16.8 C
Arta
10 Μαΐου 2024

Πρώτη η Όλγα σε σταυρούς στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

  • ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΜΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Ή ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πραγματοποίηθηκε σε κλίμα ενθουσιασμού στην Αθήνα η συνεδρίαση της νέας Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στην διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία για ανάδειξη γραμματέα και αναπληρωτή γραμματέα. Σύμφωνα και με την πρόταση του Προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα νέα γραμματέας εκλέχθηκε η Ράνια Σβίγκου και αναπληρωτής γραμματέας ο Γιώργος Βασιλειάδης με ποσοστό 76,5%.

Ταυτόχρονα έγινε και η εκλογή των 38 μελών της Κεντρικής Επιτροπής που μαζί με τον Πρόεδρο, τη γραμματέα και τον αναπληρωτή γραμματέα θα απαρτίζουν την Πολιτική Γραμματεία.

Τα μέλη που εκλέχθηκαν είναι τα κάτωθι:

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΙΑ
ΑΡΑΠΗ – ΜΠΕΛΩΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΕΦΗ
ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ
ΔΟΥΡΟΥ ΡΕΝΑ
ΔΟΥΣΗ ΜΑΓΚΥ
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΣΟΣ
ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΚΑΒΑΔΙΑ ΑΝΝΕΤΑ
ΚΑΛΑΜΑΡΑ ΕΦΗ
ΚΑΡΚΟΥΛΙΑ ΖΩΗ
ΚΝΗΤΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΚΟΛΤΣΙΔΑ ΔΑΝΑΗ
ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΑΡΙΑ
ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΑΝΟΣ
ΜΑΤΣΟΥΚΑ ΧΑΡΙΣ
ΜΠΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΞΑΝΘΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ
ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΟΣ
ΣΚΟΡΙΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΟΣ
ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ​
ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ
ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ
ΦΙΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΦΩΤΙΟΥ ΘΕΑΝΩ
ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΑΛΕΞΗΣ

Νωρίτερα, μετά την εναρκτήρια ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και τις τοποθετήσεις του απερχόμενου Γραμματέα Δημήτρη Τζανακόπουλου, καθώς και της Ράνιας Σβίγκου και Γιώργου Βασιλειάδη, που αποτέλεσαν την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση της Γραμματέα και του αναπληρωτή Γραμματέα, η συνεδρίαση συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών.

Η νέα Πολιτική Γραμματεία θα αριθμεί συνολικά 41 μέλη, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ex officio ο πρόεδρος, ο γραμματέας και ο αναπληρωτής γραμματέας. Πέραν των 38 προσώπων που συνθέτουν την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την ΠΓ, κατατέθηκαν επιπλέον τέσσερις υποψηφιότητες, των: Ν. Φίλη, Π. Λάμπρου, Μιχ. Σαμπατακάκη, Α. Καββαδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του left.gr, κατά τη διάρκεια της κλειστής συνεδρίασης ο Αλέξης Τσίπρας, αφού είχαν προηγηθεί ορισμένες τοποθετήσεις, έστειλε μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, τονίζοντας ότι κανένας δεν είναι ο «αυθεντικός εκφραστής» των 172.000 μελών και πως αυτούς τους εκπροσωπούν «ο καθένας και η καθεμιά από εμάς», ενώ υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι ο εκφραστής των απόψεων και των προτάσεων του είναι μόνο ο ίδιος. Σημείωσε δε ότι η πρότασή του είναι συνθετική.

Στην κεντρική επιτροπή συμμετείχαν όλα τα μέλη από την Άρτα και την Ήπειρο (να σημειωθεί ότι η Εφορευτική Επιτροπή δεν έκανε δεκτή την ένσταση του Ζάψα) και μάλιστα η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία συμμετείχε στις εκλογική διαδικασία για την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, έλαβε τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων, αποδεικνύοντας την δυναμική της στα εσωκομματικά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συμπλήρωσε λοιπόν το τρίπτυχο, πρώτη στην Άρτα, πρώτη στην Ήπειρο, πρώτη στην Ελλάδα… και έχει και συνέχεια.

Παράλληλα κλείνει το σενάριο περί ορισμού της ως Γραμματέα του κόμματος, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τελικά στα όργανα της Γραμματείας να μην συμμετέχουν βουλευτές για να υπάρχει ανεξαρτησία των οργάνων, αλλά και το σενάριο περί εκλογικής της μεταφοράς στο Επικρατείας, ή σε κάποια εκλόγιμη θέση των Αθηνών, μια προοπτική, που όπως πολλές φορές αναφέραμε δεν επιθυμούσε η ίδια η βουλευτής Άρτας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα