19.8 C
Arta
20 Απριλίου 2024

Στις 15 Μαΐου στέλνουμε μήνυμα για την Πολιτική Αλλαγή

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΡΚΑΣ
(Δικηγόρος, πρώην βουλευτής Άρτας)

Το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έστειλε ένα καθαρό μήνυμα ότι η ώρα της πολιτικής αλλαγής έχει ήδη φτάσει, ότι υπάρχει εναλλακτική στον κατήφορο, σχέδιο να ανασάνει η κοινωνία, ελπίδα να στηριχθεί η χώρα.
Η μαζικότητα, η αποφασιστικότητα και ο παλμός του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θορύβησαν τους πολιτικούς αντιπάλους, οι οποίοι είχαν ποντάρει σε μια πολιτική αποτυχία. Έχουν παραδώσει τα νοικοκυριά στην ακρίβεια, τα μικρομάγαζα στους πιστωτές, τους εργαζόμενους στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Και βλέπουν τώρα τις ελπίδες αυτού του κόσμου να στρέφονται στην προοπτική μιας προοδευτικής κυβέρνησης. Είναι λογικό να ανησυχούν.
Η αποστολή του ιστορικού Συνεδρίου θα ολοκληρωθεί με τη νίκη στις εκλογές, για να συγκροτηθεί ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση. Ο δρόμος για τη νίκη στις εκλογές περνάει και μέσα από τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σε ένα συμμετοχικό, μαζικό και λαϊκό κόμμα της Αριστεράς, κορμό του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.
Γι’ αυτό έχουμε μπροστά μας ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα. Την εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από όλα τα μέλη, από όλους τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες, στις 15 Μαΐου. Η μαζική συμμετοχή και σε αυτή τη διαδικασία θα στείλει μήνυμα νίκης και ελπίδας και θα σημάνει την αρχή της αντίστροφης μέτρησης για τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος.
Η 15η Μαΐου θα αποτελέσει γιορτή δημοκρατίας και σαφή δήλωση αποφασιστικότητας για τον αγώνα για την Πολιτική Αλλαγή και τη Νέα Αρχή που οραματιζόμαστε.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε για πέντε βασικές τομές άμεσα υλοποιήσιμες, τις πρώτες μέρες της προοδευτικής διακυβέρνησης, συν μια μεσοπρόθεσμη, που ανταποκρίνονται στα μεγάλα ζητούμενα της εποχής.
Για την Ακρίβεια: Παρεμβάσεις για άμεση μείωση 50% των αυξήσεων στους λογαριασμούς.
Για την Εργασία: Αύξηση κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και επαναφορά εργασιακών δικαιωμάτων.
Για τους Μικρομεσαίους και τους Αγρότες: Διαγραφή χρέους πανδημίας και μικροπιστώσεις.
Για την Κοινωνική προστασία: Νέο ΕΣΥ και επιστροφή 13ης σύνταξης.
Για τη Νέα γενιά: Οικονομικά προσιτή στέγη για νέα ζευγάρια και απλοποίηση πρόσβασης στα ΑΕΙ για νέες και νέους.
Αλλαγή παραγωγικού μοντέλου.
Πρόκειται για τις πρώτες παρεμβάσεις της προοδευτικής κυβέρνησης για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από την καταστροφική διακυβέρνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και να δώσουν ανάσα στην κοινωνία. Η πρότασή μας είναι ξεκάθαρη. Παίρνει το μέρος της κοινωνίας και βρίσκεται στον αντίποδα της πολιτικής Μητσοτάκη.

Στις 15 Μαΐου πολίτες από τη ριζοσπαστική Αριστερά ως το προοδευτικό Κέντρο, θα σφραγίσουν την ανανεωμένη ταυτότητα της σύγχρονης Αριστεράς. Θα επισφραγίσουν αυτή την κοινή πορεία που συνενώνει διαφορετικά ρεύματα της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων και των κοινωνικών κινημάτων.
Είναι αναγκαία αυτή η συστράτευση στη βάση ενός ριζοσπαστικού και ρεαλιστικού προοδευτικού προγράμματος. Η περίοδος που διανύουμε δεν έχει σχέση με το 2015. Τα σημερινά επίδικα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ανοίγουν τον δρόμο για μια προοδευτική κυβέρνηση προγραμματικών συγκλίσεων και τολμηρών επιλογών. Για να κάνουμε πραγματικά μια νέα αρχή και να γίνει πραγματικότητα μια μεγάλη προοδευτική στροφή.
Στόχος μας είναι να εκφράσουμε τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, των αγροτών, των κοινωνικά αδύναμων και των νέων ανθρώπων, που επιθυμούν ένα καλύτερο και κοινωνικά πιο δίκαιο μέλλον.
Οι επιλογές της κυβέρνησης πολλαπλασιάζουν την καταστροφή. Αντί να στηρίξουν την κοινωνία, προστατεύουν την αισχροκέρδεια και τα μεγάλα συμφέροντα. Οι λογαριασμοί ξεπερνούν μισθούς και συντάξεις και ο μήνας δεν βγαίνει. Οι πολίτες ξέρουν ότι υπάρχει εναλλακτική. Την έχει διατυπώσει με σαφήνεια ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Σε αυτή την πρόταση καλούνται να τοποθετηθούν όλες οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις.
Απέναντι στην καταστροφική διακυβέρνηση Μητσοτάκη μόνη λύση είναι οι εκλογές για να φύγουν το συντομότερο. Ο τόπος έχει ανάγκη μια ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση που θα ενισχύσει τους πολίτες που υποφέρουν και θα προωθήσει τις αλλαγές και τις μεγάλες τομές που έχει επειγόντως ανάγκη η ελληνική κοινωνία.
Στις 15 Μαΐου νικητές θα είναι όσοι και όσες συμμετάσχουν σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας. Και μόνοι ηττημένοι θα είναι ο κ. Μητσοτάκης και οι πολιτικές του.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα