19.8 C
Arta
3 Μαΐου 2024

Τα καβούρια στις τσέπες δεν περνάνε απαρατήρητα…

Διαβάστε επίσης

Οι εθνικές εκλογές είναι ante portas και ήδη τα μέλη των κομμάτων έχουν αρχίσει να ζητάνε το λογαριασμό από τα τα πολιτικά στελέχη τους… Και όταν αναφερόμαστε στον λογαριασμό, κυριολεκτούμε και κυρίως στον οικονομικό τομέα, που είναι και ο πιο ευαίσθητος.
Σε παρέα κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων της Άρτας, δεν έβαλαν το χέρι στην τσέπη… προκειμένου να αγοράσουν την καθιερωμένη πρόσκληση για την εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΔΕΕΠ ΝΔ Άρτας, με επίσημο προσκεκλημένο τον Μάκη Βορίδη.
Μάλιστα, όπως ανέφερε η ίδια παρέα, υπήρξαν και περιφερειακοί σύμβουλοι, που … σνόμπαραν την εκδήλωση και δεν παρεβρέθηκαν σε αυτήν, με αποτέλεσμα να σχολιαστεί η όλη κατάσταση, ιδιαιτέρως αρνητικά.
Ας μπούμε όμως στην βάση του προβλήματος: η οικονομική κρίση μαστίζει όλη την ελληνική κοινωνία και ιδίως τα μεσαία και χαμηλά οικονομικά στρώματα. Αυτά είναι εκείνα, τα οποία μάλιστα αποτελούν τον σημαντικό κορμό των μεγάλων κομμάτων της χώρας και ιδίως της Νέας Δημοκρατίας. Σε αυτήν την ομάδα, υπάρχει ένα τεράστιο ποσοστό συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν έχουν κανένα απολύτως όφελος για την υποστήριξη του κόμματος που ιδεολογικά τους εκφράζει: υπάρχει όμως και ένας μεγάλος αριθμός μελών, που λόγω της συμμετοχής τους σε θέσεις και οφίτσια, οι οποίες έχουν άμεση σχέση με συμμετοχή σε εκλογές με την σημαία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, μπορούν και έχουν έμμισθα – οικονομικά ανταλλάγματα, τα οποία στην εποχή που ζούμε δεν είναι καθόλου, μα καθόλου αδιάφορα… Ιδίως ο λόγος γίνεται για τους εκλεγμένους στην αυτοδιοίκηση, τόσο στον πρώτο βαθμό, όσο και στον δεύτερο βαθμό… Εκεί η Νέα Δημοκρατία έχει την πλειοφηψία των εκλεγμένων στελεχών, πολλοί εκ των οποίων έχουν έμμισθες θέσεις: αντιδήμαρχοι, πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων, ειδικοί συνεργάτες και βέβαια Δήμαρχοι και φυσικά… αντιπεριφερειάρχες, θεματικοί και χωρικοί.
Όταν λοιπόν τα απλά μέλη, επωμίζονται τα έξοδα μιας μεγαλειώδους εκδήλωσης με τόσους πολλούς καλεσμένους, πραγματικά εξοργίζονται όταν υπάρχουν στελέχη, που αρνούνται να δώσουν …το εικοσάρικο, στρίβοντας δια του αρραβώνος ή περιμένουν να τους το αγοράσει άλλος.
Οι εποχές είναι δύσκολες, αλλά κομματικές εκδηλώσεις δεν γίνονται δε και τόσο πολλές, έτσι ώστε να φυλάει κάποιος το εικοσάρικο για να μην το χαλάσει.
Και ιδίως γι’αυτό, πρέπει όλοι όσοι θεωρούνται προβεβλημένα στελέχη από το κόμμα, να δίνουν το καλό παράδειγμα και να μην προκαλούν με τον τρόπο αυτόν, αφήνοντας άλλους να βγάλουν το φίδι των εξόδων από την τρύπα

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα