14.8 C
Arta
29 Μαρτίου 2024

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: 163 ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ- 27 ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ε. ΑΡΤΑΣ

Διαβάστε επίσης

Στην τελική πορεία για το συνέδριο και την εκλογή οργάνων

Στην ίδια σελίδα την προηγούμενη εβδομάδα αναφέραμε για τους υποψηφίους στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ξεκινούν παράλληλα μία ακριβώς εβδομάδα πριν, δηλαδή στις 8 Μαΐου, οι αρχαιρεσίες στο ΚΙΝ.ΑΛ. για την ανάδειξη των νέων τοπικών οργάνων του κόμματος ανά την ελληνική επικράτεια, των 4.200 συνέδρων, αλλά συνάμα και του νέου ονόματος του κόμματος…
Αρχαιρεσίες που αναμένουμε με ενδιαφέρον, είναι η αλήθεια, στην Άρτα και την Ήπειρο, για να δούμε πώς θα στελεχωθούν οι νέες νομαρχιακές και δημοτικές τοπικές οργανώσεις ανά το νησί και πώς θα διαμορφωθούν φυσικά και οι εσωτερικοί συσχετισμοί, σε συνέχεια των προ μηνών εσωκομματικών εκλογών που ανέδειξαν τη νέα ηγεσία του κόμματος, με νέο πρόεδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Με φόντο μάλιστα την εκλογική διαδικασία της 8ης Μαΐου για την ανάδειξη νέων οργάνων τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων, αντιπροσώπων ενόψει του 3ου Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, που θα διεξαχθεί το τριήμερο 20-22 Μαΐου στο κλειστό του τάε-κβο-ντο στην Αθήνα και την επιλογή του ονόματος της παράταξης, ο επικεφαλής της Επιτροπής Αυτοοργάνωσης, Απόστολος Πάνας, απέστειλε σχετική εγκύκλιο προς τις Νομαρχιακές Οργανωτικές Επιτροπές Συνεδρίου.
Στην εγκύκλιο επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Η ψηφοφορία για την εκλογή των 4.200 συνέδρων και την ανάδειξη των νέων οργάνων στις Ν.Ο. και Τ.Ο. (Νομαρχιακές Επιτροπές (Ν.Ε.) και Συντονιστικές Επιτροπές (Σ.Ε.), αντίστοιχα) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 και ώρες 7 π.μ.-7 μ.μ., ενώ θα υπάρξει και ξεχωριστή διαδικασία για την επιπλέον εκλογή 100 συνέδρων από τις οργανώσεις των χώρων εργασίας και των επιστημονικών φορέων.

  • Βασική επιδίωξη θα αποτελέσει η λειτουργία τουλάχιστον ενός εκλογικού κέντρου σε κάθε δήμο, με όσο το δυνατόν περισσότερα εκλογικά τμήματα (κάλπες).
  • Την ευθύνη για τον ορισμό των μελών των εφορευτικών επιτροπών θα έχει η Νομαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΝΟΕΣ), που συγκροτείται από τον εκάστοτε γραμματέα της Ν.Ε. και τα μέλη ΚΠΕ της αντίστοιχης εκλογικής περιφέρειας.
  • Οι υποψηφιότητες για τα όργανα και για τους συνέδρους κατατίθενται είτε ηλεκτρονικά, μέσω φόρμας που θα αναρτηθεί στον ιστότοπο του Κινήματος Αλλαγής, είτε με email που θα αποστέλλεται στο: ekloges8maiou@gmail.com μέχρι και την Τετάρτη 4/5/2022 και ώρα 2 μ.μ., ενώ επισημαίνεται ότι δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν αποκλειστικά και μόνο τα μέλη του Κινήματος. Κανένα μέλος δεν έχει δικαίωμα να καταθέσει υποψηφιότητα σε περισσότερα του ενός οργάνου, έχει όμως δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για τη συμμετοχή του σε ένα όργανο και επίσης για να εκλεγεί σύνεδρος. Η προθεσμία απόσυρσης ή παραίτησης υποβληθείσας υποψηφιότητας εκπνέει την Πέμπτη 5/5/2022 και ώρα 12 μ.
  • Η πιστοποίηση των υποψηφίων αποτελεί αρμοδιότητα της ΕΔΕΚΑΠ, η οποία θα ολοκληρώσει την εν λόγω διαδικασία μέχρι και την Πέμπτη 5/5/2022 και ώρα 8 μ.μ.
  • Τα πιστοποιημένα από την ΕΔΕΚΑΠ ψηφοδέλτια, τόσο για την ανάδειξη συντονιστικών επιτροπών των Τ.Ο. και νομαρχιακών επιτροπών των Ν.Ο., όσο και για την εκλογή συνέδρων για το 3ο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, προωθούνται την ίδια ημέρα, δηλαδή την Πέμπτη 5/5/2022 στις Ν.Ε. για την έγκαιρη εκτύπωσή τους.
  • Οι Ν.Ε. θα αποτελούνται από επτά έως δεκαπέντε μέλη και συγκεκριμένα:
    οι Ν.Ε. μονοεδρικών περιφερειών θα είναι 7μελείς,
    διεδρικών: 9μελείς,
    τριεδρικών και τετραεδρικών: 11μελείς,
    πενταεδρικών έως και επταεδρικών: 13μελείς, και
    από οκταεδρικές και άνω περιφέρειες, οι Ν.Ε. θα είναι 15μελείς.
  • Η σταυροδοσία για τις Ν.Ε. θα είναι ίση με το 20% του εκλεγόμενου οργάνου, ήτοι:
    Έως 7 μέλη: 1 σταυρός
    9-11 μέλη: 2 σταυροί και
    13-15 μέλη: 3 σταυροί.
    Η σταυροδοσία για τις Συντονιστικές Επιτροπές (Σ.Ε.) των Τ.Ο. ορίζεται λόγω και του όγκου των μεγάλων αστικών κέντρων:
    5 μέλη: 1 σταυρός
    7 μέλη: 2 σταυροί.
  • Για το συνέδριο, μέσω των Τοπικών Οργανώσεων θα εκλεγούν 4.200 αντιπρόσωποι, οι οποίοι κατανέμονται στις οργανώσεις εσωτερικού και εξωτερικού ανάλογα με τον αριθμό ψηφισάντων στη διαδικασία εκλογής προέδρου της Κυριακής 5/12/2021. Για την εκλογή συνέδρων, σύμφωνα με το άρθρο 22 του Καταστατικού, ισχύει η μονοσταυρία και το πλειοψηφικό σύστημα. Σημειώνεται ότι για την εκλογή ενός/μίας συνέδρου, προϋπόθεση είναι ο/η υποψήφιος/α να λάβει τουλάχιστον 7 ψήφους.
  • Για όλα τα όργανα και για τους συνέδρους ισχύουν οι ποσοστώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 35 του Καταστατικού του Κινήματος Αλλαγής.
  • Δικαίωμα ψήφου θα έχουν τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής και όσοι εγγραφούν μέλη μέχρι και την ημέρα των εκλογών της 8ης/5/2022.
  • Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία της 8ης/5/2022 απαιτείται υποχρεωτικά η καταβολή αντιτίμου ίσου με το ποσό του 1 ευρώ.
  • Παράλληλα με τη διαδικασία για την εκλογή των νέων οργάνων και των συνέδρων, θα πραγματοποιηθεί και ξεχωριστή ψηφοφορία για το όνομα της παράταξης».
    Να σημειωθεί ότι στην Περιφέρεια Ηπείρου θα υπάρξουν 163 σύνεδροι εκ των οποίων 27 για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΤΑΣ, η κατανομή των οποίων θα γίνει ως εξής: για τον ΔΗΜΟ ΑΡΤΑΙΩΝ , 21 , για τον ΔΗΜΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 1 , για τον ΔΗΜΟ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 3 και για για τον ΔΗΜΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ 2.
    Ταυτόχρονα άρχισαν και οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για τους υποψηφίους στις θέσεις για την εκλογική λίστα του ΚΙΝΑΛ και τα όργανα.

ΑΛΚΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΑΚΗΣ: Έχω την εμπειρία

Την έναρξη των ανακοινώσεων έκανε ο αν.γραμματέας Τομέα Αθλητισμού του ΚΙΝΑΛ Άλκης Παπαχρηστάκης, ο οποίος εξεδήλωσε το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος βουλευτής.
Στο κείμενο της εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψηφιότητας βουλευτή, αναφέρει τα εξής:
Φίλες και φίλοι,
Με αίσθημα υπευθυνότητας σας ενημερώνω πως υπέβαλα επίσημα το αίτημα υποψηφιότητάς μου για τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο ‘’ΠΑΣΟΚ–Κίνημα Αλλαγής’’ στο Νομό Άρτας ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών, όποτε και αν αυτές οριστούν και πραγματοποιηθούν.
Η δημοκρατική παράταξη έχει ανάγκη τη ριζική Αναγέννησή της, για να γίνει εφικτή η ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ, που έδωσε ισότιμες ευκαιρίες σε όλους τους Έλληνες πολίτες.
Ως εκ τούτου, έλαβα την απόφαση και, με πλήρη συναίσθηση του χρέους μου απέναντι στην παράταξη και τους συντοπίτες μου, έθεσα την υποψηφιότητά μου δια μέσου της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων στον Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη και στα αρμόδια όργανα του κόμματός μας.
Μέσα από την εν γένει πορεία μου, τόσο ως Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ν. ΑΡΤΑΣ κατά τα πλέον δύσκολα χρόνια, όσο και ως Αναπληρωτής Γραμματέας στον Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, έχω τη βεβαιότητα πως απέκτησα την απαιτούμενη εμπειρία, προκειμένου να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις τις υπηρεσίες που μου αναλογούν στον τόπο όπου γεννήθηκα και ζω.
Υπήρξα ανέκαθεν «ΣΤΑΘΕΡΌΣ» και πιστός στις αξίες και στις αρχές του ΠΑΣΟΚ, και παραμένω πάντοτε Στρατιώτης ταγμένος σε κάθε προσπάθεια για την πολυπόθητη ολική επαναφορά της παράταξης, κι ευρισκόμενος ξανά στην Πρώτη Γραμμή της μάχης που θα δώσουμε, με στόχο μια καλύτερη Ελλάδα και ένα καλύτερο αύριο για την Αγαπημένη μας Άρτα, για την Νέα Γενιά, για την Ανάπτυξη του Νομού μας.
Για τους λόγους αυτούς επέλεξα ΣΉΜΕΡΑ να γνωστοποιήσω επισήμως και στους συμπολίτες μου ειδικότερα και στους συμπατριώτες μου συνολικά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την υποψηφιότητά μου ως βουλευτή στο Νομό Άρτας, γιατί στην Πολιτική ΔΕΝ υπάρχει ποτέ το ‘’νωρίς’’.
Πιστεύω ακράδαντα στην τελική επιλογή μου για το ψηφοδέλτιο, και θα σταθώ κι αυτήν τη φορά δίπλα σε όλους τους πολίτες της Άρτας, ενεργώντας σταθερά με ήθος κι απόλυτα εναρμονισμένος με τις αρχές και τις αξίες του κόμματος
«Με ισχυρό ΠΑΣΟΚ αλλάζουμε σελίδα «
ΜΕ ΤΙΜΉ
ΑΛΚΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΑΚΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ: Με αίσθημα ευθύνης

Με ανάρτησή του στην σελίδα του στα social media, ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης ανακοίνωσε ότι κατέθεσε στην επιτροπή ψηφοδελτίων του ΚΙΝΑΛ την υποψηφιότητά του.
Το πλήες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως ακολούθως

Κατέθεσα στην επιτροπή ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ την υποψηφιότητά μου για το ψηφοδέλτιο της Π.Ε. Άρτας για τις εθνικές εκλογές.
Με αίσθηση ευθύνης για το μέλλον της πατρίδας, συστρατεύομαι με τον πρόεδρο , με όλους τους συντρόφους αλλα και τους φίλους και φίλες στον αγώνα για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης που προώθησε τις μεγάλες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις που άλλαξαν προς το καλύτερο τη ζωή του Ελληνικού λάού.
Σήμερα σε συνθήκες πολιτικών,οικονομικών και γεωπολιτικών αλλαγών,με εντολή για Ενότητα-Ανανέωση-πολιτική Αυτονομία,δίνουμε τη μάχη να ταυτίσουμε και πάλι το ΠΑΣΟΚ με το μέλλον και την ευημερία της πατρίδας.
Καλό αγώνα!! Χριστός Ανέστη. χρόνια πολλα σε όλους!!

ΘΩΜΑΣ ΡΙΖΟΣ: Η διάθεση και η όρεξη περισσεύουν

Την υποψηφιότητά του για την Τοπική Οργάνωση του ΚΙΝ.ΑΛ ανακοίνωσε και ο εκπαιδευτικός Θωμάς Ρίζος, με ανακοίνωσή του στον τύπο, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:
Ο ενεργός πολίτης είναι αυτός που μπορεί να σταθεί απέναντι στα σημερινά προβλήματα που περιβάλλουν την κοινωνία.Η αποστασιοποίηση από τα κοινά ,η εξομοίωση των πάντων προς το κακό ,καθιστούν τα προβλήματα δυσεπίλυτα και συγχρόνως ανυπέρβλητα . Συναισθανόμενος τη δύσκολη συγκυρία για όλους μας και για τον καθένα ξεχωριστά,επιθυμώ να ανοίξουμε γέφυρες επικοινωνίας με τον κάθε προοδευτικό πολίτη συζητώντας,διαφωνόντας και συνθέτοντας.
Η πολιτική αλλάζει όψη,έρχεται στο προσκήνιο με την κοινωνία στο επίκεντρο.
Καταθέτω την υποψηφιότητα μου ως μέλος της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ,καθώς και για υποψήφιος σύνεδρος στο 3ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
Η διάθεση και η όρεξη περισσεύουν και αποτελούν την υποθήκη για την ανανέωση της εμπιστοσύνης που μάς διέπει.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ανανέωση και σκυτάλη στη Νέα Γενιά

Διακήρυξη Γιώργου Θωμά, υποψήφιου μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εν όψει των διαδικασιών της 8ης Μαΐου

Συντρόφισσες – Σύντροφοι
Η παράταξη μας χαράσσει τη νέα της πορεία προς το μέλλον.
Σε μια εποχή έντονων κοινωνικών προκλήσεων με την κοινωνία να βιώνει πρωτοφανή αδιέξοδα και το κοινωνικό κράτος να διαλύεται, το ΠΑΣΟΚ καλείται να αρθεί στο ύψος της ευθύνης που του επιβάλλει η ιστορία του.
Η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη δεν πρέπει να ζει με την ανάμνηση ενός λαμπρού παρελθόντος, αλλά έχοντας σημείο αναφοράς τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ, να ξαναβρεί τον ηγετικό βηματισμό της.
Στις 8 Μαΐου είναι οι εκλογές για τα νέα όργανα της παράταξής μας. Είναι ένα ακόμη βήμα στη διαδικασία ανανέωσης του ΠΑΣΟΚ ώστε να διαδραματίσει και πάλι τον ιστορικό του ρόλο.
Συμμετέχουμε, Συνδιαμορφώνουμε, Δυναμώνουμε, Αλλάζουμε τη Δημοκρατική Παράταξη. Δημιουργούμε όλοι μαζί το Νέο, ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Νίκο Ανδρουλάκη. Η Νέα Γενιά, η γενιά μου, σε αυτή τη διαδικασία καλείται να διαδραματίσει τον ρόλο της.
Στις 8 Μαΐου θα είμαι υποψήφιος για τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Άρτας. Όραμά μου είναι να εργαστούμε μαζί για ένα Κίνημα ανοικτό, συμμετοχικό, ανανεωμένο.
Συντρόφισσες-Σύντροφοι
Στη συμμετοχή είναι η δύναμή μας!
Ανανεωνόμαστε για να κατακτήσουμε το μέλλον!.
Με το ΠΑΣΟΚ-για την Κοινωνία!
Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να πάρουμε την παράταξη στα χέρια μας και ενωμένοι να την οδηγήσουμε στη νέα εποχή.
Συντροφικά
Γιώργος Θωμάς

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα