11.8 C
Arta
27 Απριλίου 2024

Ώρα να επουλωθούν τα τραύματα και του 4ου Γυμνασίου Άρτας

Διαβάστε επίσης

Το τελευταίο διάστημα το 4ο Γυμνάσιο Άρτας έχει βρεθεί στο μικροσκόπιο της επικαιρότητας ή για την ακρίβεια στην κλειδαρότρυπα της τοπικής μας κοινωνίας. Δεν αναφερόμαστε στις διάφορες δημοσιογραφικές έρευνες, οι οποίες ανέδειξαν συγκεκριμένα ζητήματα, που απασχόλησαν την λειτουργία του σχολείου, οι οποίες και καλώς έγιναν, γιατί είναι θέματα , που γενικά ελκύουν το ενδιαφέρον, γιατί αφορούν την ασφάλεια των παιδιών μας, σε θεωρητικά «προστατευόμενο περιβάλλον».
Παρόλα αυτά, στο διάστημα αυτό των τελευταίων εβδομάδων, έχουμε δει το 4ο Γυμνάσιο της Άρτας, κυριολεκτικά να έχει στοχοποιηθεί στην μικρή τοπική μας κοινωνία και δυο περιστατικά, τα οποία ήταν περιστασιακά και μεμονωμένα και με μεγάλη διαφορά μεταξύ τους, να έχουν κυριολεκτικά αμαυρώσει την καλή φήμη του ιστορικού σχολείου της Άρτας, το κύρος των διδασκόντων και κυρίως να ανησυχούν γονείς και μαθητές.
Δεν θεωρώ ότι δεν έχουμε την ιερή υποχρέωση να δίνουμε την διάσταση που έχουν τα γεγονότα, από την άλλη όμως έχουμε και το καθήκον να προβάλλουμε και την σωστή διάσταση των πραγμάτων.
Για να αναφέρουμε συγκεκριμένα τα δυο περιστατικά, το πρώτο αφορά ένα γεγονός σύγκρουσης μαθητών, το οποίο έλαβε χώρα το διάστημα πριν το Πάσχα και ένα άλλο το οποίο αφορά περίπτωση παρενόχλησης μιας μαθήτριας εκτός του χώρου του σχολείου, το οποίο έλαβε χώρα τον χειμώνα… Και τα δυο αυτά περιστατικά, εντελώς διαφορετικά το ένα με το άλλο, παρουσιάστηκαν και τα δυο μαζί την ίδια χρονική περίοδο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η εύλογη πεποίθηση στον αναγνώστη, ότι στο σχολείο αυτό γίνεται πραγματικά πανικός και ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος με κίνδυνο της ψυχικής υγείας και της σωματικής ακεραιότητάς των παιδιών μας.
Παρόλα αυτά, από την πιο ψύχραιμη ματιά, διαπιστώνουμε ότι τα συγκεκριμένα περιστατικά είναι τόσο μεμονωμένα, χωρίς να έχουν ούτε προηγούμενο, αλλά ούτε και συνέχεια και έτσι μπορούμε πλέον να αντιληφθούμε ότι όχι μόνο το 4ο Γυμνάσιο είναι από τα πλέον φυσιολογικά σχολεία της πόλης μας, αλλά σύμφωνα και με πληροφορίες που έχουμε από άλλα σχολεία, πρέπει να είναι και από το πιο ασφαλή.
Είναι πάντως σημαντικό να μαθαίνουμε ότι και τα δυο παιδιά, τα οποία έγιναν οι ήρωες των επεισοδίων, τα οποία έλαβαν μεγάλη δημοσιότητα, είναι καλά στην υγεία τους. Δεν μπορεί επίσης κανείς να παραγνωρίσει ότι η Διεύθυνση του σχολείου, άμεσα παρενέβη για την αντιμετώπιση των καταστάσεων, όταν τις πληροφορήθηκε.
Είναι επίσης σημαντικό, με την επούλωση των τραυμάτων των παιδιών, να γίνει ειλικρινής προσπάθεια να επουλωθούν και τα τραύματα που προκλήθηκαν από τα ατυχή αυτά, περιστατικά, όπως αναδείχθηκαν υπό το πρίσμα της κλειδαρότρυπας και του κουτσομπολιού, του έμψυχου δυναμικού του 4ου Γυμνασίου της Άρτας.
Όλοι μέχρι σήμερα, επέδειξαν επαγγελματική ευσυνειδησία και ψυχραιμία. Τώρα, που καταλάγιασαν κάπως οι εντυπώσεις, είναι η ώρα να βρουν και αυτοί τον βηματισμό τους, έτσι ώστε να συνεχίσουν να κάνουν την δουλειά τους απρόσκοπτα και με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα