15.9 C
Arta
6 Μαΐου 2024

Τα ΠΡΙΝ και Τα ΜΕΤΑ που αλλάζουν την πόλη μας!

Διαβάστε επίσης

Eίναι οι λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά στην καθημερινότητά μας και αυτή την εβδομάδα είχαμε δυο σημαντικές εξελίξεις, που αν μη τι άλλο, δεν πρέπει να τις αφήσουμε ασχολίαστες, καθώς τα θετικά πράγματα πρέπει να αναδεικνύονται:

Το πρώτο έχει να κάνει ότι επιτέλους παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο χώρος στο σημείο των παλαιών δημοτικών ουρητηρίων επί της οδού Ζωής Παλαιολογίνης απέναντι από την Παρηγορήτισσα. Για να αντιληφθεί κάποιος την σπουδαιότητα αυτού του έργου να αναφέρω ότι αυτή η επέμβαση, συζητείται ανελλιπώς στην δημόσια ζωή της πόλης μας από το έτος 1990 και μετά (ήτοι εδώ και τριάντα και πλέον χρόνια) και τώρα μπόρεσε να γίνει πραγματικότητα.

Σχετίζεται με την ανάγκη, να βρίσκουν να σταθμεύουν τα τουριστικά λεωφορεία που μεταφέρουν προσκυνητές και τουρίστες προς την Παρηγορήτισσα και δεν είχαν μέχρι σήμερα σημείο να παρκάρουν. Όπως επίσης πλέον έχουν και την δυνατότητα να φεύγουν χρησιμοποιώντας άμεσα την οδό Ζάρρα και έτσι να αποφεύγονται οι ελιγμοί του παρελθόντος.

Το έργο αυτό, το επισημαίναμε πολλά χρόνια πριν, ο Βάγιας το είχε σχεδιάσει επί χάρτου, ο Οικονομίδης το είχε στον προγραμματισμό του, ο Παπαλέξης το είχε αφήσει για λίγο, και στην δεύτερη τετραετία του Τσιρογιάννη, επιτέλους υλοποιήθηκε.

Δεν πρόκειται λοιπόν για ένα μικρό έργο, αλλά για μια ουσιαστική λεπτομέρεια, η οποία μπορεί και αναβαθμίζει κατά τον καλύτερο τρόπο την ποιότητα ζωής μας, αλλά και δίνει επιτέλους δυνατότητες στην περιοχή να έχει το ελάχιστο της τουριστικής κίνησης που της αξίζει.

Το δεύτερο εξίσου σημαντικό έργο, είναι η απομάκρυνση των σωληνώσεων του κεντρικού δικτύου αποχέτευσης, που κρεμόταν πάνω από το αρχαίο θεατράκι της Αμβρακίας στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου.

Μετά τις εργασίες ανασκαφής του χώρου και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου του αρχαίου θεάτρου της Αμβρακίας, αναδείχθηκε και η …ομορφιά του δικτύου αποχέτευσης της πόλης μας.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από λίγα χρόνια, η ΔΕΥΑ Άρτας προχώρησε στο έργο της παράκαμψης περιμετρικά του αρχαίου θεάτρου των σωληνώσεων της αποχέτευσης.

Με τον τρόπο αυτόν αναδεικνύεται πλήρως και με τον καλύτερο τρόπο, η ομορφιά του αρχαίου μνημείου και σε κάθε περίπτωση, την κατάλληλη στιγμή, προκειμένου να μπορέσουν να το θαυμάσουν στην αυθεντική του μορφή, οι επισκέπτες του Πάσχα, οι οποίοι την εβδομάδα αυτή γεμίζουν την πόλη.

Είναι δυο σημαντικά έργα, μικρά, αλλά με μεγάλο συμβολισμό για τα οποία πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος και ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, γιατί επί των ημερών του, μπόρεσαν να υλοποιηθούν.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα