19.8 C
Arta
26 Απριλίου 2024

Αθώος ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Ντούσκας, μετά από 12 χρόνια ταλαιπωρίας

Διαβάστε επίσης

Την 03.04.2013 οι στήλες των εφημερίδων όλης της χώρας έγραφαν:

Συνελήφθη σήμερα ο Δημήτρης Ντούσκας, πρώην βουλευτής Πρέβεζας του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών της Πρέβεζας. Ο Ντούσκας συνελήφθη αφού ο συνεταιρισμός –του οποίου ήταν πρόεδρος για 13 χρόνια– έχει οφειλές προς το δημόσιο από μη απόδοση ΦΠΑ

«Πηγή: https://www.athensvoice.gr/38096_synelifthi-o-proin-voyleytis-dimitris-ntoyskas»

Αυτή ήταν μόνο μια από τις μαύρες στιγμές που αντιμετώπισε ο Δημήτρης Ντούσκας, ο οποίος ως πρόεδρος της ΕΑΣ Πρέβεζας, στην οποία μπήκε προκειμένου να καλύψει το κενό στην διοίκηση του μεγαλύτερου συνεταιρισμού στην Πρέβεζα, η οποία απασχολούσε πάνω από 100 άτομα ως προσωπικό, βρέθηκε εν μια νυχτί κατηγορούμενος για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα για την μη απόδοση ΦΠΑ, χρέους που ξεπέρασε τις 500.000 ευρώ.
Τα τελευταία δώδεκα (12) χρόνια ο Δημήτρης Ντούσκας, λοιδωρήθηκε, έχασε τον ύπνο του, αλλά όχι την επιμονή του, για την διάσωση του συνεταιρισμού, αλλά και την απόδειξη της αθωότητάς του. Μόλις πριν από λίγες ημέρες στο Εφετείο Ιωαννίνων, μετά από παραπομπή από τον Άρειο Πάγο, κηρύχθηκε αθώος για τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν, καθώς απέδειξε ότι ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση με το χρέος που δημιουργήθηκε στην Δ.Ο.Υ., το διάστημα κατά το οποίο έγινε πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας.

Να αναφέρουμε ότι στο διάστημα αυτό, έπειτα από αίτηση του Δ.Σ., υποβλήθηκε αίτημα πτώχευσης, το οποίο έγινε δεκτό και πλέον η Ένωση λειτουργεί υπό καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης με σύνδικο πτώχευσης.
Η απόφαση αυτή, δίνει ελπίδα, σε πολλούς προέδρους Συνεταιρισμών, οι οποίοι μετά την εκλογή τους, βρέθηκαν στον “ντάκο”, κατηγορούμενοι για χρέη παλαιότερων διοικήσεων ή για οφειλές οι οποίες δημιουργήθηκαν στην θητεία τους και ουδέποτε ενημερώθηκαν για αυτές.
Ο Δημήτρης Ντούσκας, κουρασμένος από την διαδικασία, αλλά πολύ πιο δυνατός, μας αναφέρει ότι δεν αμφέβαλε ούτε μια στιγμή, ότι η δικαιοσύνη θα λάμψει και πλέον μπορεί να απολαύσει την ησυχία της δικαίωσης.

Το ζήτημα είναι, ότι καμία εφημερίδα, σε σχέση με την σύλληψη δεν έγραψε τις ημέρες αυτές για την εξέλιξη της υπόθεσης και την αθώωσή του και αυτό είναι ένα ζήτημα, το οποίο πρέπει να μας απασχολήσει έντονα..

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα