11.8 C
Arta
19 Απριλίου 2024

Σε απόγνωση λόγω έλλειψης ρευστότητας πολλοί παραγωγοί

Διαβάστε επίσης

Κύμα κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών από παλιότερα αγροτικά δάνεια

Σε απόγνωση βρίσκονται το τελευταίο διάστημα πολλοί πτηνοτρόφοι και χοιροτρόφοι της ευρύτερης περιοχής της Άρτας – Φιλιππιάδας, καθώς έχουν υποστεί δεσμεύσεις στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, εξαιτίας κατασχέσεων εις χείρας τρίτων, τραπεζών και funds που χειρίζονται τα δάνειά τους.
Σύμφωνα με πτηνοτρόφο της περιοχής, το τελευταίο διάστημα υπήρξε μαζική αποστολή κατασχετηρίων, για τις οφειλές των παραγωγών, από επιχειρηματικά δάνεια που είχαν λάβει στο παρελθόν με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και δεν κατέστη δυνατόν να αποπληρωθούν.
Για τα δάνεια αυτά, έχει γίνει πολύς λόγος, καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι συνδικαλιστικές ενώσεις κυρίως των χοιροτρόφων, τους ενημέρωναν ότι υπάρχει περίπτωση να τους «διαγραφούν» – ήτοι να τους χαριστούν και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην προχωρούν στην αποπληρωμή τους.
Παρόλα αυτά φαίνεται ότι όχι μόνο δεν υπήρχε καμία πολιτική απόφαση για την διαγραφή αυτών των οφειλών, αλλά αυτά με το πέρασμα του χρόνου διογκώθηκαν και σχεδόν τριπλασιάστηκαν, με αποτέλεσμα σήμερα, κανείς να μην μπορεί να τα αποπληρώσει, αλλά αντιθέτως να κινδυνεύει να χάσει και την περιουσία του.
Μάλιστα με την μέθοδο της κατάσχεσης των λογαριασμών των παραγωγών, παύει και η δυνατότητά τους να λειτουργήσουν τις παραγωγικές τους μονάδες, καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν προμηθευτές και προσωπικό, αλλά ελλοχεύει και η μεγάλη απειλή της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς η αύξηση των τιμολογίων, οδηγεί τους υπαλλήλους της ΔΕΔΔΗΕ να προχωρούν σε διακοπές της παροχής ηλεκτροδότησης.
Το πρόβλημα έχει λάβει επιδημικές διαστάσεις, με απρόβλεπτες συνέπειες, τόσο στην οικονομική όσο και την κοινωνική ζωή του τόπου μας, καθώς είναι σαφής ο κίνδυνος παραγωγικές μονάδες της περιοχής μας να βγουν εκτός διαδικασίας.
Το πρόβλημα δε, έρχεται να προστεθεί στην συνολική κατάσταση της οικονομικής απόγνωσης που ευρίσκονται πολλοί παραγωγοί, εξαιτίας της αύξησης των εξόδων παραγωγής και λειτουργίας των μονάδων τους, λόγω της οικονομικής κρίσης της ενέργειας και του πολέμου στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα