14.8 C
Arta
30 Απριλίου 2024

ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΘΑΣ: Οι πιθανές εξελίξεις της “υποψηφιότητας”

Διαβάστε επίσης

Η δημοσίευση στην έγκριτη εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ότι στη Νέα Δημοκρατία προτίθενται να θέσουν ως υποψήφιο βουλευτή τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά, επιβεβαίωσε την πληροφορία, η οποία κυκλοφορούσε εδώ και καιρό στην Άρτα, την οποία βέβαια και ο ίδιος ο Βασίλης Ψαθάς δεν αμφισβητούσε, αναφέροντας ότι δέχεται πιέσεις από τα κεντρικά, προκειμένου να μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με το νέο σύστημα, οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες δεν αντιστοιχούν στους παλαιούς νομάρχες, επομένως δεν τίθεται ζήτημα ασυμβιβάστου αναφορικά με την ιδιότητα του υποψηφίου βουλευτή στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα.

Έτσι ο Βασίλης Ψαθάς, δεν είναι υποχρεωμένος να παραιτηθεί από του αξιώματός του χωρικού αντιπεριφερειάρχη για τους εξής λόγους:

α) ότι υπάρχει ένα δημοσίευμα, δεν σημαίνει ότι υπάρχει και η αληθής πολιτική βούληση για να γίνει κάτι τέτοιο και

β) ακόμη και αν υπήρχε, δεν θα περιοριζόταν εκ του νόμου.

Παρόλα αυτά, επειδή το ζήτημα έχει λάβει πλέον και διαστάσεις ηπειρωτικής προβολής και μάλιστα ακόμη και από φιλικά προσκείμενα στον κ. Αντιπεριφερειάρχη sites  όπως το έγκριτο epiruspost.gr, της κ. Σκουλίκα και άλλα, προβληματισμό έχει δημιουργήσει στην τοπική Νέα Δημοκρατία η συγκεκριμένη εξέλιξη.

Αφενός από τους μέχρι τώρα υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας, τους κ.κ. Στάθη Γιαννούλη και Ντίνο Παπαδημητρίου, οι οποίοι στις επαφές που έχουν με τα κεντρικά, τους διαβεβαιώνουν ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιοι αφενός, αφετέρου ότι δεν υπάρχει κύκλος αναζητήσεων προσώπων στην παρούσα φάση. Ποιός λοιπόν από τους δυο, θα αντικατασταθεί για την θέση του κ. Ψαθά;

Από την άλλη, υπάρχει και η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία καλώς ή κακώς δέχεται τα βέλη ότι στελέχη της Περιφερειακής Διοίκησης, χρησιμοποιούν τις θέσεις τους, προκειμένου να κάνουν προεκλογικές παραστάσεις για την κεντρική πολιτική σκηνή, κάτι που βέβαια δεν ισχύει για τον Βασίλη Ψαθά και το αποκλείουμε, αλλά όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιείται η μετέωρη αυτή κατάσταση, ως εσωκομματικό πλήγμα κατά του συνδυασμού Καχριμάνη.

Ο ίδιος, πάντως ο Περιφερειάρχης είχε στο παρελθόν προσκαλέσει όλους τους συμβούλους να του δηλώσουν αν ενδιαφέρονται για την κεντρική πολιτική σκηνή, προκειμένου να γνωρίζει αν θα δώσει θέσεις αντιπεριφερειάρχη. Ο σκοπός του σε κάθε περίπτωση είναι να μην χρησιμοποιείται η Περιφερειακή διοίκηση για πολιτικές προσωπικές σκοπιμότητες των συμβούλων του.

Από την άλλη, όλοι οι εκλεγμένοι περιφερειακοί του σύμβουλοι στην Άρτα έχουν πάρει θέσεις αντιπεριφερειάρχη, εκτός από τον Φώτιο Φώτη, ο οποίος είναι και ο μόνος που είναι ελεύθερος επαγγελματίας.

Υπό την πίεση λοιπόν των εξελίξεων δυο τινά μπορούν να συμβούν: ή ο Βασίλης Ψαθάς θα αρνηθεί το ενδιαφέρον του για την κεντρική πολιτική σκηνή, και θα συνεχίσει μέχρι τις επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές στην σίγουρη θέση του Αντιπεριφερειάρχη, ή θα φέρει σε δύσκολη θέση τον Περιφερειάρχη, ο οποίος θα πρέπει να διαχειριστεί μια σωρεία εσωκομματικών παραπόνων από την Άρτα, περί εκμετάλλευσης της θέσης.

Αν δε, επιλέξει την μέση λύση της παραίτησης,  για να είναι υποψήφιος, τότε την κενή θέση του συμβούλου θα καλύψει ο πρώτος επιλαχών γεωπόνος Κώστας Μπέλλος και θα αναζητηθεί νέος χωρικός αντιπεριφερειάρχης.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα