21.8 C
Arta
19 Μαΐου 2024

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η Γραμματεία Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε λόγω των θλιβερών γεγονότων που συμβαίνουν στην Ουκρανία, την αναβολή όλων των εκδηλώσεων ψυχαγωγικού ή αντίστοιχου χαρακτήρα.

Για τον λόγω αυτό, η προγραμματισμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΕΕΠ Άρτας, στο Κτήμα Μάρος, με επίσημο προσκεκλημένο τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη, τη Πέμπτη 03 Μαρτίου 2022 αναβάλλεται.

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΕ ΚΙΝΑΛ ΑΡΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΟΒΟΛΑ

Με την αγγελία του θανάτου του συμπατριώτη μας βουλευτή, υφυπουργού και Υπουργού Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Τσοβόλα, κλείνει μία σελίδα της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής ιστορίας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Άρτας του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της στην οικογένειά του.

Τίμησε τη Δικηγορία, την Πολιτική και την καταγωγή του από τους Μελισσουργούς και την Άρτα.

Ηθικός, αγωνιστής, δημοκράτης, έντιμος, αγαπήθηκε όσο λίγοι πολιτικοί από τον Ελληνικό λαό.

Γεννήθηκε το 1942 στους Μελισσουργούς της Άρτας, γιος του Κώστα Τσοβόλα και της Δήμητρας Καραδήμα. Τελείωσε το Λύκειο Αρρένων στην Άρτα και τη Νομική στη Θεσσαλονίκη.

Άσκησε τη δικηγορία αρχικά στην Άρτα, στο πλευρό του Νάκου Μαστρογιάννη, Μελισσουργιώτη δικηγόρου και Εαμικού αντιστασιακού.

Παντρεύτηκε την Κατερίνα Γιώτη από τους Μελισσουργούς και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Κώστα, γιατρό καρδιολόγο και τη Λυδία, δικηγόρο.

Το 1974 με άλλους 20 περίπου, στο Ξενία της πόλης μας, ιδρύουν το ΠΑΣΟΚ στην Άρτα. Το 1977, 1981 και 1985 εκλέγεται βουλευτής Άρτας και το 1989 πρώτος σε σταυρούς βουλευτής στη Β’ Αθηνών, τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας. Από το 1982 έως και 1989 διετέλεσε διαδοχικά Υφυπουργός, Αναπληρωτής και Υπουργός Οικονομικών.

Η παρουσία του δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο είναι κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Το δικαστήριο του επέβαλε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, ο λαός όμως τον δικαίωσε και επανεκλέχθηκε σε επαναληπτικές εκλογές στη Β Αθηνών.

Το 1995 διαφώνησε με την οικονομική πολιτική και ίδρυσε το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα ( ΔΗ.Κ.ΚΙ. ) και το 1996 εισήλθε στη Βουλή με ποσοστό σχεδόν 5%. Το 2000 το ΔΗΚΚΙ έμεινε εκτός Βουλής και ο Δημήτρης Τσοβόλας αποχώρησε από την πολιτική επιστρέφοντας στα κρατικά ταμεία την επιχορήγηση του ΔΗΚΚΙ. Έκτοτε ασχολήθηκε με τη δικηγορία.

Τον αποκάλεσαν «ο γιος του αγωγιάτη» για να τον υποτιμήσουν, μέσω του Στέλιου Κούλογλου και τις σελίδες του κυριακάτικου βήματος. Τους απάντησε ότι είναι τίτλος τιμής για αυτόν.

Δεν δημοσιοποίησε τότε και δεν εκμεταλλεύτηκε πολιτικά το γεγονός ότι ο πατέρας του ήταν στέλεχος του ΕΑΜ, αντιστασιακός και επέζησε της κόλασης του Νταχάου.

« Τιμή και δόξα στο γιο του αγωγιάτη «, ήταν το σύνθημα που βγήκε αυθόρμητα από τα χείλη του λαού. Πολιτικά ο Δημήτρης Τσοβόλας θα είναι πάντα παρών και για μας, φάρος Αγώνων κ Ηθικής.

ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΟΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΟΒΟΛΑ

Αποχαιρετούμε με θλίψη τον συμπατριώτη μας Δημήτρη Τσοβόλα, έναν ανιδιοτελή πολιτικό, ανθρώπινο, με αγωνιστική και δυναμική πολιτική πορεία.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και συμμετείχε στον αγώνα για τη μεγάλη Αλλαγή του 1981.

Εκλέχτηκε πολλές φορές Βουλευτής, τις τρεις πρώτες στην Άρτα, και ήταν Υπουργός στις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με Πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Με εντιμότητα και αξιοπρέπεια έδωσε πολλές μάχες για την κοινωνία και τη χώρα μας.

Παράλληλα με μια πετυχημένη επαγγελματική πορεία, στη μάχιμη δικηγορία που δεν εγκατέλειψε ποτέ.

Εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΔΗΛΩΣΗ ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΟΒΟΛΑ

Συγκλονισμένη από την είδηση του αιφνίδιου θανάτου του αγαπημένου φίλου Δημήτρη Τσοβόλα σήμερα.

Εμβληματική προσωπικότητα, άφησε το στίγμα του στην πολιτική και στον Προοδευτικό Χώρο. Οξυδερκής, διορατικός, μπροστά από την εποχή του. Μάχιμος δικηγόρος, μέχρι το τέλος στις επάλξεις, πιστός στο καθήκον και τις Αρχές του. Ανιδιοτελής, προσιτός και ανθρώπινος.

Προσέφερε πολλά στον τόπο μας, στην Άρτα και στην Ελλάδα ολόκληρη. Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ. Αγωνιστής και συνοδοιπόρος. Σήμερα η πολιτική ζωή του τόπου έγινε φτωχότερη.

Δημήτρη, θα μας λείψεις.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στη Ρένα, τα παιδιά του, τους φίλους και τους συντρόφους του.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Στην εξιχνίαση ληστείας που έγινε στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας το πρωί της 20/02/2022 έφτασαν ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Πιο αναλυτικά, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος προσέγγισε ηλικιωμένο την ώρα που πραγματοποιούσε ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ και με την απειλή αεροβόλου πιστολιού τού αφαίρεσε χρηματικό ποσό -200- ευρώ.

Σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Άρτας, δυνάμει του οποίου συνελήφθη σήμερα το πρωί από αστυνομικούς της παραπάνω υπηρεσίας  και θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

 76 ΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΤΑΙΩΝ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα» για 25.000 άτομα με τη δημοσίευση της σχετικής πρόσκλησης από τον ΟΑΕΔ και την ανάρτησή της στον διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού (www.oaed.gr). Το πρόγραμμα απευθύνεται στους εγγεγραμμένους στο Μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους που πληρούν τις ειδικότερες προϋποθέσεις συμμετοχής που αναφέρονται στη σχετική πρόσκληση.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 18 Μαρτίου.

Το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας περιλαμβάνει συνολικά 76 θέσεις για τον Δήμο Αρταίων μετά από αίτηση του

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ ΣΤΑ Healthy Diet Awards 2022

Τρείς σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η ΔΩΔΩΝΗ στο πλαίσιο των “Ηealthy diet Awards 2022”, έναν θεσμό που έχει ως στόχο την επιβράβευση εταιρειών για την αριστεία και την καινοτομία τους σε προϊόντα που προάγουν την ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, αποδεικνύοντάς για ακόμα μια χρονιά την υψηλή ποιότητα και μοναδική διατροφική αξία των προϊόντων της.

Αναλυτικότερα, και ύστερα από την αξιολόγηση, τα προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ που αναδείχτηκαν είναι:

Το Γαλοτύρι ΔΩΔΩΝΗ με GOLD, στην κατηγορία “Dairy Products”.

Tο ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό 2% χωρίς λακτόζη με BRONZE, στην κατηγορία “Free from or Low Food Products”.

Το ΔΩΔΩΝΗ Ελαφρύ με ΒRONZE, στην κατηγορία “Light Dairy Products”.

Συνεχίζοντας δυναμικά την ανοδική πορεία που καταγράφει για περισσότερο από  μισό αιώνα, η ΔΩΔΩΝΗ παραμένει πιστή στις αξίες της για τη δημιουργία αυθεντικών και ποιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων, με κύριο μέλημα την άριστη ποιότητα και μοναδική γεύση, ξεχωρίζοντας τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.

H Bίκυ Παπουτσάκη, Marketing Manager της ΔΩΔΩΝΗ, δήλωσε σχετικά: «Για όλους εμάς στη ΔΩΔΩΝΗ αποτελεί βασική προτεραιότητα η παραγωγή προϊόντων κορυφαίας ποιότητας και ασυναγώνιστης γεύσης, τα οποία προάγουν παράλληλα και ένα καλύτερο και πιο ισορροπημένο διατροφικό πρότυπο. Οι νέες αυτές διακρίσεις αποτελούν σημαντική αναγνώριση της στρατηγικής προσήλωσης και αφοσίωσης μας τόσο στο τελικό προϊόν όσο και στους καταναλωτές μας, οι οποίοι επιλέγουν καθημερινά να βρισκόμαστε στο τραπέζι τους. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας για καλύτερα και πιο υγιεινά προϊόντα με την ίδια συνέπεια, την ίδια υπευθυνότητα και το ίδιο πάθος».

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΙΩΤΩΝ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις ανέργων για το πρόΑπό τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας σας ενημερώνουμε ότι το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 09-03-22 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελισσουργιωτών Άρτας «Ο Αι Μάρκος» από τις 16.00πμ έως τις 20.30μμ. στην αίθουσα του Συλλόγου (Κουμουνδούρου 7). Καλούμε νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στις ανάγκες όλων όσων χρειάζονται αίμα. Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα, 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.  Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα