21.8 C
Arta
19 Μαΐου 2024

ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ

Διαβάστε επίσης

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ο Σύλλογος « Οι φίλοι του βιβλίου» ΄Αρτας καλεί σε Γενική Συνέλευση τα μέλη του, την Τετάρτη 16 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ. στο καφέ «St pub» (έναντι Δημοτικής Πινακοθήκης). Θέματα:

1)      Οικονομικός απολογισμός και απολογισμός πεπραγμένων 2021

2)      Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου

Εάν δεν υπάρξει απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Μαρτίου την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

Η αίτηση για την υποβολή υποψηφιοτήτων γίνεται στο γραφείο της Προέδρου Σοφίας Εξάρχου μέχρι τη Δευτέρα 14 Μαρτίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θεωρεί απαράδεκτη την εισβολή της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας, η οποία πρόκειται για την τυπική έναρξη ενός πολέμου που προετοιμαζόταν για καιρό στο έδαφος της συσσωρευμένης έντασης και του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ –  ΕΕ – Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης. Έναν σκληρό ανταγωνισμό που οδηγεί σε έναν ακόμη ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ευρώπη, 23 χρόνια μετά τη Γιουγκοσλαβία.

Οι επικίνδυνες εξελίξεις διαψεύδουν όσους θέλουν να μας πείσουν ότι το δίλημμα είναι να διαλέξουμε εάν θα είμαστε με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ή με τη Ρωσία. Αντιθέτως, μόνος δρόμος, τόσο για τον ελληνικό, όσο και για όλους τους λαούς, είναι η απεμπλοκή απ’ αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς.

Η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, για λογαριασμό της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, της «συμμαχίας» που έχει σκορπίσει το θάνατο σε όλη την υφήλιο, βάζει στο στόχαστρο και το λαό μας. Κάθε αναταραχή, μπορεί να οδηγήσει σε συνολική ανάφλεξη και ενίσχυση των επιδιώξεων για αλλαγή συνόρων σε όλη την περιοχή, τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο και στο Αιγαίο και αλλού.

Καταδικάζουμε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αποστείλει με C-130 πολεμικό υλικό στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την αποστολή του στρατιωτικού υλικού στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του ΝΑΤΟ, αναβαθμίζει την εμπλοκή της χώρας σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο που εξελίσσεται, με απρόβλεπτες διαστάσεις και με μεγάλους κινδύνους για τους λαούς.

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δεν έχουν καμία δουλειά εκτός συνόρων, ούτε μπορούν ελληνικά εδάφη, υποδομές και μέσα, να χρησιμοποιούνται ως στρατιωτικά – πολεμικά προγεφυρώματα, όπως γίνεται με τις στρατιωτικές βάσεις σε Αλεξανδρούπολη και Στεφανοβίκειο. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες για τη συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο και για τους μεγάλους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν για τον ελληνικό λαό.

Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Καμία εμπλοκή – Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στους δολοφονικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ

Να μη χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές στο ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Κανένας Έλληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας. Να μη σταλεί κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα ούτε στην Ουκρανία, ούτε σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΙΣ 15-03-2022 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας σας ενημερώνουμε ότι το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15-03-22 από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας από τις 09.00πμ έως τις 13.30μμ. στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Δημητρίου (Σκουφά 91-93) στην Άρτα. Καλούμε νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στις ανάγκες όλων όσων χρειάζονται αίμα. Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα, 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων. Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛ. ΧΑΡΙΤΣΗ

Την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Άρτας συνάντηση  της Διοικούσας Επιτροπής με τον βουλευτή Μεσσηνίας και Τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Αλέξη Χαρίτση , στα πλαίσια της περιοδείας του στην  Άρτα.

      Ο πρόεδρος κ. Γιάννης Γκολομάζος και τα παριστάμενα μέλη μετέφεραν καταρχάς στον κ. Χαρίτση τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής και στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στα δύο φλέγοντα ζητήματα της εποχής , το ενεργειακό και την ακρίβεια. Ειδικότερα, όσον αφορά στην περιοχή μας ,έγινε αναφορά στην έλλειψη των ενεργειακών δικτύων της Άρτας, τονίστηκε ως άμεση προτεραιότητα η δημιουργία υποδομών στον πρωτογενή τομέα  ενώ υπήρξε και ενημέρωση για την πορεία του Επιχειρηματικού Πάρκου της Άρτας.

  Κυρίως όμως τονίστηκε με έμφαση η ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων  με νέα μέτρα , προκειμένου να αντέξουν την τριπλή κρίση ( οικονομική , υγειονομική , ενεργειακή ) και να μην έχουμε ‘’λουκέτα ‘’ στην ήδη επιβαρυμένη αγορά.   

     Στο τέλος της συνάντησης παραδόθηκε σχετικό υπόμνημα με τις θέσεις και τις στοχευμένες προτάσεις του Επιμελητηρίου Άρτας για την στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, όπως αυτές έχουν ήδη υποβληθεί στο νέο ΕΣΠΑ. Με τη σειρά του ο κ. Χαρίτσης δεσμεύτηκε να μελετήσει και να αξιολογήσει τις θέσεις μας και δήλωσε αρωγός σε κάθε προσπάθεια .

ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ

Στην αλυσίδα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τον πληττόμενο Ουκρανικό λαό συμμετέχει και συμβάλει ο Δήμος Αρταίων, συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης και φαρμακευτικού υλικού, με σκοπό να συνδράμει στην ανθρωπιστική βοήθεια.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Μαρτίου,  από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στις κοινωνικές δομές του Δήμου Αρταίων (Αρτινών Πεσόντων), τηλέφωνο επικοινωνίας 26810 24897.

Τα είδη που θα μπορεί να προσφέρει όποιος επιθυμεί είναι : παιδικές τροφές-γάλατα, πάνες, τρόφιμα μακράς διάρκειας: (ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, παξιμάδια, γάλατα εβαπορέ, κονσέρβες) και φαρμακευτικό υλικό, αντιπυρετικά, αντισηπτικά, γάζες, παυσίπονα,  αντιφλεγμονώδη, οινόπνευμα, φυσιολογικούς ορούς.

 ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ

Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία υδατοδρομίου στη λίμνη Παμβώτιδα από τον Δήμο Ιωαννιτών,   μετά τη θετική γνωμοδότηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Όρων.

Με τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ),   το νέο υδατοδρόμιο των Ιωαννίνων πρόκειται να εγκατασταθεί στη βορειοδυτική όχθη της λίμνης,   δίπλα στον οικισμό του Περάματος, με την κατασκευή χερσαίων εγκαταστάσεων, που θα φιλοξενούν τις απαραίτητες υπηρεσίες λειτουργίας του, καθώς και πλωτών εγκαταστάσεων για τον ελλιμενισμό των υδροπλάνων και υδάτινη επιφάνεια για την ασφαλή προσλίμνωση, απολίμνωση και υδατοδρόμησή τους.

Ουσιαστικά ο χώρος εξυπηρέτησης επιβατών θα φιλοξενείται σε προκατασκευασμένο μετακινούμενο οικίσκο, συνολικής επιφάνειας 60 τ.μ. και σε μικρή απόσταση από την υφιστάμενη,   τσιμεντένια προβλήτα του λιμένα Περάματος.

Μέσω γέφυρας οι επιβάτες θα μεταφέρονται από τον χώρο αναμονής στα υδροπλάνα, που θα πλέουν και θα εκτελούν τους κατάλληλους ελιγμούς για την προσέγγιση και πρόσδεσή τους στην πλωτή προβλήτα του υδατοδρομίου και το αντίστροφο.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς δήλωσε: «Στο ΥΠΕΝ καταφέραμε να   ξεμπλοκάρουμε τη διαδικασία και να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις για ένα τόσο   σημαντικό αναπτυξιακό έργο των Ιωαννίνων, με πρώτιστη μέριμνα τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας. Με τη λειτουργία υδατοδρομίου στη λίμνη Παμβώτιδα ξεκινά μια νέα εποχή ανάπτυξης για την πόλη των Ιωαννίνων και την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, η οποία αποκτά άλλο ένα μέσο διασύνδεσης με την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά, αναβαθμίζοντας σημαντικά τη θέση της στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας».

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΛΧ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

Το θέμα της απόφασης της μεταφοράς από την Πρέβεζα του Τμήματος Λογιστικής – Χρηματοοικονομικής στα Ιωάννινα, ήταν μεταξύ άλλων των θεμάτων από τα οποία συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας (28/2/2022).

Πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα, που αφορά την περιοχή της Πρέβεζας, μια απόφαση που έχει φέρει έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Άρτας.

Ο Δήμαρχος κ. Τσιρογιάννης, στην τοποθέτηση του δήλωσε την έντονη αντίθεση του στην κίνηση αυτή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να μεταφέρει το Τμήμα Λογιστικής – Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα και όπως χαρακτηρίστηκα ανέφερε: «Πρέπει να καταλάβει η Σύγκλητος πως το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι Πανεπιστήμιο Ηπείρου και έτσι πρέπει να λειτουργεί. Μέριμνα της Συγκλήτου είναι να φροντίζει, να διασφαλίζει για το μέλλον των σχολών της και να αναβαθμίζει τις υποδομές τους, έτσι ώστε, μαζί με του καθηγητές να αποτελούν ανταγωνιστικές και εξωστρεφείς».

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα