11.8 C
Arta
26 Απριλίου 2024

Κυβερνητική παρέμβαση για τα δάνεια των πτηνοτρόφων Άρτας – Ιωαννίνων στην PQH (παλιά ΑΤΕ)

Διαβάστε επίσης

Σε επικοινωνία βρίσκεται η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με την εταίρια ειδικής εκκαθάρισης της παλιάς Αγροτικής Τράπεζας, PQH, αναφορικά με τις οφειλές των δανείων των πτηνοτρόφων του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας και του αντίστοιχου των Ιωαννίνων (ΠΙΝΔΟΣ), προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση για την ρύθμιση των χρεών, που έχουν δημιουργηθεί από παλιότερα δάνεια της ΑΤΕ με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου κυρίως.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αντιμετωπίζει το πρόβλημα οριζόντια, χωρίς να ασχολείται με επιμέρους ή εξειδικευμένες περιπτώσεις δανείων, προσπαθώντας να εξευρεθεί μια λύση – πρότυπο, βάσει της οποίας θα μπορέσουν να λειτουργήσουν βιώσιμα οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις – πτηνοτροφεία και στην συνέχεια, αν επιτύχει, το ίδιο μοντέλο να ακολουθηθεί και σε άλλες αντίστοιχες δραστηριότητες, όπως η κτηνοτροφία.
Να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για νομοθετική ρύθμιση των οφειλών, αλλά για κυβερνητική συνενόηση με την συγκεκριμένη εταιρία ειδικής εκκαθάρισης, έτσι ώστε να μπορέσει να υπάρξει κάποια διέξοδος για τα προβλήματα των πτηνοτρόφων.
Με την περίπτωση των συγκεκριμένων δανείων Άρτας – Ιωαννίνων, ασχολείται ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος, προκειμένου να μπορέσει ο πτηνοτροφικός κλάδος να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το διάστημα αυτό, όπως είναι η αύξηση της τιμής της ενέργειας και των καυσίμων, της τιμής των ζωοτροφών κλπ, και αναμένεται να υπάρξουν και άλλου τέτοιου είδους κυβερνητικές παρεμβάσεις, λόγω του κινδύνου της επισιτιστικής κρίσης και της διατροφικής ασφάλειας, ο οποίος δημιουργήθηκε λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Η συνενόηση γίνεται με την παρέμβαση και σε επικοινωνία με την Τράπεζα της Ελλάδας και τον κ. Στουρνάρα και βέβαια σε ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς υπάρχουν ακόμη πολλοί περιορισμοί, οι οποίοι αναμένεται να ξεπεραστούν με την άρση της εποπτείας τον Αύγουστο. Σε κάθε περίπτωση η ρύθμιση των δανείων τέτοιων παραγωγικών επιχειρήσεων, πρόκειται να αποτελέσει μέτρο δράσης της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα