16.8 C
Arta
18 Απριλίου 2024

ΑΝΑΦΟΡΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΟΚΑ για το Γενικό Λύκειο Κομποτίου «Νικόλαος Σκουφάς»

Διαβάστε επίσης

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας κατέθεσε αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με την έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων ομάδων προσανατολισμού στο Γενικό Λύκειο Κομποτίου «Νικόλαος Σκουφάς», με βάση επιστολή του Διευθυντή του εν λόγω Σχολείου.

Αναλυτικά, ο κ. Γκόκας, αναφέρει ότι στην Γ’ Λυκείου θα φοιτήσουν, κατ’ εκτίμηση, 15 μαθητές, για τη σχολική χρονιά 2022- 2023, και στη Β’ Λυκείου 29, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να δημιουργηθούν πλήρη τμήματα ομάδων προσανατολισμού για την Γ’ Λυκείου, αλλά πιθανότατα ούτε και για τη Β’ Λυκείου όσον αφορά στα τμήματα ομάδας προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών.

Επίσης επισημαίνει ότι η λειτουργία ολιγομελών τμημάτων ομάδων προσανατολισμού είναι απαραίτητη, καθώς οι μαθητές που φοιτούν στο εν λόγω σχολείο μένουν σε Τοπικές Κοινότητες του ορεινού όγκου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, σε απομακρυσμένες περιοχές και στα γύρω χωριά. Το ενδεχόμενο να μην λειτουργήσουν αυτά τα ολιγομελή τμήματα, θα έχει ως αποτέλεσμα οι μαθητές να ταλαιπωρούνται περισσότερο και οι οικογένειές τους να έχουν επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, λόγω μεγαλύτερης απόστασης, καθώς θα χρειαστεί να μετακινηθούν είτε στην Άρτα, είτε στην Αμφιλοχία, ενώ υπάρχει κίνδυνος για την ίδια τη λειτουργία του σχολείου.

Τέλος, ο κ. Γκόκας ζητά από την κα Υπουργό να λάβει υπόψη της το συγκεκριμένο θέμα και να εγκρίνει τη λειτουργία των ολιγομελών αυτών τμημάτων,  καθώς δεν θα απαιτηθεί πρόσληψη επιπλέον προσωπικού, πέραν των εκπαιδευτικών που έχουν ήδη τοποθετηθεί ή θα τοποθετηθούν, και να ενημερωθεί για τις αποφάσεις και τις ενέργειές της.

Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς:

Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ν. Κεραμέως

Θέμα: «Έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων ομάδων προσανατολισμού στο ΓΕΛ Κομποτίου «Νικόλαος Σκουφάς»»

        Κυρία Υπουργέ,

Σας καταθέτω την υπ’ αριθμ. 357/18-05-22 επιστολή του Διευθυντή του Γενικού Λυκείου Κομποτίου «Νικόλαος Σκουφάς», σχετικά με την έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων ομάδων προσανατολισμού στο εν λόγω σχολείο.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα είναι κατ’ εκτίμηση 15, για τη σχολική χρονιά 2022- 2023, και στη Β’ Λυκείου 29. Επομένως αναφορικά με την Γ’ Λυκείου δεν δύναται να συγκροτηθούν πλήρη τμήματα ομάδων προσανατολισμού, αλλά αντίστοιχο πιθανότατα θα είναι το πρόβλημα και για τα τμήματα ομάδας προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών στη Β’ Λυκείου.

Όπως, όμως, επισημαίνεται η λειτουργία ολιγομελών τμημάτων ομάδων προσανατολισμού είναι αναγκαία, καθώς οι μαθητές που φοιτούν στο εν λόγω σχολειό μένουν σε Τοπικές Κοινότητες του ορεινού όγκου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, σε απομακρυσμένες περιοχές και στα γύρω χωριά. Σε περίπτωση που δεν λειτουργήσουν αυτά τα τμήματα, οι μαθητές θα χρειαστεί να μετακινούνται είτε στην Άρτα, είτε στην Αμφιλοχία, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία τους και τη μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειές τους, διότι η απόσταση είναι μεγαλύτερη, αλλά και με κίνδυνο για την ίδια τη λειτουργία του σχολείου.

Παρακαλείσθε να λάβετε υπόψη το σοβαρό αυτό ζήτημα για το Γενικό Λύκειο Κομποτίου και να εγκρίνετε τη λειτουργία των συγκεκριμένων τμημάτων, καθώς δεν θα απαιτηθεί πρόσληψη επιπλέον προσωπικού, πέραν των εκπαιδευτικών που έχουν ήδη τοποθετηθεί ή θα τοποθετηθούν, και να με ενημερώσετε για τις αποφάσεις και τις ενέργειές σας.           

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα