16.8 C
Arta
24 Απριλίου 2024

Ένας χρόνος έκδοσης ΑΠΟΨΗ

Διαβάστε επίσης

Συμπληρώνοντας τον ένα χρόνο της κυκλοφορίας, θα κάνουμε τον μικρό μας απολογισμό.

Σε ένα «περίεργο» πολιτικά και οικονομικά περιβάλλον, έτυχε να ξεκινήσει η εφημερίδα ΑΠΟΨΗ την πορεία της στα τοπικά πράγματα της Άρτας. Δεν ήταν «κάτι που έλειπε» ή «κάτι το διαφορετικό», παρά μόνο μια ειλικρινής προσπάθεια συμμετοχής στα κοινά. Παιδί των στιγμών η εφημερίδα, δεν είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει, με αυθορμητισμό και πείσμα μπήκε στον στίβο της ενημέρωσης, παίρνοντας την θέση που οι περιστάσεις της έδωσαν στην εκτίμηση των πολιτών – αναγνωστών της περιοχής μας.

Είναι σύνηθες, κάποιο μέσο, όταν κάνει τον απολογισμό του, να αναφέρεται στο πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες που ζούμε για μια εκδοτική προσπάθεια. Έτσι είναι, αλλά ο Τύπος, δεν είναι ο μόνος τομέας που αντιμετωπίζει προβλήματα και όσο κι αν έχει περιαφθεί την αξία της ενημέρωσης, δεν παύει να είναι μια επιχειρηματική προσπάθεια. Στον Τύπο, δεν του αρμόζει να κλαίγεται, ούτε για τις οικονομικές δυσκολίες που περνά, ούτε για την πολεμική που δέχεται. Ο κλαιγόμενος Τύπος είναι εξαρτώμενος τουλάχιστον από την ανάγκη του για επιβίωση.

Εμείς επιλέξαμε να μην παραπονιόμαστε, ανεξάρτητα των προβλημάτων. Με σθένος θα υποστηρίζουμε την προσπάθειά μας, όπως κάνουν χιλιάδες άλλοι επιχειρηματίες και βιοπαλαιστές στην δική τους προσπάθεια. Όλοι το ίδιο όνειρό τους υπηρετούν, δεν είναι υποχρεωμένος κανείς άλλος να πιστέψει σε αυτό. Μια εφημερίδα, μια ιστοσελίδα, ένα ραδιόφωνο, είναι μια επιχείρηση, όπως ένας φούρνος, ένα λογιστικό γραφείο, μια καφετέρια. Δύσκολα τα περνάνε όλοι, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνουν υπεύθυνα την δουλειά τους ή ότι δεν πρέπει να προσφέρουν το καλύτερο δυνατόν στο κοινό τους.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τι έχει πετύχει η προσπάθεια της ΑΠΟΨΗΣ και αυτό επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι ο Τύπος περνάει καθημερινά εξετάσεις, σε έναν αγώνα Μαραθώνιο… Κάθε έκδοση, κάθε καινούργιο φύλλο, είναι μια καινούργια αρχή και συνάμα ένα μικρό τέλος. Είναι όπως όλα τα γεγονότα της ζωής, γεμάτη απρόοπτα και ανατροπές. Αλλά με αισιοδοξία και συνειδητότητα στις εξελίξεις, ενσυναίσθηση στα προβλήματα… Δεν είμαστε μοιραίοι, ούτε άβουλοι. Δεν εξαρτόμαστε παρά μόνο από την ανάγκη μας για δημιουργία.

Στον χρόνο αυτό, δεν επιλέξαμε τον φθηνό σχολιασμό, αλλά την ακριβή ενημέρωση. Δώσαμε βήμα σε όποιον το επέλεξε, δεν αποκλείσαμε καμία πολιτική φωνή. Επιλέξαμε τον δύσκολο δρόμο της τοπικής και μόνο δημοσιογραφίας, αν και οι σειρήνες της ευκολίας μας προσκάλεσαν να διευρύνουμε την θεματολογία μας.

Το σημαντικό είναι ότι οι αναγνώστες που μας συνδράμουν, οικονομικά, ηθικά και ψυχολογικά, είναι πολίτες ενεργοί, με υψηλό πολιτικό επίπεδο και με διάθεση διαλόγου στα θέματα της τοπικής επικαιρότητας. Είναι το αναγνωστικό κοινό τελικά, το οποίο κάνει και την διαφορά!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ*

Συμπληρώνοντας τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της η «Άποψη» έχει μπει στην καθημερινότητα των πολιτών της Άρτας. Αφουγκράζεται την τοπική κοινωνία, προσφέρει πολύπλευρη ειδησεογραφία και δίνει βήμα στους εκπροσώπους του νομού μας: στην Βουλή, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών. Εύχομαι, από καρδιάς, να συνεχίσει την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο, για την αντικειμενική ενημέρωση των Αρτινών. Έργο πολύτιμο στην προσπάθεια όλων μας για την πρόοδο και ευημερία του τόπου.

* Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βουλευτής Άρτας

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ*

Άποψη είναι η οπτική γωνία από την οποία βλέπει κάποια/ος ένα πράγμα, μια υπόθεση, ένα ζήτημα. Σε μια αναπτυγμένη δημοκρατία, με ενεργούς πολίτες και αυξημένη λογοδοσία, η άποψη είναι ελεύθερη. Σχηματίζεται μέσω της πολύπλευρης, σφαιρικής ενημέρωσης και σφυρηλατείται στο διάλογο και τη δημοσιότητα. Η “Άποψη”, το νέο εγχείρημα στην τοπικη έντυπη και ψηφιακή ενημέρωση κλείνει ένα χρόνο ζωής. Γεννήθηκε σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον. Οι παρεμβάσεις στην ενημέρωση, οι απόπειρες εκμαυλισμού και ελέγχου των μέσων, έδωσαν ακόμη μεγαλύτερη αξία στην ενημέρωση και το διάλογο.

Σε αυτό το χρόνο, οι συντελεστές αυτού του εγχειρήματος, προσφέρετε έναν ακόμη πολύτιμο δίαυλο επικοινωνίας στους πολίτες. Εύχομαι να συνεχίσετε, με υγεία και αισιοδοξία, να καταγράφετε με συνέπεια την επικαιρότητα παρέχοντας στους πολίτες ακόμη περισσότερα εφόδια για να διαμορφώσουν τη δική τους άποψη.

*βουλευτής Άρτας και Γραμματέας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ*

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου κυκλοφορίας της εφημερίδας «ΑΠΟΨΗ», εύχομαι να συνεχίσει για μακρύ χρονικό διάστημα, πολλών ετών, το δύσκολο έργο της έγκυρης πληροφόρησης και ειδησεογραφίας, για την αντικειμενική ενημέρωση των συμπολιτών μας.

Η «ΑΠΟΨΗ» ανέδειξε τα τοπικά ζητήματα, της περιοχής της Άρτας και ευρύτερα, με στόχο την προβολή τους, αλλά και την αναζήτηση λύσεων, με τρόπο υπεύθυνο και με συνέπεια για τη διαμόρφωση σωστής και ολοκληρωμένης γνώσης και άποψης, για όλα τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες.

Εύχομαι υγεία και δύναμη σε όλους τους συντελεστές της έκδοσης της «ΑΠΟΨΗΣ», και επίσης  εύχομαι καλή επιτυχία σε κάθε δραστηριότητα και προσπάθεια του εκδότη της.

* Βουλευτής Άρτας

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ*

«Η Άποψη με ενδιαφέρον και δική της άποψη για τα δημόσια πράγματα του τόπου μας, έχει καταφέρει να κερδίσει την εκτίμηση του αναγνωστικού κοινού. Εύχομαι στα χρόνια που θα έρθουν, να συνεχίσει να πορεύεται δίνοντας χώρο στον πλουραλισμό και στη πολυφωνία, στοιχεία και τα δύο απαραίτητα για την ενημέρωση της κοινωνίας».

* Δήμαρχος Αρταίων

ΣΠΥΡΟΣ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ*

«Στην Ήπειρο η ανάγκη για ακηδεμόνευτη, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση είναι ίσως πιο επιτακτική από ποτέ.

Την κρίσιμη στιγμή που ο Νομός Άρτας έχασε έναν παλαίμαχο της δημοσιογραφίας σφυρηλατημένο με σκέψη και γερή υπογραφή, η ανάγκη για να καλυφθεί αυτό το κενό είναι μεγάλη και απολύτως αναγκαία.

Στην κατεύθυνση αυτή η εφημερίδα «Άποψη» η οποία συμπληρώνει ένα χρόνο κυκλοφορίας συμβάλει με πολύ σημαντικό τρόπο στη κάλυψη αυτού του ποιοτικού κενού και στο να είναι οι Αρτινοί και οι Ηπειρώτες σωστά ενημερωμένοι για τα τεκταινόμενα στον τόπο τους κι όχι μόνο.

Οι «Ορίζοντες Ηπείρου» και προσωπικά εγώ ως Επικεφαλής τους στηρίζουμε την ελευθεροτυπία και τον πλουραλισμό των απόψεων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Είμαστε δίπλα στις εκδοτικές προσπάθειες που στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και υπηρετούν τη δημοσιογραφία σεβόμενες τις βασικές της αρχές, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που περνά συνολικά η έντυπη ενημέρωση.

Εύχομαι ολόψυχα η συμπλήρωση ενός έτους κυκλοφορίας της «Άποψης» να είναι η αφετηρία για πολλές ακόμα δημοσιογραφικές επιτυχίες τα επόμενα χρόνια.

Μη σταματάτε ποτέ να τολμάτε».

* Επικεφαλής Περιφερειακού Συνδυασμού «Ορίζοντες Ηπείρου»

ΡΑΝΙΑ ΓΚΙΖΑ*

Χαιρετίζω τον έναν χρόνο κυκλοφορίας της εφημερίδας ΑΠΟΨΗ, της εκδοτικής πρωτοβουλίας που φέρει την σφραγίδα του Γιάννη Καϊντάση, ενός ταλαντούχου και πολυπράγμονα συμπολίτη μας, με πλούσια εμπειρία στη δημοσιογραφία αλλά και μεγάλη αγάπη για τον τόπο του.

Σε εποχή δύσκολη για τα περιφερειακά Μέσα, εποχή εντεινόμενης ανέχειας όπου οι ελεύθερες, δημοκρατικές φωνές λιγοστεύουν, εποχή όπου η αξιοπιστία της ενημέρωσης πλήττεται διαρκώς, η εφημερίδα ΑΠΟΨΗ, με επιμονή προχωρά. Με ολοκληρωμένο ρεπορτάζ, πολύπλευρη αρθρογραφία και επίκαιρη, διεισδυτική ματιά, αναδεικνύει τις σύγχρονες ανάγκες και τα προβλήματα του τόπου μας, διεκδικώντας την καλύτερη προοπτική του. Προβάλλει ακόμη τα δρώμενα της πόλης μας, ενισχύοντας τον ρόλο και την θέση της στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.

Εύχομαι να συνεχίζει έτσι το ωραίο «ταξίδι» της. Πάντα πιστή στην υπηρεσία της ενημέρωσης, πάντα πιστή στις αρχές και τις αξίες της, να εκφράζει σταθερά, με ήθος και δυναμισμό, τα αιτήματα των συμπολιτών μας, δυναμώνοντας τη φωνή τους.

Εύχομαι το «ταξίδι» αυτό να είναι μακρύ, με πολλούς σταθμούς και νέους προορισμούς.

*Περιφερειακή Σύμβουλος Άρτας με το «Κοινό των Ηπειρωτών»

ΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ*

Με την συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας της εφημερίδας «ΑΠΟΨΗ», οφείλουμε να συγχαρούμε τον σύμβουλο έκδοσης κ. Καϊντάση και τους συνεργάτες του για το σπουδαίο εγχείρημά τους, να δημιουργήσουν ένα ανεξάρτητο περιφερειακό μέσο ενημέρωσης.

Σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία για την τοπική μας κοινωνία, η εφημερίδα «ΑΠΟΨΗ» κατάφερε να αποκτήσει το αναγνωστικό της κοινό και να υπηρετήσει το σκοπό της, που δεν είναι άλλος από αυτόν της έγκυρης και ανεξάρτητης ενημέρωσης.

Εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη στην ομάδα της «ΑΠΟΨΗΣ» και να συνεχίσει δυναμικά τη πορεία της με πολλές επιτυχίες.

* Σύμβουλος Επιχειρήσεων, MSc -Πολιτευτής ΝΔ Άρτας

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΑΣ*

Η κυκλοφορία και, κυρίως, το στέριωμα μιας εφημερίδας είναι ένα ακόμη βήμα για την διαφάνεια, την Δημοκρατία, τον δημόσιο έλεγχο κάθε εξουσίας.

 Ως Δημοσιογράφος και εσχάτως πολιτικός χαίρομαι διπλά. Αφενός γιατί γίνονται επενδύσεις στο «χέρσο» πεδίου του Περιφερειακού Τύπου και ανοίγουν ευκαιρίες απασχόλησης. Αφετέρου δε γιατί εσείς, με τον τακτικό έλεγχό και την αποκαλυπτική γραφίδα σας, συμβάλλεται στην Δημοσιότητα και την Διαφάνεια. Στοιχεία αναγκαία για να αναπτυχθεί η Πολιτική της Προσφοράς και της Ανιδιοτέλειας.

Κοντολογίς, ο Τύπος συντελεί ώστε όσοι κατέχουν ή διεκδικούν δημόσια αξιώματα να είναι, όχι απλώς έντιμοι, αλλά και ικανοί. Κυρίως δε να μην αποβάλλουν τον ανθρωπισμό τους.

 Κύριε Καϊντάση!

 Τώρα που «χρονιάσατε» και από το «μπουσούλημα» περάσατε και στηθήκατε όρθιοι στα πρώτα βήματα ανάπτυξης της «Άποψης», εύχομαι να έχετε ανάλογη -με την εντυπωσιακή και ελπιδοφόρο εκκίνησή σας-, πορεία. Για το καλό του Τόπου, την ανάδειξη των προβλημάτων και χρόνιων υστερήσεων της Άρτας. Ώστε όλο μας να γίνουμε πιο υπεύθυνοι.

 Εύχομαι να μακροημερεύσετε και να ενισχυθείτε! Ευπώλητοι και καλοτάξιδοι!

 Πάντα να συναντιόμαστε με μια «ανταγωνιστική» διάθεση. Γνωρίζω ως Δημοσιογράφος τον σπουδαίο ρόλο σας. Συν τω χρόνω θα διαπιστώσουν και οι συμπολίτες μας ότι υπάρχει και η δημιουργική Πολιτική με Ανθρωπιά!

 Πάντα Μαχητικοί και Δημιουργικοί!

*Ο κ.Χρήστος Μέγας είναι Δημοσιογράφος, Γραμματέας του Τομέας Εργασίας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

ΑΛΚΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΑΚΗΣ*

Ήδη έκλεισε Ένας Χρόνος «ΆΠΟΨΗ». Μια τοπική εφημερίδα της Άρτας. Μια Ανάσα για την τοπική κοινωνία με πλούσιο ρεπορτάζ και πολλές Αλήθειες. Με σεβασμό στον αναγνώστη για την σωστή ενημέρωση.

Εύχομαι από καρδιάς η «ΆΠΟΨΗ» να συνεχίσει τα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστει στην ενημέρωση με τον ίδιο ζήλο και πάθος.

Θερμές και εγκαρδιες ευχές.

*Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, Αναπληρωτής Γραμματέας Τομέα Αθλητισμού στο Κίνημα Αλλαγής.

ΑΡΤΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»*

Κύριε Δ/ντά

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός (1) έτους από την έκδοση της εφημερίδας σας  «ΑΠΟΨΗ», θα θέλαμε  να σας ευχηθούμε  να τα εκατοστίσετε  και να σας συγχαρούμε για το λειτούργημα της ενημέρωσης των πολιτών της Άρτας που αναλάβατε                

Το θάρρος που επιδείξατε και προχωρήσατε με επιτυχία στην  έκδοση της εφημερίδας σας, «ΑΠΟΨΗ» σε ένα δύσκολο εν γένει δημοσιογραφικό – εκδοτικό  περιβάλλον, για τον έντυπο επαρχιακό τύπο, σε συνδυασμό με την πλούσια ύλη της, αποτελούν εγγύηση για το μέλλον του έντυπου τύπου στην Άρτα και την πολύπλευρη ενημέρωση του πολίτη.

Ευχόμαστε η προσπάθεια σας αυτή να μη σταματήσει και να βελτιώνεστε συνέχεια,  ενημερώνοντας αντικειμενικά την κοινή γνώμη γιατί και η Άρτα έχει ανάγκη από έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση ώστε να διαμορφώνεται σωστή και υπεύθυνη άποψη των πολιτών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

Ευχόμαστε ειλικρινά σε όλο το στελεχιακό δυναμικό της «ΑΠΟΨΗΣ» να συνεχίσει με την ίδια υπευθυνότητα, συνέπεια και  αντικειμενικότητα την καθημερινή προσπάθεια για την ολοκληρωμένη πληροφόρηση και την ουσιαστική ενημέρωση του πολίτη.

Ευχόμαστε από καρδιάς στις επόμενες δεκαετίες να  έχετε και εσείς αλλά και όλοι οι συντελεστές της εφημερίδας σας «ΑΠΟΨΗ» πολλές δημοσιογραφικές επιτυχίες.     

*Για το Δ.Σ.ο Πρόεδρος Γιώργος Αθανασούλας

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΤΣΙΟΣ*

Συγχαρητήρια για τον ένα χρόνο έκδοσης της «Άποψης»: η έκδοση μιας εφημερίδας στις δύσκολες για την έντυπη ενημέρωση εποχές, συνιστά ένα πραγματικό επίτευγμα. Εύχομαι η «Άποψη» να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην ενημέρωση και τα επόμενα χρόνια, με προσήλωση στις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, συνεισφέροντας στην πρόοδο της περιοχής. Είμαι βέβαιος ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχίσει να βρίσκει ανταπόκριση, γιατί η σωστή πληροφόρηση αποτελεί δύναμη στα χέρια των πολιτών.

*Καθηγητής και τέως πρύτανης του ΟΠΑ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ*

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έκδοση της “ Άποψης” θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια και περισσή δύναμη στους συντελεστές της.

Σε μια δύσκολη εποχή για την αδέσμευτη από συμφέροντα και συστήματα εξουσίας δημοσιογραφία, η “ Άποψη” ως ένα περιφερειακό μέσο, αφήνει το δικό της στίγμα στην υπεύθυνη ενημέρωση, τον πλουραλισμό και την ελευθεροτυπία..

Χαίρομαι που συμμετέχω στην κοινή αυτή προσπάθεια και θέλω για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω τον Εκδότη και Διευθυντή Γιάννη Καϊντάση για τη φιλοξενία των κειμένων μου.

Εύχομαι στην “ΑΠΟΨΗ” να έχει καλό και μακρύ ταξίδι!!!

*πρώην Νομάρχης και Βουλευτής Πρέβεζας

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΟΛ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ*

Δανείζομαι μια δική σας φράση από την πρώτη μέρα παρουσία σας στο χώρο, η οποία νομίζω ότι περικλείει το βαθύτερο νόημα ύπαρξης και προσφοράς των ΜΜΕ σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

«Ο Τύπος είναι εκείνος που μπορεί να ενώσει, να συνθέσει, να δημιουργήσει…».

Μια μεγάλη αλήθεια που εύχομαι να είναι πάντοτε οδηγός στο δημοσιογραφικό σας λειτούργημα.

Στα χρόνια που θα ακολουθήσουν και εύχομαι να  είναι πολλά-πολλά ακόμη, συνεχίστε με την ίδια επαγγελματική ακεραιότητα και ευσυνειδησία την εδραίωση της εφημερίδας στο χώρο της ενημέρωσης, της δημιουργίας, της τέχνης, της δημοκρατίας.

*Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας

ΒΕΚΗ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ*

Γνωρίζω τον Γιάννη Καϊντάση ως σκιτσογράφο σε τοπική εφημερίδα χρόνια τώρα. Η ευστοχία και ωριμότητα των σκίτσων δεν αποκάλυπτε την ηλικία του δημιουργού, ουσιαστικά ενός μαθητού.

Η μετάβασή του στην έκδοση της Άποψης παράλληλα με την δικηγορία, ένα πραγματικά δύσκολο και πολύπλοκο εγχείρημα, θεωρώ ότι ήλθε φυσιολογικά με το πέρασμα του χρόνου.

Με την ευκαιρία των 50 τευχών της Άποψης, χαιρετίζω την ποικίλη θεματολογία και την ελκυστική εμφάνιση της εφημερίδας,  την αντικειμενικότητα και το χιούμορ του εκδότη, την ευθύνη και τη σοβαρότητα των γραφόντων και εύχομαι η Άποψη με τις απόψεις που εκφράζονται μέσα από αυτή να φθάσει και 4ψήφιο νούμερο.

Πολλά συγχαρητήρια!

*Πρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Γλωσσών PALSO Άρτας

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα