16.8 C
Arta
4 Μαΐου 2024

Το 24% των ιδιοκτησιών στην Π.Ε. Άρτας δεν δηλώθηκε στο Κτηματολόγιο

Διαβάστε επίσης

Στις 14-06-2022 γίνεται η πρώτη προανάρτηση στο Κτηματολόγιο Άρτας, μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών στο Γραφείο Κτηματογράφησης και ήδη ο Δικηγορικός Σύλλογος βρίσκεται σε ετοιμότητα.
Την Τετάρτη 08-06-2022 ο πρόεδρος Μιχάλης Νικολάου και τα μέλη του ΔΣ, συμμετείχαν σε σύσκεψη στο Γραφείο Κτηματογράφησης, μετά των αναδοχών κου & κας Τσαβδάρογλου, με θέμα τις επικείμενες προαναρτήσεις, καθώς και τις επ’ αυτών ενστάσεις (συμμετείχαν και εκπρόσωποι μηχανικών).
Ως πρώτη είδηση αναφέρουμε το ότι επίκεινται πολλές ενστάσεις, δεδομένου ότι το 24% των ιδιοκτησιών, είτε δεν δηλώθηκε (36.000 δικαιώματα), είτε δεν εντοπίστηκε (1.600 δικαιώματα), είτε απορρίφθηκαν. Για την καλύτερη ενημέρωσή μας, ο ΔΣ Άρτας θα ζητήσει κάποια ενημέρωση από το γραφείο αυτό (ενείδει σεμιναρίου).
Να αναφέρουμε περαιτέρω ότι το Κτηματολόγιο ανακοίνωσε στους ιδιοκτήτες με email όσον αφορά την ανάρτηση και στην Π.Ε. (σε όσους δεν δήλωσαν e mail έγινε ή θα γίνει ταχυδρομικά) όσον αφορά την ανάρτηση και στην Π.Ε. Άρτας.

Πάντως πρέπει πραγματικά να μας προβληματίσει το υψηλό αυτό ποσοστό, καθώς σημαίνει ότι πολλοί δεν ενδιαφέρονται για τις ιδιοκτησίες τους, είτε θεωρώντας τις σε μεγάλο βαθμό ως υποβαθμισμένης αξίας, είτε επειδή δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον να τις αξιοποιήσουν.

Κατ’εκτίμηση πολλών, σημαντικό ποσοστό από τις μη δηλωθείσες ιδιοκτησίες, αφορούν τους Δήμους Γ. Καραϊσκάκη και Κεντρικών Τζουμέρκων, καθώς λόγω έλλειψης ανθρωπίνου δυναμικού δεν κατέστη δυνατόν να γίνει η δήλωση κανονικά…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα