14.6 C
Arta
24 Απριλίου 2024

ΑΘΩΑ η ΔΕΗ για την πλημμύρα του 2015: προκύπτουν ευθύνες στο ΣΟΠΠ και το Δημόσιο;

Διαβάστε επίσης

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Άρτας έκλεισε ο κύκλος των ποινικών ευθυνών, αναφορικά με την πλημμύρα του Φεβρουαρίου του 2015, η οποία έπληξε την πόλη και τον κάμπο της Άρτας, καθώς, την Πέμπτη 30 Ιουνίου, έπειτα από σχετική πρόταση της Εισαγγελέα της έδρας το Δικαστήριο κήρυξε αθώο τον κατηγορούμενο Αθανάσιο Τσακύρογλου, ο οποίος ως υπάλληλος της ΔΕΗ ήταν υπεύθυνος για την λειτουργία του φράγματος ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ.
Στην δίκη, στην οποία συμμετείχαν με συνηγόρους για την υπεράσπιση της κατηγορίας πολίτες που επλήγησαν, επιχειρήσεις και ο Δήμος Αρταίων, και η οποία κράτησε τρεις μέρες (μετά από διακοπές), η υπεράσπιση της ΔΕΗ ανέδειξε τις θέσεις της, ότι δηλαδή στην λειτουργία του φράγματος τις ημέρες εκείνες, έπραξε σύμφωνα με τις εντολές του ΣΟΠΠ (Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας) στο οποίο συμμετείχαν υπηρεσίες του Δημοσίου, η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και ο Δήμος Αρταίων.
Μάλιστα στην πρότασή της η κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών, εκτός από την ευθύνη του ΣΟΠΠ, αναφέρθηκε και στην ευθύνη του Ελληνικού Δημοσίου, για την έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής υποδομής, η οποία συνέβαλε στην πλημμύρα των ημερών.
Να αναφέρουμε ότι στην δίκη κατέθεσαν ως μάρτυρες κατά το κατηγορητήριο ο τότε πρόεδρος του ΣΟΠΠ Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Ψαθάς, όσο και ο δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης.
Το πλήρες σκεπτικό της απόφασης βέβαια δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί, παρόλα αυτά θα φέρει πολλές ανατροπές αναφορικά με το αστικό μέρος της υπόθεσης, καθώς πολλοί είχαν στραφεί κατά της ΔΕΗ για τις αποζημιώσεις των πλημμυρών

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα