17.8 C
Arta
26 Απριλίου 2024

Στην Αθήνα με την …μπλατσαρόπιττα!

Διαβάστε επίσης

Όταν είμασταν φοιτητές στην Αθήνα, η ιερότερη στιγμή ήταν όταν έστελναν σε κανέναν αρτινό με το ΚΤΕΛ στον Κηφισό (τότε δεν είχαμε αυτοκίνητα όλοι) κανά ταψί λαχανόπιττα (με μπλαστό φύλο), από τα χέρια της μαμάς ή της βάβως. Τότε είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε όλοι οι αρτινοί μαζί και να κάνουμε έφοδο στα λαδωμένα αλουμινόχαρτα, συζητώντας και τα θέματα της επικαιρότητας στην αγαπημένη μας πόλη…
Κάτι τέτοιο μου θύμισε και το δελτίο Τύπου του Δήμου Αρταίων με τον Χρήστο Τσιρογιάννη, να επισκέπτεται την Αθήνα και να συζητάει για το μέλλον της Άρτας και τα θέματα της περιοχής… Το μόνο που του έλειπε ήταν η μπλατσαρόπιττα, καθώς το σύνολο των αποδεκτών ήταν … αρτινοί.
Πήγε ο κ. δήμαρχος και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΜΟΔ κ. Γιώργο Παπαδημητρίου και συζήτησε για την μελέτη για τον Αμβρακικό κόλπο και μετά είπε, αφού ήρθα που ήρθα, δεν πάω να πω και μια καλημέρα και στα άλλα τα αρτινόπλα να δω και πως είναι το μέρος που δουλεύουν.
Πήγε λοιπόν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ευτυχώς που βρέθηκε με τον Γιώργο Στύλιο, που είχε και καιρό να τον δει και του ζήτησε να συνδράμει και αυτός όχι μόνο σε θέματα της αρμοδιότητάς του, αλλά και γενικότερα ως κυβερνητικό στέλεχος. Τύχη αγαθή για τον δήμαρχο αυτή η συνάντηση πραγματικά και έπρεπε να την αναφέρει, γιατί στην Άρτα τον κ. Στύλιο τον βλέπει μόνο 3-4 φορές την εβδομάδα.
Δεν ξέρουμε αν πήρε μπλατσαρόπιττα μαζί του, αλλά πήγε και βρήκε και τον Γιώργο Στασινό, τον πρόεδρο του ΤΕΕ, ο οποίος κι αυτός είναι ακριβοθώρητος μάλλον, παρά το γεγονός ότι έχει ο ίδιος μεγάλο ενδιαφέρον για την Άρτα και μάλιστα ήταν υποψήφιος και νομαρχιακός σύμβουλος το 1998 με τον Λάμπρο Ρίζο, αμέσως μετά που τελείωσε τη Σχολή. Και αυτός αρτινός…
Και τέλος να μην πούμε και για τον Κώστα Σκούμα, τον αρχηγό της ΕΛΑΣ (ζητάω και συγγνώμη γιατί στην ρύμη του λόγου, σε μια ραδιοφωνική εκπομπή, τον έκανα αρχηγό του Ε.Λ.Α.Σ.)… Πραγματικά θα δυσκολεύτηκε πολύ να τον συναντήσει…
Είμαι βέβαιος ότι ο αγαπητός δήμαρχος, πιθανόν θα πήγε να πιει τσίπρα (Αγλαϊτσα) ή κρασά με τον Γιώργο Κούκο στο ΤΙΒΟΛΙ (παλιά θα πήγαινε στο 17) ή να φάει κανά μιλφέϊγ στο ΠΟΡΤΑΤΙΦ στον αρτινό σεφ Λύτρα… Μακάρι ο αγαπητός δήμαρχος, να μπορέσει την άλλη φορά να βρει και στελέχη άλλων κομμάτων, π.χ. την Όλγα Γεροβασίλη στο γραφείο της ή ίσως και τον Χρήστο Γκόκα στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συζητήσουν για θέματα της Άρτας και να τα προωθήσουν με τον καλύτερο τρόπο, επειδή μάλλον στην Άρτα φαίνεται από δύσκολο ως αδύνατο να βρεθούν και γνωρίζουμε σήμερα πόσο πιο δύσκολο είναι να μιλήσει κάποιος στο τηλέφωνο (γιατί όσο και να το λέμε, δεν έχουν όλοι κινητά… και είναι δύσκολο να πετύχεις κάποιον στο κινητό) ή να κάνεις μια βιντεοκλήση με αρτινό.
Ευτυχώς λοιπόν που η μπλατσαρόπιττα δεν πήγε χαμένη και έξυπνα ο δήμαρχος εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και βρήκε τους αρτινούς αυτούς στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα