του μεταξύ μας χθεσινού παιχνιδιού για την 10η αγωνιστική της Super League 2.
Επιφυλασσόμαστε για ανάλογη φιλοξενία στον δεύτερο γύρο και ευχόμαστε στην ομάδα της Δόξας να πετύχει όλους τους στόχους που έχει θέσει για το φετινό πρωτάθλημα. (21 Φεβρουαρίου 2021 )
Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Πριν από 2 χρόνια όμως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και η ομάδα πέρασε στα χέρια του κ. Καγιούλη.
“Μεταξύ παικτών και διοίκησης της ομάδας φαίνεται πως υπήρχαν αρκετές εστίες «έντασης» Έκρυθμη δείχνει η κατάσταση στην ΑΕ Καραϊσκάκης. Κάποια στιγμή οι παίκτες της ομάδας εξέδωσαν ανακοίνωση αφήνοντας αιχμές κατά της διοίκησης. (Sportstonoto 22/06/2020)
Στην συνέχεια η πορεία της ομάδας δεν είχε αυτά τα αποτελέσματα που θέλαμε όλοι στην πόλη. Παρέμεινε στην Super League 2 αλλά αγωνιστικά υπάρχουν προβλήματα. Ίσως η πανδημία έδειξε και εδώ το πρόσωπό της. Το στίγμα της μεγάλης ομάδας που ξεκίνησε άρχισε και ξεθωριάζει. Χρειάζεται ξανά να ξυπνήσει η ομάδα μαζί με την διοίκηση σε μια όντως δύσκολη γενικά περίοδο.
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΞΑΝΑ
Τον Σεπτέμβριο του 2016 βγήκε κοινή ανακοίνωση με την διοίκηση της Αναγέννησης Άρτας για συνεργασία και κοινή πορεία των δυο ομάδων. Η συνεργασία τελικά δεν υλοποιήθηκε. Στο τέλος της περιόδου 2016-17 η ομάδα τερμάτισε στη δεύτερη θέση, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Μετά το τέλος του πρωταθλήματος η ομάδα κατάφερε να κερδίσει το Κύπελλο Γ’ εθνικής 2016-17. Σαν κυπελλούχος διεκδίκησε με τον Ηρόδοτο το Σούπερ Καπ Ερασιτεχνών ποδοσφαίρου Ελλάδος, όπου ηττήθηκε με 1-0.
Το 2018-19 τερμάτισε στην 10η θέση εξασφαλίζοντας την παραμονή του στην κατηγορία. Το θέλω μας παραμένει ένα στην πόλη αυτή. Αν είναι δυνατόν να γίνει μια μεγάλη ομάδα στην πόλη μας ενώνοντας την Αναγέννηση με τον Καραϊσκάκη. Να ζωντανέψει αθλητικά η πόλη ο κόσμος να βγει από τα σπίτια να γίνει ξανά θέμα καθημερινής συζήτησης το ποδόσφαιρο στην πόλη μας.

Super League 2
Σύμφωνα με την αναδιάρθρωση πρωταθλήματος ο Καραισκάκης συμμετέχει στην νεοσύστατη Super League 2, στην ουσία όμως συμμετέχει ξανά στην δεύτερη κατηγορία.
Το 2019-20 το πρωτάθλημα διακόπηκε εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού. Ο Καραισκάκης τερμάτισε στην 5η θέση με 31 βαθμούς. Το 2020-21 η πορεία δεν ήταν ανάλογη. Στην κανονική διάρκεια τερμάτισε στην 11η θέση και συνέχισε στα play out.
Αυτά πραγματοποιήθηκαν σε έναν γύρο αντί δυο εξαιτίας της καθυστέρησης που επέφερε η πανδημία του covid-19. Ο Καραισκάκης δεν κατάφερε να βελτιώσει την θέση του και τερμάτισε στην 11η θέση με 24 βαθμούς, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί. Τελικά, δεν υποβιβάστηκε λόγω αναδιάρθρωσης και θα συμμετέχει και την σεζόν 2021-22 στην Σούπερ Λιγκ 2.
(Πληροφορίες άντλησα από την Βικιπαίδεια μιας και το σαιτ της ομάδας δεν λειτουργεί.) καθώς και από την φίλη της ομάδας κ. Σπυριδούλα Κούση.
Αυτή την ώρα που τελειώνω τα τελευταία λόγια για την ομάδα τελείωσε και ο αγώνας με τον Ηρόδοτο που έστω και στις καθυστερήσεις έδωσε στην ομάδα μας την μεγάλη νίκη με 2-1.
Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ναζίμ με τα δυο γκολ που πέτυχε.
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Α.Ε. Καραϊσκάκης

Ομάδες Super League 2 για το έτος 2021-2022 Νότιος Όμιλος

• ΑΕΚ Β
• Αιγάλεω
• Αστέρας Βλαχιώτη
• Διαγόρας Ρόδου
• Επισκοπή
• Εργοτέλης
• Ζάκυνθος
• Ηρόδοτος
• Ιεράπετρα
• Καλαμάτα
• Καλλιθέα
• Καραϊσκάκης Άρτας
• Κηφισιά
• Λεβαδειακός
• Παναθηναϊκός Β
• Ρόδος
• Χανιά

ΛΥΤΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα