13.8 C
Arta
26 Απριλίου 2024

Σύμβαση έργου Μακρύκαμπος – Σκοτωμένο

Διαβάστε επίσης

Υπογράφτηκε μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά και του κ. Χρήστου Παπάζογλου, εκπρόσωπο του αναδόχου του έργου: «Βελτίωση επαρχιακής οδού Μακρύκαμπος – Σκοτωμένο (κατασκευή, απαλλοτριώσεις, ΟΚΩ) (Υποέργο: Βελτίωση επαρχιακής οδού Μακρύκαμπος – Σκοτωμένο), η σύμβαση για την κατασκευή του.
Το έργο, προϋπολογισμού 3.500.000 € ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, παρέχοντας μεγαλύτερη ασφάλεια στους διερχόμενους οδηγούς και επισκέπτες της κοιλάδας του Αράχθου και της ευρύτερης περιοχής των Τζουμέρκων.
Η υπόψη Επαρχιακή Οδός, στο προτεινόμενο τμήμα της, είναι συνδετήρια της 16ης Επαρχιακής Οδού «Γέφυρα – Ανεμορράχη – Καλλονή – Ράμια – Λεπιανά – Άγναντα – Κτιστάδες – όρια Νομού Ιωαννίνων» με την 19η Επαρχιακή Οδό «Κάτω Γραικικό – Σκοτωμένο».
Το συγκεκριμένο έργο θα υλοποιηθεί μετά από επίμονες προσπάθειες, καθώς είχε απενταχθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων την τελευταία τριετία και εντάχθηκε ξανά το 2020.
Το μήκος της νέας οδού είναι 3,4 χλμ και θα εκτελεστούν εργασίες χωματουργικών, τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών και σήμανσης καθώς και κατασκευή γέφυρας.
Το θέμα είχε συζητηθεί και στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου τον Ιανουάριο.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα