16.8 C
Arta
19 Απριλίου 2024

ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ- Είναι ο μόνος συνδετικός κρίκος του οικοδομήματος

Διαβάστε επίσης

Μια πράξη, όπως η παραπομπή ενός Περιφερειάρχη στο προβλεπόμενο εκ του νόμου πειθαρχικό συμβούλιο, θα μπορούσε να είναι κάτι το απλό και το σύνηθες, καθώς όλοι σε κάθε ευνομούμενο κράτος πρέπει να ελέγχονται, όπως ο νόμος προβλέπει.
Την εβδομάδα αυτή, απασχόλησε την περιφερειακή επικαιρότητα, η φερόμενη παραπομπή του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη, με συγκεκριμένες αναφερόμενες πράξεις, επί των οποίων δεν έχουμε την πλήρη εικόνα για να αναφερθούμε.
Θα θέλαμε όμως να επισημάνουμε ότι και μόνο και άκουσμα της είδησης, είχε σημαντικές προεκτάσεις και σε μεγάλο βαθμό προβλημάτισε εξίσου τις τοπικές κοινωνίες, τόσο της Άρτας, όσο θεωρούμε και της υπόλοιπης Ηπείρου. Και ο λόγος δεν έχει να κάνει με το περιεχόμενο της παραπομπής, το οποίο μπορεί στην πραγματικότητα να είναι και αβάσιμο και να μην επιφέρει στην πραγματικότητα καμία κύρωση.
Το ερώτημα είναι ότι αν αύριο το πρωί ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, αποφασίσει να αφήσει την θέση του, χωρίς αυτό να σχετίζεται με κυρώσεις ή κάτι άλλο, αλλά απλώς ως μια επιλογή, τότε όλη η Ήπειρος, ως περιφέρεια θα βρεθεί μπροστά σε ένα κενό εξουσίας.
Δεν διαφωνούμε με την άποψη «ουδείς αναντικατάστατος», παρόλα αυτά μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι την στιγμή αυτή ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, είναι ο συνδετικός κρίκος, μιας κατάστασης εξουσίας, που επεκτείνεται σε όλη την Ήπειρο και έχει τουλάχιστον μια δωδεκαετία συνεχούς και αδιάλλειπτης παρουσίας. Και πριν από αυτήν, άλλα δώδεκα χρόνια ελέγχου της πάλαι ποτέ κραταιάς Νομαρχίας Ιωαννίνων…
Αν αύριο το πρωί ο Αλ. Καχριμάνης αποφασίσει να τα παρατήσει όλα, όλο αυτό το σύστημα θα μείνει κυριολεκτικά ακέφαλο, καθώς δεν υπάρχουν σχέσεις σύνδεσης μεταξύ των υπολοίπων προσώπων (βλ. αντιπεριφερειάρχες, χωρικούς και θεματικούς) παρά μόνο κοινό σημείο αναφοράς έχουν τον επικεφαλής του συνδυασμού τους.
Πέραν των άλλων, υπάρχει και ένας υφέρπων ανταγωνισμός μεταξύ προσώπων της ίδιας παράταξης, που σε κάθε περίπτωση μπορεί να μας δώσει την εντύπωση ότι η επόμενη ημέρα όχι μόνο θα είναι δύσκολη, αλλά και ιδιαίτερα απογοητευτική. Να επισημάνουμε δε ότι πρόσωπα όπως στην Άρτα ο Βασίλης Ψαθάς και στην Πρέβεζα ο Στράτος Ιωάννου έχουν ταυτιστεί απολύτως και προσωπικά με τον Καχριμάνη και μάλιστα είναι και ο λόγος που για δώδεκα χρόνια εκλέγονται και χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, έχοντας καταστεί μέρος του «οικοδομήματος Καχριμάνη». Είναι λοιπόν σημαντικό να σκεφτούμε, κατά πόσον θα μπορεί να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία με την ενός ανδρός αρχή και ίσως θα έπρεπε με την αφορμή της φερόμενης παραπομπής να ανοίξει και ένας κύκλος συζήτησης, αναφορικά με το πως μπορεί να γίνει και μια «αποκέντρωση» εξουσιών, καθώς είναι γνωστό ότι ο Γιαννιώτης Περιφερειάρχης, είναι ιδιαιτέρως συγκεντρωτικός και άμεσος στην διαχείριση των ζητημάτων της περιφέρειας, καθώς θέλει να έχει τον πρώτο λόγο για ό,τι συμβαίνει στην Περιφέρειά του.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα