14.8 C
Arta
24 Απριλίου 2024

Ομιλία του Θεόδωρου Γόγαλη στο 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλοι και φίλες, με καταγωγή και τόπο κατοικίας την Άρτα, είναι χαρά μου να παραβρίσκομαι στο Συνέδριό μας, το οποίο διεξάγεται σε μια καθοριστική στιγμή για την κοινωνία.

Η Άρτα είναι μία αγροτική περιοχή και το εκεί παραγόμενο στον πρωτογενή τομέα προϊόν αποτελεί τον βασικό πυλώνα της οικονομικής δραστηριότητας. Βρισκόμαστε  σε μία περίοδο όπου ο αγρότης νιώθει παραμελημένος, παραγκωνισμένος και αποκομμένος από την κεντρική εξουσία. Πριν από κάποια χρόνια σύντροφος, από αυτό εδώ το βήμα είχε αναφέρει ότι είναι επιτακτική ανάγκη το κόμμα να επανέλθει στις ρίζες του. 

Σήμερα λοιπόν το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ έχει επιστρέψει. Η ομάδα των αγροτών ήταν, είναι και θα είναι αυτή που μας ωθεί και μας δίνει τη δύναμη αλλά και τη στήριξή της ώστε να προβούμε σε ριζικές αλλαγές που αφορούν τον αγροτικό τομέα και το κοινωνικό σύνολο γενικότερα. Η προηγούμενη κυβέρνηση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είχε μιλήσει για σύσταση ομάδων παραγωγών. Ομάδες όμως που ποτέ δεν δημιουργήθηκαν. Ενδεικτικά αναφέρω τους λόγους μη δημιουργίας τους: μεγάλος αριθμός στρεμμάτων, έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ παραγωγών, έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ Κράτους – Παραγωγών αλλά και το πιο σημαντικό έλλειψη συντονισμού και οργάνωσης μεταξύ Κράτους – Παραγωγών.

Είμαστε εδώ για να συμφωνήσουμε και να συναποφασίσουμε τις βασικές κατευθύνσεις σε όλα τα θεματικά πεδία της πολιτικής, να χαράξουμε και να οργανώσουμε τη στρατηγική μας. Ήρθε η ώρα της δικής μας γενιάς που διακρίνεται από δημιουργικότητα, όρεξη για δουλειά αλλά και από τις απαραίτητες γνώσεις που αποτελούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας άρτια οργανωμένης κοινωνίας πολιτών.

Η κοινωνία σήμερα βρίσκεται νοερά σε αυτή εδώ την αίθουσα προσδοκώντας από εμάς μεγάλες ρυθμιστικές τομές, βαθιές αλλαγές, συνοχή και συσπείρωση γύρω από ιδέες, αξίες, νοήματα μέσα σε ένα ραγδαία εξελισσόμενο περιβάλλον.

Η επόμενη μέρα του συνεδρίου είναι κρίσιμη. Η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και όλοι μας αναλαμβάνουμε τεράστιες ευθύνες. Ανεξάρτητα από τον ρόλο και τη θέση που ο καθένας μας θα υπηρετήσει, θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τις δυνάμεις και τις γνώσεις μας με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την αναβάθμιση του Κράτους, ενός «Κράτους Δικαίου».

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα