11.8 C
Arta
29 Μαρτίου 2024

Πέντε από την Άρτα για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Διαβάστε επίσης

Με 5 υποψηφίους από τους μέχρι τώρα 30 θα εκπροσωπηθεί η οργάνωση της Άρτας στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Ηπείρου για την εκλογή δέκα μελών από το σύνολο των τριακοσίων της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Έτσι με την επιφύλαξη της οριστικοποίησης, η οποία θα λάβει χώρα την Τετάρτη 27 Απριλίου, στον πίνακα των υποψηφιοτήτων θα συμπεριλαμβάνονται οι: Όλγα Γεροβασίλη, Βασίλης Τσίρκας, Ράνια Γκίζα, Αγλαϊα Νάτσικα και Δημήτρης Μπασδέκης.Όλγα Γεροβασίλη, Βασίλης Τσίρκας, Ράνια Γκίζα, Αγλαϊα Νάτσικα και Δημήτρης Μπασδέκης.

3 σταυροί για δέκα θέσεις

Συνεδρίασε την Τετάρτη 20 Απριλίου η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που είναι αρμόδια για τις εκλογές της νέας Κεντρικής Επιτροπής και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις 15 Μαΐου 2022, ενώ οι πίνακες των υποψηφιοτήτων θα οριστικοποιηθούν την Τετάρτη 27/4.
Ο αριθμός των σταυρών προτίμησης ορίζεται μέχρι το 30% των θέσεων της Κεντρικής Επιτροπής που αναλογούν στη συγκεκριμένη Περιφέρεια. Αν ο αριθμός του 30% δεν είναι ακέραιος, στρογγυλοποιείται στον αμέσως επόμενο ακέραιο ανεξάρτητα από το δεκαδικό μέρος. Έτσι στην Ήπειρο, όπου θα εκλεγούν 10 μέλη στο σύνολο των τριακοσίων (300) μελών της Κ.Ε. οι σταυροί προτίμησης θα είναι το ανώτερο 3 (τρείς). Ψηφοδέλτια με μεγαλύτερο αριθμό σταυρών είναι αυτοδικαίως άκυρα.

Στην Ήπειρο θέτουν υποψηφιότητα τα παρακάτω μέλη:

ΓΑΛΑΝΑΚΗ ΑΝΝΑ, ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ, ΓΚΙΖΑ ΟΥΡΑΝΙΑ (ΡΑΝΙΑ), ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΖΑΨΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΖΔΡΑΒΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΘΗΝΑ, ΚΑΤΣΗΣ ΜΑΡΙΟΣ, ΚΟΛΟΚΟΥΡΗ ΕΛΕΝΙΤΣΑ(ΕΛΕΝΗ), ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ, ΚΟΣΣΥΒΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΚΡΙΤΣΙΜΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΛΕΛΟΒΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΜΑΝΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΜΑΡΚΟΥ ΣΥΜΕΩΝ, ΜΑΥΡΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΜΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΜΙΧΑΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ, ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΝΑΤΣΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ, ΝΑΤΣΙΚΑ ΑΓΛΑΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΕΙΡΗΝΗ, ΣΔΡΑΒΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΣΟΥΛΕΛΕ ΛΙΛΑ-ΑΓΛΑΙΑ, ΣΠΕΓΓΟΣ ΑΡΗΣ, ΣΤΕΦΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΖΟΥΦΗ ΜΕΡΟΠΗ, ΤΣΙΡΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Ως προς την εκπροσώπηση στην Κεντρική Επιτροπή, στην Αττική αντιστοιχούν 150 μέλη. Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη εκλέγει 10 μέλη, η Κεντρική Μακεδονία 34 μέλη, η Δυτική Μακεδονία 10 μέλη, η Ήπειρος 10 μέλη, η Θεσσαλία 12 μέλη, τα Ιόνια Νησιά 6 μέλη, η Δυτική Ελλάδα 20 μέλη, η Στερεά Ελλάδα 8 μέλη, η Πελοπόννησος 14 μέλη, το Βόρειο Αιγαίο 4 μέλη, το Νότιο Αιγαίο επίσης 4 μέλη, η Κρήτη 16 μέλη και οι οργανώσεις εξωτερικού 2 μέλη.

Παράλληλα, θα εφαρμοστεί η ποσόστωση φύλου 50-50.

Η ποσόστωση της διεύρυνσης για την ένταξη των μελών της Προοδευτικής Συμμαχίας ορίζεται σε 20% και υπολογίζεται ανά περιφέρεια. Το όριο εκπροσώπησης των βουλευτών στην Κεντρική Επιτροπή ορίζεται για την Αττική στο 15% και για τις υπόλοιπες περιφέρειες στο 20%.

Δικαίωμα ψήφου


Δικαίωμα να ψηφίσουν για την εκλογή μελών της Κεντρικής Επιτροπής έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 21.03.2022, ενώ για την εκλογή του/της Προέδρου μπορούν να ψηφίζουν εκτός από όσους έχουν εγγραφεί μέχρι τις 21.03.2022 και όσοι/όσες συμπληρώνουν απογραφικό ένταξης στο κόμμα την ημέρα των εκλογών, το οποίο καταθέτουν στην Εφορευτική Επιτροπή του εκλογικού τμήματος όπου προσέρχονται να ψηφίσουν.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα