10.8 C
Arta
19 Απριλίου 2024

Επαφές του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας με βουλευτές και την Αστυνομική Διεύθυνση

Διαβάστε επίσης

Δραστήριος ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τις ημέρες του Πάσχα για να κάνει τις δικές του επαφές. Αυτή την εβδομάδα το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας επισκέφθηκε τους Βουλευτές κα. Γεροβασίλη και κ. Γκόκα και τους ενημέρωσε τόσο για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν γενικότερα την απονομή της Δικαιοσύνης (σχεδιαζόμενη συγχώνευση δικαστικών υπηρεσιών κλπ), όσο και τα τοπικά μας θέματα και κυρίως τα της ανεγέρσεως δικαστικού μεγάρου, καθώς και ιδρύσεως αγροτικών φυλακών. Εκκρεμεί η συνάντηση με τον τρίτο Βουλευτή και Υπουργό κ. Στύλιο, ο οποίος, λόγω των καθηκόντων του, δεν ευρίσκετο εδώ.
Επίσης, το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου επισκέφθηκε και την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας και, παρουσία των κ.κ. Αστυνομικού Διευθυντή, Υποδιευθυντού και των Διοικητών Τ.Α. & Τ.Τ. Άρτας, αναφερθήκαν στα θέματα που ανακύπτουν όσον αφορά στην συνεργασία που πρέπει να διέπει την Αστυνομική αυτή Αρχή με τους Δικηγόρους, την εξυπηρέτηση των μελών του, τη διευκόλυνση επικοινωνίας των κρατουμένων με τους δικηγόρους της επιλογής τους, όσον αφορά τα αυτόφωρα αδικήματα, καθώς και τις ανακρίσεις κλπ. Προς τούτο, εγχειρίσαμε και σειρά ενημερωμένων ονομαστικών καταλόγων, με πλήρη τα στοιχεία όλων των μελών του Συλλόγου.

Για το άρθρο περί
σύστασης συμμορίας

Αναφορικά με τις εξελίξεις ως προς το άρθρο 187§6 ΠΚ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας αποδέχθηκε ομόφωνα την πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής, ώστε να υπάρχει αποχή και του Δικηγορικού μας Συλλόγου από «… ποινικές δίκες πρώτου βαθμού, στις οποίες υπάρχει κατηγορία για παράβαση του άρθρου 187 ΠΚ, πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα, μέχρι και 13-05-2022», εξαιρουμένων των περιπτώσεων παραγραφών, καθώς και υποθέσεων όπου συμπληρώνεται το ανώτατο όριο κράτησης.
Σημειώνουμε εδώ ότι η αποχή δεν περιλαμβάνει τις δίκες δεύτερου βαθμού, δεδομένου ότι, οσονούπω αρχίζει και η εφετειακή δίκη της «Χρυσής Αυγής», και ο δικηγορικός κόσμος δεν πρέπει να δείχνει ότι αποτελεί τροχοπέδη για τη διεξαγωγή της.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα