20.8 C
Arta
4 Μαΐου 2024

Ανάγκη αναβάθμισης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας

Διαβάστε επίσης

Η Όλγα Γεροβασίλη, Βουλευτής Άρτας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επιστολή της Π.Υ. Άρτας με θέμα «Αναβάθμιση της Π.Υ. Άρτας σε υπηρεσία Α’ Τάξης», ενόψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου αλλά και των αυξημένων αρμοδιοτήτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας.
Σύμφωνα με την επιστολή του αντιπύραρχου Γεωργίου Δημητρίου, από το 1950 που ιδρύθηκε η Πυροσβεστική στην Άρτα πολλαπλασιάστηκε ο πληθυσμός της Άρτας, έχουν δημιουργηθεί τμήματα πανεπιστημίου και πολλές βιομηχανικές επιχειρήσεις, ενώ διευρύνθηκε η αρμοδιότητά του σε Τζουμέρκα και Ραδοβύζια. Για τον λόγο αυτόν ζητάει την αναβάθμιση από την Δ’ Κατηγορία στην Α’ Κατηγορία…
Η Όλγα Γεροβασίλη κατέθεσε συγκεκριμένα την υπ’ αριθμ. πρωτ. 866 φ.101.3/15.04.2021 αναφορά της Π.Υ. Άρτας με Θέμα «Αναβάθμιση της Π.Υ. Άρτας σε υπηρεσία Α’ Τάξης» προς τη ΔΙ.Π.Υ.Ν. Άρτας, η οποία διαβιβάστηκε περαιτέρω με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 617 Φ 101.3/16.04.2021 προς την ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου από τη ΔΙ.Π.Υ.Ν. Άρτας, με θετική εισήγηση της τελευταίας.
Με την εν λόγω επιστολή, η Π.Υ. Άρτας, η οποία λειτουργεί ως πυροσβεστική υπηρεσία Γ’ τάξης, με την ανάλογη οργανική δύναμη, ζητά την αναβάθμισή της σε υπηρεσία Α’ τάξης, με βάση τους τομείς ευθύνης της, καθώς έχει αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό και μέσα ενώ επιπλέον έχει στην δικαιοδοσία της δυο κλιμάκια τα οποία βρίσκονται στον δύσβατο ορεινό όγκο του νομού (Τζουμέρκα – Ραδοβύζια).

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα