26.8 C
Arta
4 Ιουλίου 2022

Σταθμός του 3×3 GR National Tour της ΕΟΚ η Άρτα στις 01-02 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης

ARTA 2022 BASKETBALL TOURNAMENT 3Χ3GR NATIONAL TOUR – 3×3 GR ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ ΕΟΚ.

Η Άρτα αποτελεί σταθμό του 1ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος 3×3 που διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), με συνδιοργανωτές τον Α.Σ. Αίας Άρτας, τον Δήμο Αρταίων και την Π.Ε. Άρτας.
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην πλατεία Σκουφά και θα διαρκέσει από την Παρασκευή 1η Ιουλίου έως και το Σάββατο 2α Ιουλίου.

Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις κατηγορίες και για εγγραφές, θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες…

Τι είναι το 3Χ3
Συναρπαστικό, σύγχρονο και συνάμα πρωτοποριακό, το 3Χ3 γεννήθηκε μέσα από τους αυτοσχέδιους αγώνες στους δρόμους των πόλεων σε όλο τον κόσμο και θεωρείται το πλέον αστικό ομαδικό άθλημα. Το 3Χ3 ανήκει στην ευθύνη της FIBA και παίζεται από δύο ομάδες, η καθεμία από τις οποίες αποτελείται από τρεις παίκτες και στο μισό ενός γηπέδου μπάσκετ. Για πρώτη φορά εμφανίστηκε σε διεθνείς αγώνες το 2010 και πιο συγκεκριμένα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στη Σιγκαπούρη. Έκτοτε παρουσίασε ραγδαία εξέλιξη. Σήμερα η FIBA διοργανώνει ένα ετήσιο 3Χ3 World Tour στο κέντρο των πόλεων όπου φιλοξενείται, Παγκόσμια και Ηπειρωτικά Κύπελλα, ενώ το 3Χ3 αποτελεί πλέον Ολυμπιακό Άθλημα, καθώς εντάχθηκε στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα στο Τόκυο το 2020.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης εγκαινιάζει μια νέα εποχή για το 3Χ3 με την ανακοίνωση ενός πρωτοποριακού και φιλόδοξου προγράμματος διοργανώσεων σε όλη την Ελλάδα. Στόχος είναι να φέρουν όλους τους λάτρεις και φίλους του μπάσκετ σε επαφή με το 3Χ3, να δώσει σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας ή φυσικής κατάστασης, την ευκαιρία να συμμετάσχουν και να παίξουν σε διοργανώσεις υψηλού επιπέδου και να απολαύσουν τη μαγεία ενός σύγχρονου αθλήματος πόλης (urban sport).

H ΕΟΚ ακολουθώντας τις τάσεις που επικρατούν σήμερα στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα και στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια η FIBA, φέρνει το νέο Ολυμπιακό άθλημα του 3Χ3 σε πρώτο πλάνο και επενδύει στην ανάπτυξη και προβολή του. Παράλληλα, ενεργοποιεί την ανάγκη του κόσμου για νέες ευκαιρίες άθλησης και ψυχαγωγίας.

Το νέο πρόγραμμα διοργανώσεων 3Χ3 καλύπτει όλο το εύρος των ενδιαφερομένων και τις ανάγκες τους, διαχέεται σε ολόκληρη την Ελλάδα και δίνει την ευκαιρία στους διοργανωτές να εντάξουν τους αγώνες τους σε μια δομή που φέρει την έγκριση, την αναγνώριση και την αιγίδα της ΕΟΚ. Παράλληλα, προασπίζει τα δικαιώματα και την ασφάλεια των αγωνιζομένων θέτοντας συγκεκριμένες προδιαγραφές και επίπεδα ποιότητας υπηρεσιών.

Οι διοργανώσεις διακρίνονται σε τρεις βασικές κατηγορίες με βάση τις προδιαγραφές και το επίπεδο των υπηρεσιών. Το νέο αυτό πρόγραμμα είναι ανοικτό σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς (αθλητικά σωματεία, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιοι και ιδιωτικοί οργανισμοί, ιδιώτες, κ.λ.π.).

Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει μια σειρά αγώνων (3x3GR Πανελλήνιο Τουρνουά – 3x3GR National Tour), οι οποίοι οδηγούν στην τελική φάση και την ανάδειξη των νικητών ανά κατηγορία. Οι επόμενες δύο κατηγορίες, αν και δεν προσμετρώνται στην πανελλήνια κατάταξη, ωστόσο προσφέρουν δυνατότητες άθλησης και ψυχαγωγίας, που αξίζει όλοι να αξιοποιήσουμε.

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα ένταξης των διοργανώσεων που έχουν ήδη προγραμματίσει ή σχεδιάζουν να διοργανώσουν τους επόμενους μήνες (Μάιος – Σεπτέμβριος) στην κατηγορία 3x3GR Πανελλήνιο Τουρνουά – 3x3GR National Tour έως τις 29 Απριλίου. Η αξιολόγηση των αιτημάτων θα γίνει με βάση την τήρηση των προδιαγραφών που έχει ορίσει η ΕΟΚ ανά κατηγορία και οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για την έγκριση του αιτήματός τους άμεσα.

Όλες οι διοργανώσεις 3Χ3 που φέρουν την έγκριση, αναγνώριση και/ή την αιγίδα της ΕΟΚ θα λάβουν χώρα μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου, και θα ολοκληρωθούν με τους Τελικούς της σειράς του Πανελληνίου Τουρνουά που θα πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο σε ημερομηνία και μέρος που θα ανακοινωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε επίσης

Τελευταία Νέα