19.8 C
Arta
3 Μαΐου 2024

“Τα ΦΛΑΦ της ευτυχίας” από την Μαρίνα Γιώτη και την Πολυθρόνα του Νίτσε

Διαβάστε επίσης

Στην Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αρταίων η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μαρίνα Γιώτη, παρουσίασε το νέο της βιβλίο «Τα ΦΛΑΦ της ευτυχίας», σε εκδήλωση που διοργάνωσε από κοινού το βιβλιοπωλείο «Η πολυθρόνα του Νίτσε» και ο Σύλλογος Φίλων του Βιβλίου.
Η συγγραφέας, σε μια όμορφη βιωματική παράσταση, αλληλεπίδρασε με τα παιδιά και τους γονείς, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, και αφού τους ανέγνωσε την ιστορία του βιβλίου, τους κάλεσε να γνωρίσουν την δύναμη της ευγνωμονσύνης.
Γιατί «Τα ΦΛΑΦ της ευτυχίας», είναι μια ιστορία που έρχεται να δείξει στα παιδιά τη δύναμη της ευγνωμοσύνης. Η ευγνωμοσύνη θρέφει την ψυχή και συνδέεται άμεσα με την ευτυχία.
Είναι ένα εργαλείο και μια ικανότητα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να ζήσουμε στο παρόν, να νιώσουμε πιο ικανοποιημένοι στο σήμερα και να κοιτάξουμε με αισιοδοξία το μέλλον.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Γιάννης Σιδεράκης από την «Πολυθρόνα του Νίτσε», ενώ η συγγραφέας Μαρίνα Γιώτη, η οποία έχει την καταγωγή της από την Άρτα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι αν καλλιεργήσουμε αυτόν τον τρόπο σκέψης στα παιδιά από μικρή ηλικία τα βοηθάμε να γίνουν πιο ευτυχισμένοι ενήλικες. Η εκπαίδευση στην αξία της ευγνωμοσύνης είναι εκπαίδευση αισιοδοξίας. Υπάρχουν πάντα προκλήσεις, μπλοκαρίσματα και επιπλοκές, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν είναι το πραγματικό τεστ ψυχικής ανθεκτικότητας.
Το βιβλίο επιπλέον περιλαμβάνει συμβουλές για γονείς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες υγείας και ασκήσεις Ευγνωμοσύνης από την εκπαιδευτικό Γεωργία Σολωμού.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα