15.5 C
Arta
24 Απριλίου 2024

Πρόσκληση Γκολομάζου για συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης για τις Σχολές

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ GRAPHIC NOVEL ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΙΝΤΖΕΜΠΕΛΗ

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος και το βιβλιοπωλείο «Μωβ Κουκουβάγια» πραγματοποίησαν εκδήλωση για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Έλληνα μαθηματικού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή.

Το Σάββατο 2 Απριλίου στις 12:00 στο βιβλιοπωλείο «Μωβ Κουκουβάγια (Νικοπόλεως 117, Ιωάννινα).

Για το βιβλίο  μίλησαν οι: Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης, συγγραφέας του graphic novel και η  Μαρούλα Παπαευσταθίου, συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου φιλολόγων ΠΕΚΕΣ Ηπείρου.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι το γκράφικ νόβελ για τον Καραθεοδωρή  του Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη και σε εικονογράφηση του Παναγιώτη Πανταζή επιλέχθηκε στο βραχύ κατάλογο διαγωνισμών Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ 2022,  για την κατηγορία του βραβείου  «Βίτω Αγγελοπούλου» σε συγγραφέα βιβλίου με πληροφοριακά κείμενα (γνώσεων) για παιδιά.

ΝΕΟ Δ.Σ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ»

Στις 16 Μαρτίου 2022 ο Σύλλογος ‘ Οι φίλοι του βιβλίου» ΄Αρτας , έκανε την προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση και προχώρησε στη διεξαγωγή εκλογών. Στην συνέχεια συνήλθε σε σώμα και ανεδείχθη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο είναι το εξής:

Πρόεδρος Δημήτριος Πεπώνης, Αντιπρόεδρος Α’ Σοφία Εξάρχου, Αντιπρόεδρος Β’ Αθανάσιος Τρικούπης, Γραμματέας Αλεξάνδρα Νικάκη-Παπαδημητρίου, Ταμίας Τζουλιάννα Ευταξία, Ειδική Γραμματέας Εύη Λιόλη, Υπεύθυνη εκδηλώσεων Χριστίνα Κοτσαρίνη.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΤΕΒΑ

Δωρεάν διανομή τροφίμων για τους ωφελούμενους του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ και συγκεκριμένα, κοτόπουλο και πατάτες, θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 έως και την 6 Απριλίου 2022, στην Κεντρική Λαχαναγορά του Δήμου Αρταίων, από τις 08:00 το πρωί, έως και τις 12:00 το μεσημέρι.

Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα σχετικά με την ημέρα προσέλευσης, η οποία θα γίνεται με αλφαβητική σειρά για την αποφυγή συγχρωτισμού, τηρώντας παράλληλα αυστηρά τους κανονισμούς ατομικής υγιεινής και τα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας, για την πρόληψη της διασποράς της covid 19. Όλοι οι δικαιούχοι θα πρέπει κατά την διάρκεια της διανομής να φορούν προστατευτική μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις.

Επίσης, ο κάθε δικαιούχος θα παραλαμβάνει την ποσότητα που του αναλογεί επιδεικνύοντας το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας και το ΑΜΚΑ.

Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δε δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα μπορεί να παραλαμβάνει τρίτο πρόσωπο με εξουσιοδότηση υπό τις εξής προϋποθέσεις: α) η εξουσιοδότηση φέρει βεβαίωση γνησίου υπογραφής από αρμόδια Αρχή ή β) η εξουσιοδότηση δε φέρει βεβαίωση γνησίου υπογραφής αλλά συνοδεύεται από φωτοαντίγραφο του δελτίου ταυτότητας του εξουσιοδοτούντος ωφελουμένου ή άλλου επίσημου εγγράφου από το οποίο προκύπτουν ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ  του.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΚΟΛΟΜΑΖΟΥ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Ιωάννης Γκολομάζος  προσκάλεσε  τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, κ. Βασίλειο Ψαθά, τον Δήμαρχο Αρταίων, κ. Χρήστο Τσιρογιάννη  και από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τον Κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονίας κ. Αναστάσιο Τσίνα, τον Κοσμήτορα της Σχολής Μουσικών Σπουδών, κ. Αθανάσιο Τρικούπη και τον Κοσμήτορα της Σχολής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών κ. Ευριπίδη Γλαβά,  σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Απόψεις και Προτάσεις σχετικά με τη συμβολή της τοπικής κοινωνίας στην ανάπτυξη των πανεπιστημιακών σχολών που εδρεύουν στην πόλη μας», την Τρίτη 12 Απριλίου 2022 και ώρα 12:00 π.μ. στο Επιμελητήριο Άρτας (6ος όροφος).

Το Επιμελητήριο Άρτας εκπροσωπώντας το επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής επιδιώκει, μέσα από τη συνάντηση αυτή, να καταγραφούν ανάγκες και να προταθούν ενέργειες και λύσεις, όχι σε επικοινωνιακό αλλά σε ρεαλιστικό επίπεδο, με μοναδικό στόχο το όφελος της περιοχής σε όλους τους τομείς.

Η ΛΕΣΧΗ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΑΡΤΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΜΑΪΟ

Η Λέσχη Μοντελιστών Άρτας,  με χαρά ανακοινώνει πως το Arta Scale Model Show επιστρέφει,και τα μέλη του συλλόγου ξεκινούν την προετοιμασία ώστε να είναι όλα έτοιμα και στις 20-22 Μαΐου η πόλη μας να υποδεχθεί τους  δεκάδες συμμετέχοντες και επισκέπτες.

Με σύμμαχο τον ερχομό του καλοκαιριού,την πολύμηνη,εξαιτίας των περιστάσεων,μη πραγματοποίηση αντίστοιχων εκδηλώσεων η Αρτα αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για τους μοντελιστες .

Το Arta Scale Model Show έχει τύχει καθολικής αποδοχής και αναγνώρισης εντός των συνόρων και χρόνο με το χρόνο προσελκύει όλο και περισσότερες συμμετοχές από το εξωτερικό.

Έτσι λοιπόν,για τρίτο συνεχή χρόνια,η εκδήλωση κρατά τον διεθνή της χαρακτήρα καθώς σύλλογοι  από το εξωτερικό έχουν ήδη εκδηλώσει την επιθυμία να παρευρεθούν.

Ευελπιστούμε στην στήριξη όλων των φορέων,των τοπικών επιχειρήσεων καθώς και συλλόγων της περιοχής μας ώστε το τριήμερο αυτό να αποτελέσει την καλύτερη διαφήμιση για την πόλη μας.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΑΡΤΑΣ

Από τη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Άρτας ανακοινώνεται ότι προκηρύσσονται εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη, τον μήνα Μάιο του 2022 (1ο Εξάμηνο), με ημερομηνία διενέργειας εξετάσεων την Παρασκευή 20-5-2022 και ώρα 08:00 π.μ.

Οι ανωτέρω εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Άρτας σε αίθουσα του κτιρίου που στεγάζεται η Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Άρτας, Ταχ. Δ/νση: Περιφ/κή Οδός & Αράχθου. Η δοκιμασία θα διεξαχθεί αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο με την χρήση εγκατεστημένου ηλεκτρονικού συστήματος (Ηλεκτ/κοί Υπολογιστές) εξετάσεων ραδιοερασιτεχνών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην υπηρεσία (Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών) μέχρι την Παρασκευή 13-5-2022.

Στις 13-5-2022 θα αναρτηθεί στην Υπηρεσία (Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών) πίνακας με τα ονόματα των υποψηφίων που γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις καθώς και λοιπές αναγκαίες πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα