10.8 C
Arta
19 Απριλίου 2024

Επίκαιρο το μήνυμα της Πρωτομαγιάς

Διαβάστε επίσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Νομαρχιακού Τμήματος Άρτας της ΑΔΕΔΥ

Συμπληρώνονται φέτος, την 1η του Μάη, 136 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886.
Η 1η του Μάη είναι ένα σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Είναι μέρα μνήμης και τιμής για εκείνους που θυσιάστηκαν, που έδωσαν ηρωικούς αγώνες για τις κατακτήσεις μας. Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά τις δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού.
Αυτές τις κατακτήσεις των εργαζομένων έχει βάλει στο στόχαστρο η σημερινή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αφού με τα αντεργατικά νομοσχέδια που ψήφισε στη Βουλή κατάργησε το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, καθώς και το δικαίωμά μας στην απεργία. Ιδιωτικοποίησε την επικουρική ασφάλιση και τον ΕΦΚΑ και μείωσε δραστικά τις δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία την ώρα που η πανδημία καλπάζει και έχουμε θρηνήσει, ως τώρα, χιλιάδες νεκρούς.
Διαλύει, έτσι, τους τρεις πυλώνες του κοινωνικού κράτους: Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση.
Πέρα, όμως, από τα αντιλαϊκά νομοθετήματα που η Κυβέρνηση ψηφίζει στη Βουλή, εντείνει τον αυταρχισμό και την καταστολή. Πρόεδροι δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων και συνδικαλιστικά στελέχη σύρονται στα δικαστήρια, προκειμένου να καμφθεί κάθε είδους αντίδραση στην πολιτική της. Τις συγκεντρώσεις των εργαζομένων τις αντιμετωπίζει με ΜΑΤ και χημικά, με τελευταίο παράδειγμα τη συγκέντρωση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στις 18 του Φλεβάρη για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Την ώρα που η ακρίβεια εκτινάσσει τις τιμές των προϊόντων στα ύψη και ο πληθωρισμός έχει φτάσει στο 10% η Κυβέρνηση δεν συζητά καν καμιά αύξηση για τους εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα, οδηγώντας τους στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Ταυτόχρονα εμπλέκει την χώρα κάθε μέρα και πιο πολύ στους πολεμικούς σχεδιασμούς στην Ουκρανία και στην ευρύτερη περιοχή, εργαλιοποιεί και τον πόλεμο για την ακρίβεια, και θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη.
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Οι εργαζόμενοι δεν θα δεχθούν να συνεχίσουν να πληρώνουν αυτοί τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί, στα είδη λαϊκής ανάγκης.
Το αίτημα της Γενικής Απεργίας της 6ης του Απρίλη: «Αυξήσεις ΤΩΡΑ για να ζούμε με αξιοπρέπεια» είναι κυρίαρχο στις κινητοποιήσεις μας και θα το διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Ο φετινός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς, για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα αποτελεί την αφετηρία για ενωτικούς – αποφασιστικούς αγώνες για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της Κυβέρνησης.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Αυξήσεις στους μισθούς μας, αναπλήρωση των μισθολογικών απωλειών μας, κατάργηση του παγώματος 2016 – 2017, κάλυψη του πληθωρισμού, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
Ουσιαστικό έλεγχο της αγοράς για την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας που εξανεμίζει το πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων και απειλεί την επιβίωση ανέργων, μισθωτών, συνταξιούχων. Κατάργηση του ΦΠΑ και δραστική μείωση έμμεσων φόρων στα είδη πρώτης ανάγκης, στην ενέργεια. Μείωση της φορολογίας των μισθωτών με την καθιέρωση αφορολόγητου ορίου και αναλογική φορολόγηση των κερδών των επιχειρήσεων
Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους. Αθρόες και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλο το δημόσιο. Καμία ανοχή στην υποστελέχωση των Υπηρεσιών.
Μείωση του χρόνου εργασίας χωρίς καμιά μισθολογική μείωση.
Προστασία του δημοσίου χαρακτήρα των Υπηρεσιών μας. Καμιά εκχώρηση και καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων. Καμιά εκχώρηση και καμιά ιδιωτικοποίηση των βασικών υποδομών και του δημόσιου πλούτου.
Στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας με δημόσια χρηματοδότηση και μαζικές προσλήψεις. Καμιά σκέψη για ΣΔΙΤ, κατάργηση/συγχώνευση Νοσοκομείων και δομών του ΕΣΥ. Απρόσκοπτη πρόσβαση στο δημόσιο αγαθό της υγείας για όλους χωρίς φραγμούς και εμπόδια.
Δημόσια εκπαίδευση για όλο το λαό από την Πρωτοβάθμια μέχρι την Τριτοβάθμια. Χρηματοδότηση και προσλήψεις στην παιδεία κόντρα στα σχέδια των υποτιθέμενων αξιολογήσεων δομών και προσωπικού που στόχο έχουν την διάλυση της εκπαίδευσης και την ενίσχυση των ταξικών χαρακτηριστικών της.
Κατάργηση του ν. Χατζηδάκη και όλων των νόμων που στοχεύουν στον περιορισμό, στον κρατικό έλεγχο και την χειραγώγηση των σωματείων.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νομοθετημάτων, αποκατάσταση της λεηλασίας των ασφαλιστικών ταμείων
Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο της Ουκρανίας. Καμία αποστολή στρατιωτικού υλικού, κανένας έλληνας στρατιώτης εκτός Ελλάδας, καμία χρήση των ΝΑΤΟικών βάσεων που βρίσκονται στη χώρα μας.
Καλούμε όλες και όλους στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Άρτας την Κυριακή, 1η του Μάη 2022, ώρα 10:00 το πρωί.
Τιμή στους αγώνες είναι οι αγώνες του παρόντος και του μέλλοντος
Συνεχίζουμε ενωμένοι – Είμαστε πολλοί –Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας – Θα νικήσουμε!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα