14.8 C
Arta
29 Μαρτίου 2024

Με έμπνευση από την μυθολογία η πρώτη ελληνική συλλογή από NFT’s

Διαβάστε επίσης

Στο Above Olympus το κορυφαίο project του NFT στην Ελλάδα συμμετέχει ο αρτινός ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

Η περίοδος της καραντίνας ήταν η ευκαιρία που ζητούσαν κάποιοι για να δραστηριοποιηθούν στις δυνατότητες των εφαρμογών της νέας τεχνολογίας, όπως είναι τα blockchains και τέτοια περίεργα. Έτσι και η ομάδα Above Olympus δημιούργησε ένα NFT, δηλαδή, ένα non-fungible token , το οποίο είναι κάτι σαν ένα κρυπτονόμισμα. Στην πράξη είναι ένα ψηφιακό πιστοποιητικό πνευματικής ιδιοκτησίας, το οποίο αποθηκεύεται μέσα στο blockchain. Δηλαδή, ο ιδιοκτήτης ενός NFT κατέχει τα δικαιώματα για ένα περιουσιακό στοιχείο και την απόδειξη κυριότητας του. Στην πρωτοποριακή αυτή ομάδα συμμετέχει και ο αρτινής καταγωγής Κώστας Λαζάρου και με αυτήν την αφορμή, ζητήσαμε μια συνέντευξη για τη νέα αυτή δράση, που έχει κερδίσει και το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ, καθώς πρόκειται για την πρώτη ελληνική επίσημη είσοδο στον συγκεκριμένο τομέα.

E. Τι είναι το Above Olympus ; 

Το Above Olympus είναι η πρώτη Ελληνική συλλογή ψηφιακής τέχνης τεχνολογίας NFT, αποτελείται από 1000 μοναδικά χειροποίητα έργα τέχνης που απεικονίζουν τον θεό Δια. 

Ε. Τι ειναι NFT;

Το NFT είναι η διαδικασία και η μέθοδος που εγγύαται την μοναδικότητα του κάθε ψηφιακού έργου. 

Ε. Τι θα προσφέρει σε κάποιον το δικό σας NFT; 

Η κατοχή ενός NFT αποτελεί ένα ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο για τον κάτοχο. 

Όταν ξεκινήσαμε στις 7 Μαρτίου η τιμή πώλησης ήταν στα 85ADΑ, σήμερα αν κοιτάξει κανείς στην αγορά των NFTs θα δει ότι η χαμηλότερη τιμή του Above Olympus είναι 300 ADA. Αυτό σημαίνει ότι η αξία του Above Olympus NFT ήδη έχει αυξηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στην αγορά των NFTs ο σκοπός είναι πάντοτε να αυξάνετε η αξία τους έτσι ώστε οι κάτοχοι των NFTs να βλέπουν ότι το περιουσιακό τους στοιχείο έχει αυξήσει την αξία του, εμείς στην AO υποστηρίζουμε τα NFT μας με διάφορες δραστηριότητες.

Ε. Ποιες ειναι οι υποστηρικτικές δραστηριότητες που αναφέρεστε; 

Πέρα από την μαζική προώθηση στα social media (Twitter,Instagram,Discord), οργανώνουμε μοναδικά party/events αποκλειστικά για τους ιδιοκτήτες του Above Olympus NFT, ετοιμάζουμε μοναδικά προϊόντα αποκλειστικά για τους ιδιοκτήτες του A.O. ΝFT και προωθούμε τις δραστηριότητές μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Όλη αυτή η υποστήριξη μέχρι στιγμής είναι ο λόγος που η τιμή του AO NFT έχει ανεβάσει την αξία της. 

Ε. Σκοπεύετε να κάνετε και άλλες ενέργειες; 

Φυσικά, ο Δίας ήταν μόνο η αρχή, προετοιμάζουμε και έχουμε είδη ανακοινώσει τα καινούργια ψηφιακά μας έργα (NFTS) με κεντρικό θέμα την Θεά ΑΦΡΟΔΙΤΗ  και το Θεό ΑΡΗ.

Ε. Πως μπορεί κάνεις να έρθει σε επικοινωνία μαζί σας για να μάθει περισσότερα; 

Καταρχάς στο www.above-Olympus.com μπορεί να μας στείλει ένα email και θα επικοινωνήσουμε άμεσα και θα απαντήσουμε σε οποίο ερώτημα έχει. Επίσης στην πλατφόρμα του discord μπορεί να γίνει μέλος την κοινότητας του Above Olympus και να μας στείλει το ερώτημα του. Φυσικά και στο Twitter και στο Instagram (@aboveolympus).

Ε. Κλείνοντας θα θέλατε να μας πείτε μερικά λόγια για εσάς; Ποια είναι τα άτομα που αποτελούν την ομάδα του Above Olympus? 

Η ομάδα αποτελείται από 5 μέλη. Οι ιδρυτές της ομάδας ειναι δυο φοιτητές της ΑΣΣΟΕ ( ΟΠΑ) ο Γιώργος Μιχαλάκης (@yiorgos_michas) που γεννήθηκε στην Αθήνα και ο Κώστας Λαζάρου (@Happyjunky,@_kostaslazarou) που κατάγεται απο την Άρτα, ο Γιάννης Κόσμος(@john_kosmos) υπεύθυνος στρατηγικής, φοιτητής στην ΑΣΣΟΕ ( ΟΠΑ)  επισης που γεννήθηκε στην Αθήνα, ο Νίκος Μαρτιμιαννακης (@MARTUS)φοιτητής του Πανεπιστήμιου της Φλωρεντίας γεννημένος στην Αθήνα, είναι ο δημιουργικός διευθυντής. Τέλος ο Γιώργος Γκιλλας γεννημένος και αυτός στην Αθήνα είναι υπεύθυνος μηχανογράφησης. 


Ε. Που μπορει κανεις να δει την συλλογή των NFTs του ΑΟ.

Η συλλογή μας ειναι στο JPG.store. (https://www.jpg.store/collection/aboveolympus

Συγχαρητήρια για την θαυμάσια δουλειά που έχετε κάνει και εύχομαι να πάτε ακόμη καλύτερα στο μέλλον, Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τον χρόνο σας,

Εμείς σας ευχαριστούμε για την φιλοξενία στο θαυμάσιο έντυπο σας. Επίσης ευχαριστούμε ιδιαιτέρως του αναγνώστες σας στην πανέμορφη πόλη της Άρτας. Στην Άρτα την οποία την οποία σύντομα θα επισκεφτούμε αυτό το καλοκαίρι μιας και όπως προανέφερα ο ένας από τους ιδρυτές μας έχει την καταγωγή του.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα