12.8 C
Arta
19 Απριλίου 2024

Τελικά δεν ψηνόταν μόνο …πρατίνα

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται η καθημερινή μας ενημέρωση, από την συγκεκριμένη στήλη, η οποία έτυχε της άμεσης αποδοχής από τους αναγνώστες – επισκέπτες της σελίδας και αυτό μας δίνει ιδιαίτερη ευχαρίστηση…

Ενστάσεις και … διευκρινήσεις

Γράφαμε σε προηγούμενο σχόλιο, για το πως τον πετσόκοψαν έτσι τον Γιώργο Ζάψα στην εκλογική διαδικασία και τον έφαγαν στην στροφή, μεταφράζοντας κατά το δοκούν τις ποσοστώσεις της εκλογικής συμμετοχής. Ούτε και ο ίδιος δεν κατάλαβε πως ξαφνικά, ενώ ήταν με δέκα σταυρούς μπροστά, ο πρωην βουλευτής Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς βρέθηκε με την πρωτιά στο χέρι. Μια κατάσταση που δείχνει και τον ερασιτεχνισμό στην διαδικασία, αλλά και σε μεγάλο βαθμό υποκρύπτει και σκοπιμότητες.

Δημοσιεύουμε λοιπόν σε άλλη σελίδα, το σκεπτικό της ένστασης του κ. Ζάψα, η οποία επί της ουσίας δεν λέει και πολλά πράγματα, μια τυπική εκλογική ένσταση ήταν (από τον σωρό που λένε), αλλά έτσι πρέπει να είναι μια ένσταση. Τα περί ιστορικής πορείας στην Αριστερά και την Αυτοδιοίκηση, δεν νομίζουμε να έχει καμία σχέση με την κατάταξη, καθώς όλοι … έχουν την δική τους πορεία (την οποία επίσης αυτοπροσδιορίζουν ως ιστορική).

Δεν μπορούμε όμως να μην δημοσιεύσουμε και την δήλωση, που δημοσιοποίησε ο Χρήστος Μαντάς, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ δηλώνει: “τελειώστε επιτέλους αυτήν την ιστορία και πείτε ποιος εκλέγεται και ποιος όχι“, καθώς υπογραμμίζει ο άνθρωπος ότι αυτός κατέβηκε έντιμα και είναι μακριά από παρεμβάσεις και στημένα και σημειώνει ότι “Αναμένω λοιπόν τις επίσημες απαντήσεις της ΚΕΦΕ, σημειώνοντας παράλληλα ότι όλες και όλοι που συμμετείχαμε, τουλάχιστον στην Ήπειρο, σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια του κόμματός μας , δεν γνωρίζαμε όταν ψηφίζαμε , με επίσημο τρόπο, ποιοι από τους συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιο εκπροσωπούν την διεύρυνση, καθώς δεν ανακηρύχθηκαν από την ΚΕΦΕ όπως προέβλεπε ο κανονισμός“.
Πως την είδαν με την χαλαρότητα έτσι αυτές οι εφορευτικές επιτροπές, εκεί που θα έπρεπε να βρίσκουν λύσεις, δημιουργούν περισσότερα προβλήματα.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Μαντά έχει ως εξής:

Σε όλη μου την διαδρομή  στην Αριστερά είχα και έχω πάντα στην σκέψη μου τη συντεταγμένη, δημοκρατική, συλλογική μας λειτουργία και τον αγώνα για έναν κόσμο Δικαιοσύνης, Αλληλεγγύης και Ελευθερίας. Με την έκδοση των επίσημων αποτελεσμάτων έστειλα επιστολή στην ΚΕΦΕ, προκειμένου να δημοσιοποιήσει επίσημα προς όλες τις οργανώσεις της Ηπείρου, τον τρόπο που εφάρμοσε τις αποφάσεις του 3ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ σε σχέση με τον κανονισμό εκλογής στην περίπτωση της Ηπείρου, προκειμένου να επικρατήσει κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης καθώς η σταυροδοσία και η τελική διαμόρφωση δημιουργούν πράγματι ερωτηματικά. Τίποτε άλλο δεν υπήρξε από αυτά που κατασκευάζουν για παρεμβάσεις κλπ. Ποτέ στη ζωή μου δεν θα το επιχειρούσα και το έχω επανειλημμένα αποδείξει. Αναμένω λοιπόν τις επίσημες απαντήσεις της ΚΕΦΕ, σημειώνοντας παράλληλα ότι όλες και όλοι που συμμετείχαμε, τουλάχιστον στην Ήπειρο, σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια του κόμματός μας , δεν γνωρίζαμε όταν ψηφίζαμε , με επίσημο τρόπο, ποιοι από τους συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιο εκπροσωπούν την διεύρυνση, καθώς δεν ανακηρύχθηκαν από την ΚΕΦΕ όπως προέβλεπε ο κανονισμός. Η ΚΕΦΕ πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην ανακήρυξη των μελών της ΚΕ που εκλέγονται απο την Ηπειρο σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα – αριθμός ψήφων- και τις αποφάσεις του συνεδρίου. Τέλος θέλω να τονίσω ότι θα συνεχίσω με πείσμα και με πάθος να αγωνίζομαι για τα ιδανικά της Αριστεράς μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον χώρο που συμμετέχω ανιδιοτελώς και ο οποίος με τίμησε απλόχερα.

Ομιλίες και πηγαδάκια

Άρχισε το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και ήρθαν στις μνήμες των συνέδρων οι εποχές των παχεών αγελάδων του κινήματος, τότε που κάθε συνέδριο ήταν πραγματικά πανηγύρι της δημοκρατίας. Ο Γιάννης Παπαλέξης, ο οποίος επικοινώνησε μαζί μας, ανέφερε ότι υπάρχει έντονος ενθουσιασμός, ο οποίος πρέπει να διαχυθεί στην συνέχεια και στην κοινωνία, ενώ οι σύνεδροι της Άρτας έκαναν τις δικές τους επαφές.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Στο συνέδριο ήταν ομιλητής και το νεοεκλεγέν μέλος της Ν.Ε. Θοδωρής Γόγαλης, ο οποίος αναφέρθηκε στον αγροτικό χαρακτήρα της Άρτας και επεσήμανε “Είμαστε εδώ για να συμφωνήσουμε και να συναποφασίσουμε τις βασικές κατευθύνσεις σε όλα τα θεματικά πεδία της πολιτικής, να χαράξουμε και να οργανώσουμε τη στρατηγική μας. Ήρθε η ώρα της δικής μας γενιάς που διακρίνεται από δημιουργικότητα, όρεξη για δουλειά αλλά και από τις απαραίτητες γνώσεις που αποτελούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας άρτια οργανωμένης κοινωνίας πολιτών“. Μπήκε δυναμικά ο Θοδωρής σε όλες τις διαδικασίες, μένει να δούμε πως αυτό θα μπορέσει να το κεφαλοποιήσει και δημιουργικά, γιατί συνήθως όποιοι ξεχωρίζουν στον τόπο αυτό, στοχοποιούνται κι όλας… Πάντως για τον ίδιο ήταν όπως μας είπε απίστευτη εμπειρία και δέχθηκε και πολλά χειροκροτήματα από ξένους

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που κάθονται, άτομα που στέκονται, πλήθος και εσωτερικός χώρος

Βέβαια όπως ήταν αναμενόμενο, όλοι οι σύνεδροι άρχισαν να ανεβάζουν φωτογραφίες στα social media και αυτό βέβαια τόνωσε λίγο και το ενδιαφέρον όσων παρακολουθούν και με τον τρόπο αυτόν τις εξελίξεις. Εμείς πάντως ξεχωρίσαμε μια φωτογραφία, που έβγαλαν μαζί τα μέλη της Ν.Ε. Γιώργος Θωμάς και Ράνια Τρομπούκη, η οποία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μας δείχνει και την διάθεση… γενικής συμπόρευσης στην πολιτική (τοπική και γενική). Δικό μας συμπέρασμα, ίσως λίγο αυθαίρετο, αλλά θα αναμείνουμε να δούμε αν τελικά θα επιβεβαιωθεί, γιατί βλέπουμε την Ράνια να στραβοκοιτάζει κάπως.

Τελικά δεν ψηνόταν μόνο …πρατίνα

Meanwhile… στο χωριό πίσω, παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που βρήκαν στην πορεία βρήκαν άλλη αγκαλιά είχαν κάνει το δικό τους παρεάκι – πηγαδάκι. Οι κακές οι γλώσσες έλεγαν ότι ο Γιάννης Παπαγιάννης (ο Θοδωριανίτης) ανησύχησε επειδή ο φίλος του Βασίλης Ψαθάς θα μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή και παρακαλούσε τον Γιάννη Νικολάου (τον Μελισσουργιώτη) να είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του Καχριμάνη, για να μην χηρεύσει η θέση. Όταν τους ρωτήσαμε τι συζητάνε εκεί στα κρυφά, ο Γιάννης Νικολάου μας απάντησε λακωνικά: όταν ένας πρώην πρόεδρος Θεοδωριάννων, συναντιέται με έναν πρώην πρόεδρο Μελισσουργών, κάτι ψήνεται… (Εμείς το μόνο που μπορέσαμε να σκεφτούμε ότι μπορεί να ψήνεται, είναι καμιά πρατίνα και τίποτε παραπάνω, όμως ο σύμβουλος της εφημερίδας και γενικός πληροφοριοδότης μας Γιώργος Καραδήμας, μας μετέφερε ότι χτιζόταν υποψήφιος συνδυασμός για τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, καθώς του ζήτησαν να μεταδημοτεύσει από την Πράμαντα… στα Φράστα)!!!

Η συζήτηση πάντως ήταν ενθουσιώδης και μπορούμε να πούμε ότι θα έχει και συνέχεια, ίσως και σε άλλα καφενεία… Δεν είναι βλέπετε μόνον ο Δήμος Αρταίων που απασχολεί εκλογικά την περιοχή.

Η τζαμαρία – ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ δίπλα από την είσοδο της Π.Ε. Άρτας

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Αυτή η γκιλοτίνα από τζάμι, βρίσκεται στο κέντρο της Άρτας, δίπλα ακριβώς από την είσοδο της “Νομαρχίας” ή μάλλον της Π.Ε. εδώ και πολύ καιρό και το μόνο που κάποιοι προέβλεψαν να κάνουν ήταν να βάλουν μια …πλαστική ερυθρόλευκη ταινία. Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη σπασμένη ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ βιτρίνα, ευρίσκεται στην ιδιωτική στοά Νικολοπούλου, η οποία είναι άμεσα προσβάσιμη και συνδεδεμένη με την πλατεία της Εθνικής Αντίστασης, στην οποία παίζουν καθημερινά ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΙΔΑΚΙΑ…
Είναι δε απορίας άξιον, για ποιον λόγο, υπάλληλοι -εκπρόσωποι ΤΟΣΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, που περνάνε (σίγουρα περνάνε, γιατί εκεί είναι τα γραφεία τους), για να πάνε στην δουλειά τους, δεν φρόντισαν να κάνουν ενέργειες για την άρση της επικίνδυνης αυτής κατάστασης, που μπορεί να προκαλέσει τον κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας ή ακόμη και του θανάτου κάποιου παιδιού, που ανέμελο παίζει στον συγκεκριμένο ανέλεγκτο χώρο ή κάποιου συμπολίτη μας.
Περιμένουμε την άμεση επέμβαση κάθε αρμοδίου για την άρση της επικινδυνότητας. Γιατί το σίγουρο είναι ότι το πρόβλημα είναι γνωστό από κάποιους, οι οποίοι φρόντισαν μόνο να τοποθετήσουν μια… πλαστική κορδέλα, η οποία φαίνεται στην φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα