20.8 C
Arta
21 Μαΐου 2024

ΜΕΤΑ το Ίδρυμα Ωνάση, στην αναζήτηση νέων χορηγιών σπεύδει ο ΣΚΟΥΦΑΣ

Διαβάστε επίσης

Επιταχύνει τις διαδικασίες για την βελτίωση της αίθουσας

Είχαμε αναφερθεί στην προηγούμενη έκδοσή μας για την χορηγεία των 300.000 ευρώ, για τον Μουσικοφιλολογικό Σύλλογο ΣΚΟΥΦΑΣ, την οποία, η βουλευτής Άρτας και Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, εξασφάλισε έπειτα από επαφές με το Ίδρυμα Ωνάση.
Αναφέραμε χαρακτηριστικά ότι «Η αρτινή πολιτικός, η οποία έχει πολύ καλές προσωπικές σχέσεις με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση κ. Παπαδημητρίου, πρότεινε τον ιστορικό πολιτιστικό σύλλογο της Άρτας, προκειμένου να προχωρήσει σε μια από τις περίφημες χορηγείες του στον πολιτισμό».
Έπειτα από πληροφορίες, τις οποίες είχαμε από το περιβάλλον της αρτινής βουλευτή, το ύψος της χορηγείας, θα ανέλθει τελικά στο ποσό των 350.000 ευρώ, τα οποία θα δοθούν για εργασίες που αποσκοπούν στην αλλαγή του πρώτου ορόφου του κτηρίου, που στεγάζεται ο Μ/Φ ΣΚΟΥΦΑΣ και αφορά την βελτίωση της σκηνής, την δημιουργία νέων μπάνιων (κοινού και ΑμΕΑ) την δημιουργία φουαγιέ στον χώρο, την εγκατάσταση θερμομονωτικών συστημάτων, μονώσεις, θερμοπροστασία, αντικατάσταση του κλιματισμού και νέο σύστημα εξαερισμού του συγκεκριμένου χώρου.
Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Μ/Φ Συλλόγου ΣΚΟΥΦΑΣ κ. Νίκος Μπανταλούκας, στην σύσκεψη στο γραφείο του Δ.Σ. του ιστορικού Συλλόγου, όπου με την παρουσία της κ. Γεροβασίλη, του βουλευτή κ. Χρήστου Γκόκα, του Δημάρχου Αρταίων κ. Χρήστου Τσιρογιάννη και του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασ. Ψαθά, συζητήθηκε η προοπτική να υπάρξει κάποια περαιτέρω οικονομική ενίσχυση, υπήρξε δέσμευση της Περιφέρειας ότι θα μπορέσει να διαθέσει ένα κονδύλιο περίπου 300.000 ευρώ ακόμη για την συμπλήρωση των εργασιώνκαι να μπορέσει το κτήριο του Μ/Φ ΣΚΟΥΦΑΣ να προχωρήσει σε μεγαλύτερες βελτιώσεις.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η χρηματοδότηση της Περιφέρειας θα έχει ορίζοντα υλοποίησης άνω του έτους, γεγονός που καθυστερεί ιδιαιτέρως τα πράγματα.
Σε κάθε περίπτωση τόσο ο πρόεδρος του Μ/Φ ΣΚΟΥΦΑΣ, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., δραστηριοποιούνται για την συγκέντρωση νέας χορηγείας, αυτή την φορά από απόδημη επιχειρηματία στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας, η οποία στο παρελθόν είχε ενδιαφερθεί για την την δημιουργία υποδομών πρόσβασης για τα ΑμΕΑ, αλλά και του κοινού με την κατασκευή ενός ανελκυστήρα, υποδομή η οποία απουσιάζει από το κτήριο του ιστορικού Συλλόγου.
Είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο Νίκος Μπανταλούκας και με την επαγγελματική του ιδιότητα, μπορεί και έχει την δυνατότητα να προτείνει τις κατάλληλες λύσεις για την βελτίωση του κτηρίου του ΣΚΟΥΦΑ, αλλά και την καλύτερη και πιο ποιοτική βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης του αρτινού κοινού.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα