18.8 C
Arta
30 Απριλίου 2024

Meet the  Piano and Violoncello

Διαβάστε επίσης

Σάββατο & Κυριακή  21-22 Μαΐου 2022

Τρόποι διδασκαλίας ,τεχνική ,καθημερινή μελέτη

Το Δημοτικό ωδείο Άρτας σε συνεργασία με το Ωδείο Νέες Τέχνες Ars Nova στα Ιωάννινα διοργανώνουν σεμινάριο για πιάνο, με τον πιανίστα και μαέστρο Δημήτρη Δημόπουλο  και βιολοντσέλο με τον σολίστα Zoran Stepic. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα  να παρακολουθήσουν το  σεμινάριο το Σάββατο 21 Μαΐου  2022 στην Άρτα  και  τη Κυριακή  22 Μαΐου  στα Ιωάννινα. Πρόκειται για  μια προσπάθεια του Δημοτικού Ωδείου  να δημιουργήσει  προοπτικές για εξέλιξη και συνεργασίες με άλλα ωδεία και φορείς, ενώ είναι ανοιχτό  σε  ευκαιρίες  και προτάσεις οι οποίες  θα   αποτελέσουν ένα νέο πολιτιστικό κίνητρο και έλξη γύρω από την  μουσική εκπαίδευση. 

Το σεμινάριο παρέχει μια καλή ευκαιρία και δυνατότητα  για προσωπική εξέλιξη στην τέχνη του οργάνου, της μουσικής γενικά ,την γνώση να επεξεργαστεί πληροφορίες για την τεχνική και το ρεπερτόριο 

Το σεμινάριο μπορούν να  παρακολουθήσουν σπουδαστές από ωδεία, καθηγητές μουσικής, δημόσιας ή ιδιωτικής εκπαίδευσης ,φοιτητές, αρχάριοι ή προχωρημένοι ,ως ακροατές ή ως ενεργοί συμμετέχοντες,  σε γκρουπ σπουδαστών, ανάλογα με την τάξη τους στη μουσική εκπαίδευση αλλά και ατομικά (Master Class) μαθήματα. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής, παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 6942289990 

Βιογραφικό : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

https://kozanimusic.com/wp-content/uploads/2017/06/%CE%94%CE%94%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82_1a-1.jpg

Ο Δημήτρης Δημόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Μεγάλωσε στην Κοζάνη, όπου και πήρε τα πρώτα μαθήματα μουσικής.Σπούδασε πιάνο με τον Τώνη Σακελλάριο και θεωρητικά με τον Γιάννη Τσανακά στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, απ’ όπου αποφοίτησε με κάθε διάκριση. Συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Royal College of Music του Λονδίνου και αργότερα, με υποτροφία του Δ.Ω.Λ., στην Ακαδημία Ferenc Liszt της Βουδαπέστης. Παράλληλα με το πιάνο, μελέτησε το ρεπερτόριο του φλάουτου, του βιολιού και του βιολοντσέλου.

Διακρίνεται ιδιαίτερα, τόσο στα ρεσιτάλ και τις συναυλίες μουσικής δωματίου, όσο και στα κοντσέρτα με ορχήστρα, για το ευρύ φάσμα του ρεπερτορίου του, το οποίο καλύπτει περισσότερους από τρεις αιώνες πιανιστικής τέχνης, ξεκινώντας από τον G. Frescobaldi και φθάνοντας έως τον T. Murail. Έχει στο ενεργητικό του πολλές πρώτες εκτελέσεις, ενώ πολλά έργα έχουν γραφτεί για τον ίδιο. Έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική, Γερμανική και Ισπανική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση Δίδαξε πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και σε πολλές θερινές ακαδημίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ από το 1999 διευθύνει την ορχήστρα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Βιογραφικό Σημείωμα του Ζοραν Στέπιτς 

O Zoran Stepic γεννήθηκε στη Smederevska Palanka της Γιουγκοσλαβίας.Μετά από εισαγωγικές εξετάσεις άρχισε το 1980 τις σπουδές του στη μουσική στο μουσικό σχολείο «Petar Konjovic”με καθηγήτρια την Smiljana Isaevski.Αποφοίτησε το 1986.Στη συνέχεια κέρδισε βραβεία σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς.Το 1986 συνέχισε τις σπουδές του σε ανώτερο επίπεδο στη σχολή «Dr.Vojislav Vuckovic» από όπου αποφοίτησε το 1990 με καθηγητή τον Lyubomir Polojac.Κατά την διάρκεια των σπουδών του κέρδισε τρεις φορές το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμούς που διοργανώνονταν από τα διαμερίσματα του κράτους και τρία πρώτα πανγιουγκοσλαβικά βραβεία στην κατηγορία για solo τσέλλο και μουσική δωματίου.

  Με το Trio του κέρδισε το 1989 στις πόλεις Usta και  Orllca της Τσεχίας το πρώτο διεθνές βραβείο.Με την ορχήστρα «Jeunesses Musicales» έπαιξε ως σολίστ στη Γερμανία (Bochum,Munster,Dusseldorf) στην Αυστρία (St.Anderson) και στην Ιταλία (Napoli,Salerno,Eboli).

  To 1990 πήρε το δίπλωμά του στις ανώτατες μουσικές σπουδές από το Παν/μιο Καλών Τεχνών του Βελιγραδίου με καθηγήτρια την Sandra Belic.Κατα την διάρκεια των σπουδών του έδωσε πολλά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου με το Trio του.Το 1996 συνεχίζει τις σπουδές του στο τσέλλο στη Hochschule fur Music Detmold abteilung Dortmund με καθηγητή τον  Gothard Paula Pop.

  ¨Ηταν μέλος στις ορχήστρες Μουσικής δωματίου «Jeunesses Musicales» και «Maestri di Archi» στο Βελιγράδι και «Archangelo Corelli» στη Νάπολη.Υπήρξε μέλος της  Φιλαρμονικής  Βελιγραδίου, της ορχήστρας της Ραδιοφωνίας Βελιγραδίου και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Marl στη Γερμανία.

  ΄Επαιξε ακόμη στην ορχήστρα της όπερας του Novi Sad και του Βελιγραδίου, του musical στο Duisburg καθώς εργάσθηκε και ως μουσικός σε στούντιο ηχογραφήσεων στο Βέλγιο.

  Από το 1997 είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.Απο το 2000 διδάσκει  στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος του τρίου «Στέπιτς» και του «Animus Quartet». Εκτός τις πλούσιας καλλιτεχνικής δραστηριότητας τελευταία χρόνια ερευνά  την σύμπραξη της ψυχολογίας, παιδαγωγίας, ανατομίας και κινησιολογίας στην διδασκαλία του βιολοντσέλου. Tο βιβλίο του «Βοηθός για την καλύτερη διδασκαλία» εκδόσεις «Μολίβι», μετά από τη σύμφωνη γνώμη όλων των καθηγητών του Κ.Ω.Θ, και με την έγκριση της διεύθυνσης του ΚΩΘ , διδάσκεται σε όλους τους  σπουδαστές του Ωδείου  ως ύλη του μαθήματος Πρακτικού Διδασκαλίας Έχει διδάξει στα μουσικά σεμινάρια της Θερινής Ακαδημίας του ΚΩΘ, του Αγ.Νικολάου και της Κοζάνης.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα