15.8 C
Arta
28 Μαρτίου 2024

ΕΡΕΥΝΑ – ΤΡΟΛ: Είναι αληθινές οι φωτογραφίες του Δημάρχου;

Διαβάστε επίσης

Το τελευταίο διάστημα έχει προκαλέσει εντύπωση στον αρτινό πληθυσμό η συνεχής παρουσία του Δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη, ο οποίος κλείνει συμφωνίες με εκπροσώπους τοπικών συμβουλιών για την συμμετοχή τους στο επόμενο ψηφοδέλτιο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών. Παρόλα αυτά η ίδια ακριβώς στάση του σώματος του Δημάρχου κατά την λήψη της παραδοσιακής φωτογραφίας, έχει προκαλέσει την υπόνοια ότι οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων φωτογραφίζονται με κούκλα- αντίγραφο του Δημάρχου. Βέβαια αυτό δεν είναι κάτι το σπάνιο, καθώς μεγάλοι ηγέτες, όπως ο Στάλιν, ο Χίτλερ και ο Σαντάμ Χουσεϊν, αλλά λέγεται και ο Τραμπ και ο Πούτιν, συνήθιζαν να χρησιμοποιούν σωσίες έτσι ώστε να ασχολούνται οι ίδιοι με πιο σημαντικά θέματα.

Για τον λόγο αυτόν καλέσαμε τον ειδικό ερευνητή Κλουζώ, προκειμένου να ελέγξει την υπόθεση “Φωτογραφίες με τους τοπικούς προέδρους” του Δημάρχου Αρταίων προκειμένου να διαπιστώσει την αυθεντικότητα ή όχι του Δημάρχου.

Ο Επιθεωρητής Κλουζώ απεφάνθη: όπως διαφαίνεται από την κλίση του σώματος, η οποία έχει σταθερή απόσταση 12 μοιρών, αλλά και το γεγονός ότι α) ενώ η υπ’αρίθμ. 5 φωτογραφία με την Πρόεδρο Χανοπούλου-Γριμπόβου Κέφη Σοφία ελήφθη την 5-03-2022, β) ενώ η υπ’αρίθμ. 1 φωτογραφία με τον πρόεδρο Γραμμενίτσας Αθανάσιο Μήτσιο ελήφθη την 10-03-2022 γ) ενώ η υπ’αρίθμ. 2 φωτογραφία με τον πρόεδρο Ροδαυγής Θεοφάνη Κίτσο ελήφθη την 05-03-2022 δ) ενώ η υπ’αρίθμ. 3 φωτογραφία με τον πρόεδρο Κεραματών Δημήτριο Κατσαρό ελήφθη την 08-02-2022 στις φωτογραφίες ο “δήμαρχος” φοράει τα ίδια ρούχα και ίδια παπούτσια (εκτός από την υπ’αρ.5 που του έχουν αφαιρέσει το σακάκι, πιθανόν για να του φορέσουν άλλο ή να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις) και πέραν αυτών έχει σταθερή γωνία αγκώνα δεξιού χεριού, ίδιο σφίξιμο χεριού – γρόνθου σε όλες τις αναφερόμενες φωτογραφίες, το ίδιο άνοιγμα ποδών με σταθερή απόσταση μεταξύ τους και το κυριότερο … το ίδιο σταθερό βλέμμα.
Υπάρχει σαφής διαφοροποίηση με την φωτογραφία υπ’αρ.4 ( με τον πρόεδρο Κεραματών Νίκο Μπέλλο, η οποία ελήφθη την 18-02-2022) όπου ο δήμαρχος φοράει διαφορετικό πουκάμισο και σακάκι, έχει πιο ψηλά το χέρι (μικρότερη γωνία βραχίονα – μπράτσου, και γυρισμένη η γροθιά προς το έδαφος σε σχέση με τις άλλες φωτογραφίες όπου ο αντίχειρας ήταν παράλληλος με τον βραχίονα).

Ο μεγάλος επιθεωρητής, επισημαίνει ότι στις υπ’αρίθμ. 1,2,3 και 5 φωτογραφίες, στην θέση του Δημάρχου ευρίσκεται κούκλα – σωσίας, η οποία μάλιστα δεν μπορεί να έχει ορθή στάση, λόγω πιθανής κατασκευαστικής βλάβης, με αποτέλεσμα να λαμβάνεται έτσι η φωτογραφία, σαν να χαιρετιούνται με όρους covid-19, ενώ στην πραγματικότητα σπρώχνουν την κούκλα έτσι ώστε λόγω της κλίσης, να μην πέσει. Από την υπερμεγένθυνση της φωτογραφίας, εκτιμάται ότι για την κατασκευή της επιλέχθηκε, υλικό ανακυκλώσιμο, αντίστοιχο με το κερί του διάσημου Μουσείου κέρινων ομοιωμάτων της madame tussauds…
Μάλιστα, αναφέρεται ότι ο λόγος της επιλογής του ομοιώματος είναι η ανάγκη ο Δήμαρχος να αποφεύγει τις χαιρετούρες και τα προεκλογικά αλισβερίσια και να αφιερωθεί ολόψυχα και ελεύθερος παντός είδους ενοχλήσεων, στα μεγάλα έργα του OPEN MALL, του Επιχειρηματικού Πάρκου, της οριοθέτησης του Αράχθου κλπ…
Μάλιστα, ο Επιθεωρητής Κλουζώ,εξηύρε και άλλη φωτογραφία, όπου εμφαίνεται η ίδια κούκλα και στον χώρο της Δημοτικής πινακοθήκης, έτσι ώστε ο Δήμαρχος να μην χάσει χρόνο σε περίπτωση που πάει κάποιος πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου και ζητήσει τον χώρο της Πινακοθήκης για να κόψει πίτα ο εκπολιτιστικός σύλλογος, να βγει ταυτόχρονα και φωτογραφία.
Διαφαίνεται δε σε πρόσφατη επίσκεψη του Διοικητή του Νοσοκομείου Άρτας, ότι υπάρχει και η κούκλα – ομοίωμα του Δημάρχου, η οποία όπως εξήγησε ο κ. Τσιρογιάννης, θα είναι το επόμενο έκθεμα μετά το πέρας της έκθεσης του Γιάννη Μόραλη. Μάλιστα σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Δημάρχου, το ομοίωμα αυτό, θα συγκεντρώσει παγκόσμιο ενδιαφέρον και εκατομμύρια επισκεπτών.

Στην φωτογραφία ο διοικητής του Νοσοκομείου ευρισκόμενος ανάμεσα στον αληθινό Δήμαρχο και το εκπληκτικό ομοίωμά του.

Πραγματικά είναι μια θετική εξέλιξη για τον Δήμο Αρταίων και νομίζουμε ότι πρόκειται για μια αληθινή πολιτιστική επανάσταση, που ξεπερνάει την Αναγέννηση, την Βιομηχανική Επανάσταση και βέβαια την Πολιτιστική Επανάσταση του Μάο και των Ερυθρών Χμερ, καθώς ο Δήμαρχος είναι Εθνική Ελλάδος και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες. Όπως είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο, θα αυξηθεί και ο τουρισμός, η εμπορική κίνηση και το επίπεδο ζωής.
Παρόλα αυτά, όπως διερεύνησε ο μεγάλος επιθεωρητής και ελέγχοντας τα πιστοποιητικά του συγκεκριμένου προϊόντος, είναι ιδιαίτερα ευπαθές, με αποτέλεσμα να καθίσταται ελαττωματικό και να πρέπει να γίνεται αλλαγή. Ήδη σύμφωνα με έρευνα, κούκλες – ομοιώματα του Δημάρχου έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν, με αποτέλεσμα μετά από λίγο να υποστούν φθορά και να πεταχτούν στον κάδο της ανακύκλωσης…

Η στήλη “τρολάροντας την τοπική επικαιρότητα“, είναι σατιρική και το περιεχόμενό της είναι προϊόν μυθοπλασίας και μόνο. Δεν έχει σκοπό να ενημερώσει, αλλά μόνο να ψυχαγωγήσει, στο πνεύμα της σατιρικής παράδοσης των ελληνικών ΜΜΕ. Οι φωτογραφίες που επεξεργάζονται είναι από τις δημόσιες αναρτήσεις προσώπων της τοπικής πολιτικής σκηνής.


Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα