22.8 C
Arta
10 Μαΐου 2024

Η εποχή των μεγάλων αλλαγών στους συνδυασμούς της Περιφέρειας

Διαβάστε επίσης

Δύσκολη περίοδος να είσαι επικεφαλής περιφερειακού συνδυασμού την σήμερον ημέρα στην Ήπειρο…
Με αφορμή την περίπτωση του Γιώργου Ζάψα, ο οποίος ουσιαστικά “αδειάστηκε” από τον χώρο, που πίστεψε και αφιερώθηκε ολοκληρωτικά το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που έκρινε ότι εντάσσεται σε “ποσοστώσεις”, πετάγοντάς τον έξω από την Κεντρική Επιτροπή και μαζί μ’αυτόν την φυσική εκπροσώπηση της Πρέβεζας. Στην ανακοίνωσή του ο Γιώργος Ζάψας, δεν έκρυβε το παράπονό του και στην ανακοίνωσή του στάζει όξος και χολή κατά των κομματικών παραγόντων… Μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν αναγνωρίζει την εκπροσώπηση των μελών της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ από την Ήπειρο, την στιγμή, που ο ίδιος εκπροσωπεί ως επικεφαλής την παράταξη “Κοινό των Ηπειρωτών” στην περιφέρεια της Ηπείρου…
Η πληγή είναι χαίνουσα λοιπόν και πολλοί βρίσκονται σε κατάσταση αμηχανίας, καθώς τον “αγαπάνε τον Γιώργο, το κόμμα όμως το λατρεύουν” και δεν γνωρίζουν πως να εκτιμήσουν την περίπτωση. Πάντως οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι η απολυτότητα της επιτροπής του στυλ “απορρίπτουμε όλες τις ενστάσεις και ο θεός βοηθός” αν μη τι άλλο δεν βοήθησαν να εκτονωθεί η κατάσταση.
Και μη νομίζετε ότι όλοι είναι “άγγελοι”, που συμπάσχουν… Υπάρχουν και ζιζάνια στην γειτονική Φιλιππιάδα, την έδρα του Γιώργου Ζάψα, όπου τον τσιγκλάνε είτε εμμέσως, είτε άμεσα και τα τοπικά καφενεία τρολάρουν την περίπτωση.
Πως θα συνεχίσει αυτή η συνεργασία; Ποιος πρέπει να παρέμβει ώστε άμεσα να επουλωθεί αυτό το τραύμα και να επέλθει ηρεμία στην περιφέρεια της Ηπείρου, έτσι ώστε να διατηρηθεί και ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε επίπεδο περιφερειακού επιπέδου, γιατί σε λίγο θα ασκεί πολιτική μόνο το εκάστοτε τμήμα αυτοδιοίκησης της κάθε νομαρχιακής του κόμματος, σε στυλ παλιού ΚουΚουΕ (Μ-Λ).

Να μην ξεχνάμε ότι και από την πλευρά του συνδυασμού “ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ“, ο επικεφαλής Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος εκτός από περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, είναι πλέον και υποψήφιος για… υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στα Ιωάννινα.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, κατέθεσε την υποψηφιότητά του στην επιτροπή ψηφοδελτίων, «θεωρώντας ότι μπορώ να δώσω τον αγώνα μου μαζί σας για μια πιο δίκαιη κοινωνία, με λιγότερες ανισότητες, ευκαιρίες για τη νέα γενιά και πάντα με σεβασμό στις αρχές και τις αξίες μας, για την ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ προς όφελος των πολιτών και της χώρας».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού “ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ“, το τελευταίο διάστημα έχει δώσει μια άλλη πιο πολιτική ματιά στην συμμετοχή του, αναδεικνύοντας και θέματα ευρείας πολιτικής και οικονομικής προοπτικής και σε κάθε περίπτωση προσπαθεί – και σε μεγάλο βαθμό το έχει πετύχει- να είναι μια πολιτική φωνή του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια, αλλά η οποία έχει ως αποτέλεσμα την προσωπική του ταύτιση στην μεγάλη πλειοψηφία των Ηπειρωτών με το κόμμα, το οποίο τον στήριξε.

Θα αναφερθούμε και στον Σπύρο Ριζόπουλο, από τους “Ορίζοντες Ηπείρου” ο οποίος τείνει να θέλει να μονοπωλεί τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας στον δημόσιο λόγο του (με ότι σημαίνει αυτό), φέρνοντας σε κατάσταση αμηχανίας τα περιφερειακά στελέχη του κόμματος, αλλά και τον συνδυασμό της “Αξιοβίωτης Ανάπτυξης“, ο οποίος το τελευταίο διάστημα “βομβαρδίζεται” ανηλεώς για θέματα διαχείρισης, από παραπομπές στο πειθαρχικό, αλλά και από δημόσια αυστηρή κριτική, κάτι που δεν είχε αντιμετωπίσει σε τέτοιο βαθμό ο συγκεκριμένος συνδυασμός και ο επικεφαλής της Περιφερειάρχης, που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται απορίες και σύννεφα απέναντι σε ειδικά θέματα, όπως είναι η ΦΟΣΔΑ, τα ΣΜΑ, τα απορρίμματα, το κέντρο ξιφασκίας κλπ.

Μάλιστα υπάρχουν και διαθέσεις προσώπων – θεμιτές σε κάθε περίπτωση- να κάνουν το επόμενο βήμα στην κεντρική πολιτική σκηνή, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό, δημιουργούν την αίσθηση των μεγάλων αλλαγών, οι οποίες μπορεί να είναι ανατρεπτικές: όχι μόνο σε επίπεδο Περιφερειακής Αρχής, αλλά και σε επίπεδο των υπολοίπων συνδυασμών!!!
Το καταγράφουμε, προκειμένου να μπορέσουμε να το παρακολουθήσουμε και με αυτήν την οπτική, αλλά και να προλάβουμε και σχετικές εξελίξεις…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα